Cum sa dezgheti masina rapid pe timp de iarna
Cum sa dezgheti masina rapid pe timp de iarna

Cum sa dezgheti rapid masina pe timp de iarna


Pentru ca iarna a sosit si temperaturile incep sa scada sub zero grade Celsius, masinile ingheata pe timpul noptii. Asa ca, primul lucru pe care il fac toti soferii intr-o dimineata geroasa, este sa dezghete masina. Iata cum sa dezgheti automobilul cat mai repede pe timp de iarna.

Cum sa previi inghetarea parbrizului intr-o noapte geroasa

Masina inghetata iarna
Masina inghetata iarna

Daca vrei sa previi inghetarea parbrizului si sa nu mai perzi timpul in diminetile geroase pentru a il curata, o sa iti explicam care sunt cele mai bune metode pentru a face acest lucru.

Cea mai buna solutie pentru a evita inghetarea unui parbriz pe timp de noapte este sa folosesti o folie anti-inghet. Aceasta costa in jur de 20 de lei si o poti gasi si pe eMag.ro!

Husa anti-inghet parbriz auto
Husa anti-inghet parbriz auto

Daca vrei sa cumperi ceva mai scump dar mai bun, atunci poti opta pentru huse care opresc inghetarea parbrizului pe timp de iarna, iar pe timp de vara pot fi folosite ca si parasolare. Poti cumpara tot de la eMag chiar aici, iar pretul este in jur de 100 de lei.

Mai poti folosi si o solutie preparata din otet si apa (1:1), pe care o pulverizezi pe parbriz seara, inainte ca temperaturile sa scada. Pe timpul noptii, parbrizul nu va mai ingata, iar dimineata o sa il gaseesti curat.

Cum sa dezgheti masina rapid, in diminetile geroase de iarna

Sistem climatizare masina
Sistem climatizare masina

In primul rand, nu te sfatuim sa pornesti motorul masinii si sa pleci imediat. Lasa-l sa se incalzeasca timp de 5 minute, pentru ca astfel o sa il protejezi si vei evita anumite defectiuni.

Operatiunea de dezghetare a masinii intr-o dimineata geroasa ar trebui sa arate cam asa. Porneste masina, iar apoi da drumul la caldura. Totodata, porneste si sistemele de dezghetare sau dezaburire al geamurilor.

Dupa aceea, te sfatuim sa pornesti si aerul conditionat al masinii. Asta nu inseamna ca in habitaclu o sa intre aer rece, vrei doar sa reduci umezeala din masina, cu ajutorul sistemului de climatizare.

Recirculare aer interior masina
Recirculare aer interior masina

Daca vrei ca habitaclul masinii sa se incalzeasca mai repede, atunci porneste recircularea aerului la interior. Nu mai mult de 5 minute, pentru ca geamurile se vor aburi la interior si nu vrei acest lucru.

In cazul in care vrei sa dezgheti si geamurile mai rapid, atunci te sfatuim sa folosesti o solutie de din 2/3 alcool isopropilic ori spirt si 1/3 apa. Pune totul intr-un recipient cu pulverizator, iar apoi aplica solutia pe parbriz si pe luneta. Solutia nu va ingheta la contactul cu geamurile inghetate, asa ca este bine sa o tii tot timpul in masina.

Afla si cum sa eviti aburirea geamurilor la interior sau cum sa previi aburirea oglinzilor exterioare ale unei masini.