Acte necesare scoala de soferi 2023. Cum sa te inscrii si ce documente iti trebuie
Acte necesare scoala de soferi 2023. Cum sa te inscrii si ce documente iti trebuie

Acte necesare scoala de soferi 2024. Cum sa te inscrii si ce documente iti trebuie


Acte necesare scoala de soferi 2024. Afla cum sa te inscrii la scoala de soferi, de ce documente ai nevoie, dar si cat timp dureaza. Iata ce trebuie sa stii daca vrei sa iti iei permisul de conducere.

Acte necesare scoala de soferi 2024. Cum sa te inscrii si ce documente iti trebuie – Cuprins:

Acte necesare scoala de soferi 2024. Cum sa te inscrii

Acte necesare scoala de soferi 2024
Acte necesare scoala de soferi 2024

Daca si tu iei in considerare sa iti iei permisul de conducere, atunci cu siguranta trebuie sa stii ce acte sunt necesare pentru scoala de soferi. Procesul nu este greu, insa trebuie sa te inarmezi cu rabdare pana ce vei obtine toate actele de care ai nevoie.

Bineinteles, pe langa actele necesare trebuie sa stii ca o sa mai fie nevoie sa platesti si niste taxe, iar acestea pot sa difere de la o scoala la alta.

Iata ce acte sunt necesare pentru scoala de soferi in 2024:

  • cartea de identitate (original si copie)
  • cazier judiciar
  • aviz psihologic
  • fisa medicala permis auto

Dupa cum vezi, nu sunt prea multe acte necesare, insa timpul de eliberare dureaza mai mult la unele dintre ele. Spre exemplu, cazierul judiciar il vei obtine de la orice sectie de politie din orasul in care locuiesti si pe acest act trebuie sa scrie neaparat mentiunea “Examen auto”.

Mai departe, avizul psihologic il vei obtine dupa ce vei face un consult la un cabinet individual, care sa fie neaparat autorizat de Colegiul Psihologilor in Romania.

Fisa medicala pentru permis auto o obtii de la o unitate medicala care este acreditata pentru eliberarea acestui act si care trebuie sa fie autorizata de Directia de Sanatate Publica.

Ce acte sunt necesare pentru examenul auto

Sofer incepator
Sofer incepator

Inainte de toate, o sa iti spunem ca scoala de soferi dureaza intre 6 si 8 saptamani, pentru ca exista o parte teoretica si una practica. Acum ca stii ce acte sunt necesare pentru scoala de soferi in 2024, trebuie sa stii si ce acte iti trebuie pentru a sustine un examen auto.

Partea teoretica, adica perioada in care vei invata despre legislatia rutiera si cum sa o aplici, poate dura pana la 30 de ore. Bineinteles, toate aceste ore ti le planifici in functie de timpul disponibil.

Partea practica, adica atunci cand conduci o masina insotit sau insotita de instructorul auto, trebuie sa includa minimum 30 de ore de condus. In functie de priceperea fiecaruia, acest numar de ore poate fi suplimentat.

Citeste si: Cum sa iei permisul de conducere din prima. 10 metode eficiente de invatat si cum sa-ti pastrezi calmul la traseu

Dupa ce ai facut scoala de soferi, trebuie sa stii ca aceasta este valabila timp de 12 luni din momentul in care ai absolvit. Pe scurt, poti incerca sa dai examenul auto pe o perioada de un an. Asadar, daca se va intampla sa nu iei permisul din prima incercare, nu trebuie sa te descurajezi pentru ca o sa ai destul timp!

Iata ce acte sunt necesare pentru a sustine examenul auto in 2024:

  • carte de indentitate (original si copie)
  • fotografie tip permis auto
  • fisa de scolarizare
  • cerere de examinare
  • cazier judiciar
  • dovada ca ai achitat taxa de permis auto (89 lei)

Atunci cand vrei sa sustii examenul auto, trebuie sa stii si cate ceva despre actele care sunt necesare, nu numai despre acele acte necesare pentru scoala de soferi in 2024.

Fisa de scolarizare va fi eliberata de scoala de soferi unde ai facut cursurile de condus si trebuie semnata de instructorul auto care te-a pregatit, de directorul unitatii respective (scoala de soferi), de secretar si de profesorul de legislatie.

O sa ai nevoie de cererea pentru a sustine examenul auto, iar aceasta poate fi descarcata de aici.

Cazierul judiciar este acelasi pe care l-ai folosit pentru a te inscrie la scoala de soferi. Taxa de permis auto poate fi platita la Trezoreria Statului, la o unitate CEC Bank, la un ghiseu DRPCIV sau online folosind ghiseul.ro.