Cum sa inveti pisica la litiera. Cele mai bune metode!
Cum sa inveti pisica la litiera. Cele mai bune metode!

Cum sa inveti pisica la litiera. Cele mai bune metode!


Cum sa inveti pisica la litiera. Afla care sunt cele mai bune metode prin care iti poti dresa felina sa isi faca nevoile la litiera si sa nu iti mai murdareasca locuinta. Ce trebuie sa stii si cum poti sa faci acest lucru.

Cum sa inveti pisica la litiera. Cele mai bune metode! – Cuprins:

Cum sa inveti pisica la litiera

Cum sa inveti pisica la litiera
Cum sa inveti pisica la litiera

Cum sa inveti pisica la litiera. Ei bine, la prima vedere ai fi tentat sa spui ca este foarte greu si ca animalul de companie nu o sa invete prea repede sa faca acest lucru. Totusi, cu putina rabdare si metode cunoscute, iti explicam ce trebuie sa faci.

In primul rand, trebuie sa stii ca pisica ta trebuie sa aiba acces la litiera oricand. Daca pui litiera in baie, nu trebuie sa inchizi si usa, pentru ca astfel o sa iti fortezi animalul de companie sa isi faca nevoile prin casa.

Lasa usa deschisa tot timpul la camera unde ai pus litiera. Mai mult, inarmeaza-te cu rabdare, pentru ca tot procesul o sa dureze cateva saptamani pana ce pisica ta va invata.

Dupa aceea, trebuie sa ii arati pisicii unde este litiera. Expertii spun ca ar fi bine sa o pui in litiera pentru a se putea obisnui cu mirosul. De asemenea, este indicat sa o pui in litiera dupa mese sau cand s-a trezit, dar si cand crezi ca este gata sa isi faca nevoile.

Citeste si: Cum sa tratezi matreata la pisici. Cauze si remedii

Sub nicio forma nu trebuie sa iti pedepsesti pisica daca aceasta va gresi. Nu o repezi, pentru ca nu faci decat sa o sperii, asa ca ar fi bine sa o lauzi imediat cum a folosit litiera. Poti sa o si recompensezi de fiecare data cand a folosit cutia pentru a isi face nevoile. Tocmai de aceea este nevoie de rabdare atunci cand vrei sa stii cum sa inveti pisica la litiera.

In cazul ca vezi animalul de companie ca isi cauta un loc sau se ghemuieste intr-un anumit loc, ar fi bine sa o ridici usor si sa o duci la litiera, pentru ca este gata sa isi faca nevoile. Daca o sa repeti aceasta metoda de cateva ori, animalul de companie se va duce singur acolo.

Daca ai adoptat o pisica sau ai luat una de pe afara, o sa fie un pic mai greu sa o inveti la litiera. Tocmai de aceea, poti lua pamant pe care sa il pui in litiera, iar apoi sa reduci cantitatea si sa o inlocuiesti cu nisip special.

Totusi, dupa ce si-a facut nevoile, trebuie sa cureti litiera. Nu uita ca pisicile sunt animale curate, iar daca litiera este murdara aceasta va evita sa isi mai faca nevoile acolo. In acelasi timp, ar fi bine sa optezi pentru un nisip fara miros, deoarece daca alegi unul cu parfumuri felina ta ar putea evita acea cutie. Animalul tau de companie trebuie sa localizeze litiera dupa propriul miros, asa ca ai rabdare cand vrei sa stii cum sa inveti pisica sa faca la litiera.

Atunci cand schimbi nisipul din litiera iti sugeram sa cureti si sa dezinfectezi cutia. Foloseste o solutie de otet si apa (50/50) sau apa cu sapun. Nu iti recomandam sa folosesti clor sau alte substante chimice, pentru ca i-ai putea face rau piscii.