Cum sa tii pisica departe de bradul de Craciun. Ce trebuie sa faci
Cum sa tii pisica departe de bradul de Craciun. Ce trebuie sa faci

Cum sa tii pisica departe de bradul de Craciun. Ce trebuie sa faci


Cum sa tii pisica departe de bradul de Craciun. Afla ce ar trebui sa faci pentru a te asigura ca bradul va „supravietui” pe perioada sarbatorilor si ca nu va fi daramant de pisica ta. De ce sunt pisicile atrase si cum ar trebui sa le tii departe.

Cum sa tii pisica departe de bradul de Craciun. Ce trebuie sa faci – Cuprins:

Cum sa tii pisica departe de bradul de Craciun

Cum sa tii pisica departe de bradul de Craciun
Cum sa tii pisica departe de bradul de Craciun

Dupa cum bine stim, pisicile sunt atrase de bradul de Craciun, iar pentru ca acesta sa „supravietuiasca” pe perioada sarbatorilor ar fi bine sa stii ce sa faci. In cazul in care nu stiai, pisicile sunt atrase de luminitele din brad, iar primul lucru pe care aceasta il va face va fi sa incerce sa le manance.

Desigur, orice incercare de a le manca reprezinta un risc pentru animalul tau de companie, pentru ca aceasta se poate alege cu rani la nivelul gurii sau se poate electrocuta. Drept urmare, ar fi bine sa cumperi o instalatie rezistenta la dintii animalului.

Pe langa luminite, pisicile sunt atrase si de ornamentele din bradul de Craciun. Tocmai de aceea, este indicat sa pui clopotei la baza bradului, iar globurile sa le agati un pic mai sus. De ce? Ei bine, clopoteii te vor anunta ca pisica ta da tarcoale bradului, asa ca o vei putea opri la timp. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cum sa tii pisica departe de bradul de Craciun.

In cazul in care folosesti beteala pentru brad, ar fi bine sa renunti la acest obicei daca ai o pisica. Animalul tau va fi tentat sa o manance si va deveni o problema, asa ca va trebui sa vizitezi cabinetul veterinalului pentru a o putea scoate din stomacul pisicii.

Pisici in brad
Pisici in brad

Cum sa tii pisica departe de bradul de Craciun. O solutie pentru a tine pisica departe de brad este sa pui conuri la baza acestuia, insa inainte de a face asta sa pulverizezi otet de mere pe acestea. Pisicile urasc acest miros, asa ca vor evita bradul de Craciun.

Totodata, poti folosi si cojile de portocale pentru a tine pisicile departe. Acestea urasc acest miros si animalele tale vor evita bradul. Bineinteles, nu ar fi rau sa mai arunci o privire din cand in cand pentru a te asigura ca acesta nu va fi daramat.

O alternativa la cojile de portocale va fi sa faci o solutie din cateva picaturi de ulei esential de Citronella pe care sa le pui in 250 ml de apa. Pulverizeaza solutia pe bradul tau pentru a tine animalul de companie departe.

Citeste si: Cum sa inveti pisica la litiera. Cele mai bune metode!

Cum sa tii pisica departe de bradul de Craciun. Pisica ta ar putea fi tentata sa se joace cu suportul de brad. Pentru a evita aceasta problema, poti cumpara o husa cu care sa acoperi acel suport si astfel te asiguri ca prietenul tau imblanit il va evita.

Totodata, ar fi bine sa indepartezi orice „trambulina” din zona. Adica pune bradul intr-un loc unde nu exista mobilier de pe care pisica ta ar putea sari direct in brad. Mai mult, ar fi bine sa fixezi bradul de perete, pentru a te asigura ca acesta nu va cadea.

Nici cadourile nu ar trebui puse sub brad, pentru ca pisicie vor fi atrase de ambalajele colorate sau de funditele cu care acestea sunt legate. Pune-le intr-un loc unde pisicile nu au acces.