Drojdie de bere beneficii. Drojdia de bere este unul dintre cele peste 1.500 de tipuri de drojdie pe care le regasim in natura. Este un produs obtinut din Saccharomyces cerevisiae si este utilizata in fermentatie, in cazul nostru, in obtinerea berii.
Trebuie sa stii ca drojdia de bere este bogata in vitamina D, potasiu, fier, magneziu, mangan si seleniu, dar si abunda in vitamine de tip B, cu numeroase beneficii ca protectori hepatici, dar cu niste contraindicatii severe la persoanele care sufera de neoplasme sau neoplazii.
Drojdia de bere poate fi gasita in magazinele naturiste ca pulbere sau in capsule si este utila in potentarea imunitatii si ameliorarea unor suferinte digestive. De asemenea, are numeroase beneficii in zona cosmetica.
- Beneficii drojdie de bere. Ce contine?
- Beneficii drojdie de bere: sistemul imunitar, colesterol, cura de slabire
- Drojdia de bere te scapa de greata, dar si de hipertensiune sau probleme digestive
- Drojdie de bere pentru anemie, scaderea glicemiei si dureri menstruale
- Cum sa folosesti drojdia de bere pentru par, piele si unghii
- Cand ar trebui sa eviti drojdia de bere
Beneficii drojdie de bere. Ce contine?
Iat ce beneficii are drojdia de bere, obtinuta din Saccharomyces cerevisiae. Am mai spus, multe B-uri, printre care B1 – un adjuvant al memoriei, cunoscuta sub numele de tiamina (deficitul ei apare mai ales in alcoolism si duce la aparitia unei forme specifice de dementa), B2, B5, B8 si B9.
Mai mult, drojdia de bere mai contine vitamina E, foarte utila in zona de frumusete si intretinerea parului, calciu, mult magneziu, fosfor, cupru, zinc si potasiu. Totodata, gasim si 16 tipuri de aminoacizi, iar jumatate din greutatea ei este data de proteina.
Dupa cum am spus, beneficiile sale sunt multiple si acopera o gama larga de intrebuintari, atat din zona medicala, cat si din cea cosmetica. Sa le luam pe rand.
Beneficii drojdie de bere: sistemul imunitar, colesterol, cura de slabire
Drojdie de bere beneficii. Stim deja ca sistemul imunitar este ceva mai degraba genetic si ca modificarile acestuia pot fi facute, insa greu si in conditii speciale.
Ii mai putem da cate un mic ajutor cu substante, precum drojdia de bere, care il stimuleaza si care, totodata, iti ne ofera un tonus mai bun si ne ajuta sa scapam de oboseala, mai ales in perioadele aglomerate si, de ce nu, in astenia de primavara.
Citeste si: Cum sa faci paine fara drojdie
Niacina si beta-glucanul din drojdia de bere sunt de mare ajutor in lupta impotriva colesterolului LDL, asa-zisul colesterol rau si in cresterea colesterolului de tip HDL, pe care il cunoastem ca fiind colesterol bun.
Vestile bune nu se opresc aici. Familia vitaminei B lupta eficient impotriva kilogramelor in plus, avand un rol important in descompunerea proteinelor, grasimilor si a carbohidratilor.
Drojdia de bere te scapa de greata, dar si de hipertensiune sau probleme digestive
Drojdie de bere beneficii. Potasiul, calciul si magneziul din drojdia de bere te pot sprijini in lupta cu hipertensiunea arteriala. Nu renunta, insa, la tratamentul prescris de medicul tau curant si cere-i sfatul inainte de a consuma drojdie de bere.
Nu pentru ca nu ar avea efect, ci pentru ca fiecare organism are modul lui specific de a lupta cu diverse patologii.
Citeste si: Cum sa faci maia naturala pentru painea de casa
Daca ai o zi mai proasta sau ai mancat ceva ce nu-ti prieste, drojdia de bere te ajuta sa scapi de senzatia de greata.
In plus, drojdia reduce varsaturile, motiv pentru care le este extrem de utila femeilor insarcinate, mai ales in primul trimestru de sarcina, cand greturile si varsaturile sunt extrem de prezente.
Drojdia de bere stimuleaza flora bacteriana si grabeste astfel digestia ameliorand probleme precum balonarea. Este cunoscuta pentru efectele pe care le are ca probiotic, asadar, daca iei antibiotic, poti intreba medicul daca te-ar ajuta sa consumi si drojdie de bere. Totodata, drojdia de bere amelioreaza tulburarile de tranzit intestinal, precum diareea.
Drojdie de bere pentru anemie, scaderea glicemiei si dureri menstruale
Am spus deja ca este o sursa importanta de fier, asadar, poate ajuta in tratarea anemiilor provocare de deficit de fier. Intreaba un medic daca pe langa tratamentul prescris de el, ti-ar fi de folos si o cura cu drojdie de bere.
Daca te confrunti cu probleme in zona hiperglicemiei sau ai deja un diabet diagnosticat, cromul din drojdia de bere te-ar putea ajuta sa iti reglezi nivelul glucozei in sange.
Sindromul premenstrual inseamna si sacaitoarele dureri premenstruale. Daca acestea sunt puternice, de nesuportat, drojdia de bere poate fi utila in ameliorarea acestora. Dupa cum vezi, daca folosesti drojdie de bere exista numeroase beneficii.
Cum sa folosesti drojdia de bere pentru par, piele si unghii
Drojdie de bere beneficii. Ti-am spus ca drojdia de bere are foarte multe vitamine de tipul B, multe dintre ele avand grija de tenul, unghiile si parul tau. O cura de drojdie de bere a regla nivelul de sebum din piele si astfel vei avea o piele luminoasa si neteda.
Si parul va fi mai sanatos si mai lucios datorita sintezei keratinei care este sustinuta de drojdia de bere. Poate nu stiai, dar drojdia de bere se pare ca este un aliat important in lupta impotriva caderii parului.
Trebuie sa mai stii ca drojdia de bere iti face unghiile mai rezistente si mai sanatoase. Dupa cum vezi, beneficiile drojdiei de bere sunt nenumarate!
Cand ar trebui sa eviti drojdia de bere
Drojdie de bere beneficii. Chiar daca are numeroase beneficii, drojdia de bere poate face mai mult rau decat bine in colitele ulceroase sau boala Crohn prin agravarea proceselor inflamatorii locale. Apoi, daca ai un sistem imunitar slabit, mai ales in boli precum HIV, nu ar trebui sa te apropii de drojdia de bere.
Citeste si: Cum sa folosesti carbunele medicinal si la ce este bun
Sfatuieste-te cu medicul tau mai ales daca suferi de boli cronice pentru care iei medicamente zilnic. Asadar, mare grija daca suferi de diabet, hipertensiune sau depresie pentru ca unele dintre medicamentele care trateaza aceste boli fie pot da efecte nedorite in asociere cu drojdia de bere, fie au acelasi efect si atunci poti ajunge la hipoglicemie sau hipotensiune arteriala…
Trebuie sa mai stii ca doza recomandata este de cel mult 1000 mg zilnic, timp de 12 saptamani si ca, si asa, pot aparea efecte secundare precum disconfortul abdominal, balonarea si durerile de cap.