Cum sa faci ceai englezesc in mod corect, exact ca un britanic
Cum sa faci ceai englezesc in mod corect, exact ca un britanic

Cum sa faci ceai englezesc in mod corect, exact ca un britanic


Cum sa faci ceai englezesc in mod corect. Te-ai intrebat vreodata cum procedeaza britanicii atunci cand prepara traditionalul ceai? Ei bine, o sa iti prezentam cum poti sa faci acelasi lucru si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi.

Cum sa faci ceai in mod corect, exact ca un britanic – Cuprins:

Cum sa faci ceai englezesc, exact ca un britanic. Care sunt secretele?

Ceai englezesc
Ceai englezesc

Inainte de toate, ar trebui sa stii ca britanicii prefera ceaiul negru, iar Earl Grey sau English Breakfast sunt cele mai potrivite. Poti folosi pliculete de ceai sau ceai vrac, ambele variante sunt acceptate.

Totusi, daca o sa folosesti ceai vrac, ia in considerare faptul ca o sa ai nevoie de o mica strecutatoare pentru ceainic sau pentru ceasca in care vei turna pretiosul lichid.

In general, o lingurita de ceai vrac per cana sau 2 grame de ceai la 250 ml de apa sunt de ajuns.

Citeste si: Cum sa faci maia naturala pentru painea de casa

Bineinteles, primul pas in a prepara ceaiul este sa pui apa la fiert. Mare atentie! Nu lasa apa sa fiarba, ci ia-o de pe foc imediat ce incepe sa dea in clocot. Vrei ca frunzele de ceai sa dea aroma bauturii pe care o prepari, iar apa clocotita nu va fi cea mai buna cale.

Cum sa faci ceai englezesc. Desigur, o sa ai nevoie si de un ceainic de calitate, asa ca iti recomandam sa cumperi unul de la un producatori britanic, pentru ca sunt cele mai bune.

Te-am sfatui sa stai departe de cele chinezesti, din cauza chimicalelor folosite pentru a le produce.

Urmatorul pas este sa incalzesti cana de ceai. Drept urmare, inainte ca apa sa fiarba, pune un pic de apa in cana de ceai si amesteca foarte bine, pentru a incalzi si peretii acesteia.

Ceainic
Ceainic

Revenim la apa pe care tocmai ai luat-o de pe foc. Pune in ceainic ceaiul vrac sau un pliculet de ceai ori mai multe, in functie de cat ceai vrei sa prepari.  Dupa aceea, toarna apa pe care tocmai ai incalzit-o si pune imediat capacul ceainicului.

Daca prepari ceai negru, apa ar trebui sa aiba o temperatura de 96 de grade Celsius. In cazul in care vrei sa bei ceai verde, apa ar trebui sa aiba o temperatura cuprinsa intre 71 si 82 de grade Celsius.

Citeste si: Cum sa faci un odorizant natural de baie

Cum sa faci ceai englezesc. Pasul urmator este sa pui o husa de ceainic, ceva ce britanicii folosesc. Sunt niste huse traditionale, tricotate, care mentin caldura ceainicului si totodata temperatura ceaiului.

Aceasta face o diferenta mare atunci cand vine vorba de aroma ceaiului. Drept urmare, las-o timp de 3-5 minute, pentru a prepara ceaiul. Cu cat tii ceaiul mai mult in apa, cu atat acesta va deveni mai puternic.

Dupa ce timpul a trecut, scoate pliculetele de ceai sau asigura-te ca torni tot ceaiul, asta dca ai folosit ceai vrac.

Desigur, mai poti folosi si o sita speciala sau un infuzor, pe care o poti scoate din ceainic dupa ce ceaiul a stat pana cand ai preparat bautura.

Lapte in ceai
Lapte in ceai

Cum sa faci ceai englezesc. Este timpul sa torni ceaiul in cana. La final, este momentul sa adaugi lapte si zahar, in functie de cat si cum doresti.

Laptele se adauga doar la ceaiul negru, asa ca nu te sfatuim sa il pui peste ceaiul verde ori peste ceaiul din ierburi.

Citeste si: Cum sa scapi de buruieni folosind apa clocotita

Si cu laptele este o intreaga discutie. Oamenii de stiinta spun ca ar trebui sa adaugi lapte inainte sa torni ceaiul in cana, insa sunt multi britanici care contrazic aceasta procedura. Tu poti sa faci fix cum doresti!

Mai mentionam faptul ca pentru ca aroma ceaiului sa nu fie afectata sub nicio forma, ar fi indicat sa folosesti cani de portelan, ceramica sau sticla. Evita folosirea canilor metalice sau a paharelor de plastic.