Cat se fierb tentaculele de calamar. Cum sa le pregatesti in mod corect si cat dureaza pana ce acestea devin fragede. Ce trebuie sa stii si care sunt secretele pentru a face tentaculele moi si numai bune de servit.
Cat se fierb tentaculele de calamar. Cum sa le faci sa devina fragede
Cat se fierb tentaculele de calamar. Inainte sa iti explicam ce pasi sa urmezi si cat timp trebuie sa fierbi tentaculele, trebuie sa vorbim putin si despre cumpararea acestora.
Bineinteles, cea mai buna alegere vor fi tentaculele de calamar proaspete, insa stim cu totii ca este destul de greu sa le gasesti. Totusi, daca ai acces ar trebui sa le alegi pe acestea.
De regula, calamarul se gaseste congelat, iar avantajul este ca il gasesti gata portionat si nu trebuie sa faci mare lucru. Totusi, tine minte ca va trebui sa il lasi timp de 8 ore in frigider pentru a se decongela in mod corect.
In cazul in care te grabesti, calamarul poate fi decongelat si la cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade Celsius pentru aproximativ 10-15 minute. Bineinteles, mai este metoda si cuptorului cu microunde, unde trebuie sa folosesti functia de decongelare ce dureaza aproximativ 4-5 minute.
Asadar, dupa ce calamarul este decongelat, ar trebui sa stii ca acesta se va fierbe timp de timp de 30-45 de minute la foc mic. Nu uita sa adaugi si putina sare in apa in care fierbi calamarul.
Totusi, tine minte sa testezi textura acestuia la fiecare 15 minute pana ce o obtii pe cea pe care o doresti. Testeaza tentaculele infigand o furculita in acestea.
Bineinteles, fierberea face parte din procesul de gatire, deoarece dupa ce ai fiert tentaculele dupa aceea trebuie sa le Pregatesti intr-o tigaie sau pe gratar. Si inca ceva! Apa in care calamarul a fiert nu trebuie sa o arunci deoarece aceasta poate fi utilizata daca gatesti o portie de paste cu fructe de mare.
Dupa ce ai fiert tentaculele de calamar, ar trebui sa stii si cum sa le gatesti. Ei bine, cea mai simpla metoda ramane sa le pregatesti la gratar.
Citeste si: Cum sa decongelezi pestele. Sfaturi utile si ce greseli sa eviti
Metoda este destul de simpla, dupa ce ai fiert tentaculele va trebui sa le scurgi foarte bine de apa, iar apoi sa le asezonezi cu putina sare, piper si ulei de masline. Lasa-le la marinat timp de 5-10 minute.
Urmatorul pas este sa le pui in tigaie, unde mai adaugi suc de lamaie, oregano uscat, dar si putin usturoi tocat marunt. Tentaculele se vor gati timp de 4-5 minute, insa nu uita sa le intorci pentru a se rumeni pe ambele parti.
Dupa cum vezi, calamarul se gateste extrem de usor si fara prea multe batai de cap. Desigur, poti incerca nenumarate retete asa ca tot ce trebuie va fi sa experimentezi.