Midii in sos rosu. Cum sa pregatesti aceasta reteta
Midii in sos rosu. Cum sa pregatesti aceasta reteta

Midii in sos rosu. Cum sa pregatesti aceasta reteta


Midii in sos rosu. Afla cum sa pregatesti aceasta reteta, care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine un gust deosebit.

Midii in sos rosu. Cum sa pregatesti aceasta reteta – Cuprins:
Midii in sos rosu. Cum sa pregatesti aceasta reteta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 2-3
Ingrediente
Ingrediente midii in sos rosu
  • 2 kg midii prospete sau congelate
  • 500 ml sos de rosii pentru paste
  • 50 ml ulei de masline
  • 20 g unt (80% grasime)
  • 100 ml vin alb demisec
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel verde tocat

Midii in sos rosu. Cum sa gatesti aceasta reteta

Midii in sos rosu
Midii in sos rosu

Dupa cum bine stim, midiile se gatesc cel mai des cu vin alb si usturoi, insa trebuie sa stii ca le poti pregati si cu sos rosu, iar reteta este absolut delicioasa. Iata cum sa prepari midii in sos rosu si ce trebuie sa stii.

Primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand pregatesti midiile, este sa le speli foarte bine. Bineinteles, asta in cazul in care folosesti midii proaspete.

Cochiliile trebuie curatate foarte bine, asa ca pune-le intr-un lighean cu apa rece si lasa-le acolo timp de 20 de minute. In acest fel, midiile vor elibera toate particulele de nisip care exista in cochilie.

In cazul in care exista niste fire care ies din cochilii, acestea trebuie indepartate, iar apoi va trebui sa folosesti o perie pentru a indeparta si alte resturi de nisip care sunt fixate pe acestea.

Daca exista midii cu cochilia deschisa sau ciobita, acestea se vor arunca. Nu sunt bune pentru consum si risti sa te alegi cu o intoxicatie alimentara.

Portie de midii
Portie de midii

Urmatorul pas va fi sa faci sosul rosu pentru aceasta reteta. Asadar, va trebui sa pui untul si uleiul intr-o oala sau o tigaie mai adanca (unde vor trebui sa ajunga si midiile), iar apoi sa o pui la foc mic. Dupa asta, toci marunt cateii de usturoi si cand untul s-a topit, pune-i in tigaie. Respecta neaparat acest pasi cand prepari midii in sos rosu.

Usturoiul se caleste la tigaie timp de 1 minut, dupa care se adauga sosul rosu si se lasa la foc mic pana fierbe. Adauga si vinul, iar apoi lasa sosul pe foc pana ce alcoolul se evapora. Dupa cum spuneam, ai nevoie de o tigaie sau o oala incapatoare, pentru ca urmatorul pas este sa pui si midiile acolo.

Citeste si: Midii in sos de vin. Cum sa le prepari ca un adevarat chef

Pune midiile, iar apoi amesteca totul foarte bine si acoperat oala cu un capac. Midiile se gatesc foarte repede, in aproximativ 5-7 minute vor fi gata si se vor deschide. Continua sa amesteci, pentru ca sosul rosu sa ajunga la toate midiile.

In cazul in care exista cochilii care nu s-au deschis, acestea se vor arunca pentru ca nu sunt bune de consum. Reteta de midii este gata, asa ca iti dorim pofta buna. La final, presara si putin patrunjel verde tocat. Optional, mai poti pregati niste felii de paine prajita, pe care sa le ungi cu usturoi si ulei de masline.