Midii in sos de vin. Cum sa le prepari ca un adevarat chef
Midii in sos de vin. Cum sa le prepari ca un adevarat chef

Midii in sos de vin. Cum sa le prepari ca un adevarat chef


Midii in sos de vin. Afla cum sa le prepari ca un adevarat chef, reteta si ingredientele de care ai nevoie, dar si pasii pe care trebuie sa ii urmezi. Invata sa gatesti midiile rapid.

Midii in sos de vin. Cum sa le prepari ca un adevarat chef – Cuprins:
Midii in sos de vin. Cum sa le prepari ca un adevarat chef
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 2 portii
Ingrediente
Ingrediente midii in sos de vin
  • 1 kg de midii
  • 150 ml vin alb sec
  • 30 ml ulei de masline
  • 2 rosii
  • 200 ml pasta de rosii sau bulion
  • 150 ml de apa
  • 3-4 catei de usturoi
  • oregano uscat
  • patrunjel verde
  • busuioc verde
  • ardei iute (optional)

Reteta midii in sos de vin. Cum sa le prepari ca un expert

Midii in sos de vin
Midii in sos de vin

Sa prepari midii in sos de vin nu trebuie sa fii un expert, asa ca o sa iti explicam ce pasi trebuie sa urmezi pentru a face un preparat absolut delicios.

Primul lucru cu care trebuie sa incepi este sa tai usturoiul marunt, iar apoi sa faci acelasi lucru cu ardeiul iute, asta daca obisnuiesti sa mananci un pic iute.

De asemenea, trebuie sa speli foarte bine midiile, chiar si de mai multe ori. Daca folosesti midii salbatice, acestea trebuie frecate bine pentru a elimina orice urme de nisip sau pietris.

Daca folosesti midii de crescatorie, acestea sunt deja pregatite pentru gatit, insa tot va mai fi nevoie sa le clatesti de cateva ori in apa rece.

In cazul in care midiile sunt crapate sau stricate acestea se arunca. Sub nicio forma nu se vor consuma deoarece risti o toxiinfectie alimentara!

Pune un pic de ulei de masline intr-o tigaie mai mare, iar apoi pune-o pe foc. Atunci cand uleiul s-a incins, adauga usturoiul si ardeiul iute tocate marunt.

Midii proaspete de crescatorie
Midii proaspete de crescatorie

Cand usturoiul incepe sa se inmoaie, pune si cei 150 ml de vin alb sec. Amesteca foarte bine si cand vinul incepe sa se evapore este momentul sa adaugi pasta de rosii sau bulionul, impreuna cu cei 150 ml de apa.

Continua sa amesteci si apoi adauga sare, piper, oregano uscat si cateva frunze de busuioc proaspat tocate. Lasa totul sa fiarba timp de 10 minute la foc mic si continua sa amesteci din cand in cand.

Acum, este momentul sa adaugi si midiile, iar apoi sa pui un capac si sa le lasi sa fiarba. La scurt timp, adauga si un pic de patrunjel verde tocat, iar apoi pune capacul din nou.

Citeste si: Reteta de creveti prajiti in unt si usturoi

Midiile au nevoie de cateva minute, asa ca se adauga ultimile pentru a evita supragatirea. Acestea vor fi gata in aproximativ 4-5 minute sau atunci cand s-au desfacut in totalitate. Mai poti adauga un pic de patrunjel verde tocat, iar apoi poti stinge focul si pui capacul din nou.

Intre timp, mai poti rumeni cateva felii de paine pe o tigaie tip grill. Secretul este sa freci fiecare felie de paine cu putin usturoi si apoi sa pui un pic de ulei de masline. 

Reteta este gata! Mare atentie, midiile care nu s-au deschis in procesul de gatire se arunca, nu se consuma!