Cum sa decongelezi pestele. Sfaturi utile si ce greseli sa eviti
Cum sa decongelezi pestele. Sfaturi utile si ce greseli sa eviti

Cum sa decongelezi pestele. Sfaturi utile si ce greseli sa eviti


Cum sa decongelezi pestele. Afla cum sa faci asta in mod corect, dar mai ales ce greseli ar trebui sa eviti. Nu de alta, dar daca nu procedezi cum trebuie este posibil ca pestele sa se strice. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa decongelezi pestele. Sfaturi utile si ce greseli sa eviti – Cuprins:

Cum sa decongelezi pestele. Sfaturi utile!

Cum sa decongelezi pestele
Cum sa decongelezi pestele

Inainte de a vorbi despre cum sa decongelezi pestele, ar trebuie sa iti spunem cateva lucruri foarte interesante. Chiar daca multa lume ocoleste pestele congelat, este bine sa mentionam faptul ca de multe ori acesta este mult mai gustos decat cel proaspat.

Explicatia este destul de simpla, pestele este congelat imediat dupa ce a fost prins, ceea ce inseamna ca aroma acestuia va fi pastrata mult mai bine. Totodata, sunt distruse si bacteriile care pot cauza toxiinfectii periculoase.

In cazul pestelui proaspat, acesta poate ajunge in aproximativ o saptamana din plasele pescarilor in farfuria ta. Asadar, in tot acest timp se pot dezvolta bacterii daunatoare si aroma acestuia nu va mai fi atat de intensa.

Acum ca stii si ce avantaje ofera pestele congelat imediat dupa ce a fost prins, ar trebui sa stii cum sa il decongelezi in mod corect, inainte de a il gati.

Cea mai buna metoda este de a lasa pestele peste noapte, pentru a nu grabi procesul de dezghetare. Asadar, expertii bucatari recomanda sa lasam scoatem pestele din ambalajul in care a venit, sa il pui intr-o farfurie si apoi sa il acoperi cu o folie alimentara de plastic.

Decongelare rapida peste
Decongelare rapida peste

Abia dupa aceea pestele se pune in frigider pentru a se dezgheta. Mare atentie, totusi, sa acoperi foarte bine farfuria in care ai pus pestele, pentru a te asigura ca nu va mirosi in frigider si ca acesta se pastreaza bine.

Cum sa decongelezi pestele rapid. Totusi, ce faci in cazul in care vrei sa accelerezi dezghetarea pestelui. Ei bine, expertii ne sfatuiesc sa punem pestele intr-o punga speciala care se resigileaza, iar apoi sa o punem intr-un castron cu apa rece.

Citeste si: Cum sa recunosti pestele proaspat si ce trebuie sa verifici

Apa se va schimba o data la 10-15 minute, asa ca tot procesul o sa dureze 1-2 ore. Bineinteles, indicat ar fi sa lasi pestele sa se dezghete la temperaturi mai scazute, insa daca nu ai nicio alta solutie aceasta poate fi folosita cu succes.

Dupa ce ai dezghetat pestele, acesta ar trebui gatit imediat sau in urmatoarele 1-2 zile. Sub nicio forma, pestele care a fost dezghetat nu se va mai pune inca o data la congelator deoarece calitatea carnii va scadea considerabil si este posibil ca pestele sa se strice.

Chiar si dupa ce ai decongelat pestele ar trebui sa stii faptul ca si carnea trebuie sa fie ferma la atingere. In caz contrar, iti recomandam sa eviti consumarea acestuia!