Dezinfectarea BIO a solului. Cum sa o faci in mod corect
Dezinfectarea BIO a solului. Cum sa o faci in mod corect

Dezinfectarea BIO a solului. Cum sa o faci in mod corect


Dezinfectarea BIO a solului. Afla cum sa faci asta in mod corect, care sunt pasii, dar si de ce este recomandata dezinfectarea solului daca obisnuiesti sa cultivi legume.

Dezinfectarea BIO a solului. Cum sa o faci in mod corect – Cuprins:

Dezinfectarea BIO a solului. Cum sa faci asta

Dezinfectarea BIO a solului
Dezinfectarea BIO a solului

In primul randm ar fi bine sa stii de ce este important sa faci dezinfectarea solului si de ce iti recomandam sa folosesti o metoda BIO.

Ei bine, dezinfectarea solului este necesara pentru a elimina bolile si daunatorii din pamant. In cazul in care culturile au fost atacate de boli sau daunatori, riscul ca infectiile sa fie inca prezente este foarte ridicat, asa ca va trebui sa elimini agentii patogeni din structura solului.

Primul pas in dezinfectarea solului va fi sa cureti resturile vegetale ramase de la culturile anterioare. Mai mult decat atat, iti recomandam sa nu le folosesti la compost, ci pur si simplu sa le elimini prin ardere pentru a te asigura ca vei elimina bolii sau daunatorii inca prezenti in cultura ta.

De asemenea, este indicat sa indepartezi toate buruienile prezente pe suprafata de pamant pe care vrei sa o deszinfectezi. Acestea reprezinta o sursa de agenti patogeni si boli, asa ca trebuie sa sa cureti suprafata de pamant in profunzime, pentru a face totul in mod corect.

Mai mult decat atat, este indicat sa sapi si sa uzi pamantul in prealabil. Asadar, o sa fie nevoie de o pregatire facuta in detaliu, pentru ca totul sa decurga conform planului.

Resturi vegetale
Resturi vegetale

Dezinfectarea BIO a solului se face foarte simplu, vei avea nevoie de un produs pe care il gasesti in magazinele de specialitate. Fie ca este sub forma lichida sau sub forma de pudra, dezinfectantul are in componenta sa microorganisme ce au actiune sistemica.

Practic, dezinfectantul BIO contine tulpini importante de microorganisme care sunt benefice solului, insa nu produce fitotoxicitate. Timpul de asteptare pana la plantare este de aproximativ 7 zile, asa ca tot procesul nu dureaza foarte mult.

Citeste si: Cum sa semeni legumele. Distanta dintre randuri si plante, adancime

Expertii recomanda folosirea dezinfectantului BIO pentru a putea combate boli precum mana, rugina, focul bacterian sau uscarea vasculara. Totodata, vei putea tine sub control si daunatori precum tuta absoluta si larvele acestora, ouale de musculite, larvele sau nematozii.

Este indicat sa nu faci operatiunea de dezinfectie intr-un spatiu protejat in care se mai afla si alte plante de cultura. Risti sa le afectezi, asa ca cea mai buna perioada in care este indicat sa faci asta e in perioada octombrie-decembrie.

Tine cont si de curatarea solului din jurul suprafetei de pamant ce inconjoara solarul sau sera, asta in cazul in care te ocupi de acest lucru. Asta inseamna material vegetal care se poate degrada si care poate fi purtat foarte usor de vant in interiorul spatiilor protejate.