Cum sa semeni legumele. Distanta dintre randuri si plante, adancime
Cum sa semeni legumele. Distanta dintre randuri si plante, adancime

Cum sa semeni legumele. Distanta dintre randuri si plante, adancime


Cum sa semeni legumele in mod corect. Afla care sunt distantele intre randuri si plante, de ce sunt importanta, dar si la ce adancime se face plantarea.

Cum sa semeni legumele in mod corect. Distanta dintre randuri si plante, adancime – Cuprins:

Distanta dintre randuri si plante. De ce este importanta

Distanta de plantare
Distanta de plantare

Fie ca ai o afacere sau pur si simplu faci asta din pasiune, cultivarea legumelor trebuie facuta dupa o anumita schema. Nu de alta, dar felul in care pui semintele in pamant sau plantezi rasadurile este foarte important in dezvoltarea culturilor viitoare.

Tocmai de aceea, distanta dintre randuri si dintre plante poate influenta evolutia plantelor, dar in acelasi timp poate influenta si productia de legume.

Trebuie sa intelegi faptul ca daca vrei sa pui mai multe plante pe o suprafata de pamant exista riscul ca acestea sa aiba acces la mai putina lumina, dar in acelasi timp vei ingreuna si circulatia aerului in cultura. Drept urmare, favorizezi si dezvoltarea bolilor.

Bineinteles ca si adancimea la care pui semintele in pamant este importanta. Daca le pui la o adancime mica, exista riscul ca acestea sa degere pe timp de iarna, asadar ia in considerare si acest aspect.

Cum sa semeni legumele in mod corect. Distantele dintre randuri, adancimi

Cum sa semeni legumele
Cum sa semeni legumele

Cum sa semeni legumele in mod corect. Iata ce trebuie sa stii despre distantele de plantare dintre randuri si plante, dar si despre adancimea la care se face semanatul.

O sa incepem cu castravetii. Trebuie sa stii ca semintele se pun la o adancime de 2.5-5 cm. Dupa ce ai obtinut rasadurile si le-ai pregatit de plantare, trebuie sa iei in considerare o distanta de 90-100 cm intre randuri, dar si o distanta de 20-30 cm intre plantele aflate pe acelasi rand.

Semintele de rosii se pun in pamant la o distanta de 0.6-1.4 cm. Dupa obtinerea rasadurilor, ia in considerare o distanta de 90-125 cm intre randuri si de 30-40 cm intre plantele aflate pe acelasi rand.

Cartofii se seamana in mod corect la o adancime de 5-7.5 cm. Distanta dintre plantele aflate pe acelasi rand trebuie sa fie de 20-30 cm, iar distanta dintre randuri trebuie sa fie de 80-100 cm.

Salata se seamana la o adancime relativ mica, de 0.6 cm. Distanta dintre plantele aflate pe acelasi rand trebuie sa fie de 25-40 cm, iar distanta dintre randuri trebuie sa fie de 40-60 cm.

Spanac in gradina
Spanac in gradina

Spanacul se seamana la o adancime de 1.5-2.5 cm. Distanta dintre randuri trebuie sa fie de 40-60 cm, iar distanta dintre plantele de pe acelasi rand trebuie sa fie de aproximativ 5-10 cm.

In cazul in care vrei sa pui usturoi, trebuie sa stii ca aceasta leguma se seamana la o adancime de 2.5-5 cm, distanta dintre plantele aflate pe acelasi rand trebuie sa fie de 5-7 cm, iar distanta dintre randuri de 40-50 cm.

Rasadurile de vinete se planteaza la o adancime de 0.6-1.5 cm, distanta dintre plantele aflate pe acelasi rand trebuie sa fie de 45-60 cm, iar distanta dintre randuri de 70-120 cm.

Ridichile se seamana la o adancime de 0.6-1.5 cm, distanta dintre plantele aflate pe acelasi rand trebuie sa fie de 1.5-2.5 cm, iar distanta dintre randuri trebuie sa fie de 20-30 cm.

Rasadurile de ardei se vor planta la o adancime de 0.6-1.5 cm, distanta dintre randuri trebuie sa fie de 90-100 cm, iar distanta dintre plantele aflate pe acelasi rand de 30-50 cm.

Rasadurile de ceapa se pun in pamant la o adancime de 0.6-1.5 cm, distanta dintre plantele aflate pe acelasi rand trebuie sa fie de 5-7 cm, iar distanta dintre randuri de 40-50 cm.

Fasolea se seamana la o adancime de 2.5-5 cm, distanta dintre plantele aflate pe acelasi rand trebuie sa fie de 20-30 cm, iar distanta dintre randuri trebuie sa fie de 90-120 cm.

Cultura de morcov
Cultura de morcov

Morcovul se seamana la o adancime de 0.6-1.4 cm, distanta dintre plantele aflate pe acelasi rand trebuie sa fie de 2.5-5 cm, iar distanta dintre randuri de 40-60 cm.

Rasadurile de conopida se planteaza la o adancime de 1.5-3.5 cm, distanta dintre randuri este recomandata a fi de 70-90 cm, iar distanta dintre plantele aflate pe acelasi rand de 70-90 cm.

Dovlecii se seamana la o adancime de 2.5 cm, distanta dintre randuri trebuie sa fie de 180-240 cm, iar distanta dintre plantele aflate pe acelasi rand de 90-150 cm.

Citeste si: Calendar stropiri pomi fructiferi. Cum sa faci tratamentele in mod corect

Pepenii verzi se seamana la o adancime de 5-10 cm, distanta dintre plantele aflate pe acelasi rand trebuie sa fie de 70-90 cm, iar distanta dintre randuri trebuie sa fie de 180-240 cm.

Rasadurile de varza se planteaza la o adancime de 1.5-3.5 cm, distanta dintre plantele aflate pe acelasi rand trebuie sa fie de 40-60 cm, iar distanta dintre randuri trebuie sa fie de 90-100 cm.

Patrunjelul se seamana la adancimea de 0.6 cm, distanta dintre randuri trebuie a fie de 40-60 cm, iar distanta dintre plantele aflate pe acelasi rand de 20-30 cm.