Cum sa faci dezinfectarea solului toamna si ce tratament sa folosesti
Cum sa faci dezinfectarea solului toamna si ce tratament sa folosesti

Cum sa faci dezinfectarea solului toamna si ce tratament sa folosesti


Cum sa faci dezinfectarea solului toamna. Afla care sunt cele mai bune tratamente pe care le poti folosi, dar si cum sa faci dezinfectia pamantului din gradina in mod corect. Care sunt pasii pe care sa ii urmezi!

Cum sa faci dezinfectarea solului toamna si ce tratamente poti sa folosesti – Cuprins:

Dezinfectarea solului toamna. Cum sa faci asta si care sunt pasii

Dezinfectarea solului toamna
Dezinfectarea solului toamna

Daca inca nu stiai, dezinfectarea solului toamna este necesara pentru a elimina daunatorii care ierneaza in pamant, bolile, dar si buruienile care pot afecta culturile de legume.

Conform expertilor, dezinfectia pamantului se face cel mai bine in perioada in care nu exista plante in sol, asadar poate fi facuta toamna sau primavara. In acest articol o sa vorbim despre dezinfectia facuta pe timp de toamna.

Primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand vrei sa dezinfectezi pamantul va fi sa indepartezi resturile de plante. Asadar, dupa ce ai recoltat legumele, aduna toate vrejurile, dar si frunzele care au cazut. Totodata, strange si eventualele legume care nu au fost culese sau care s-au stricat si au cazut pe jos.

Pentru a face dezinfectarea chimica a solului pe timp de toamna, poti folosi Basamid Granule. Mentionam faptul ca inainte sa folosesti acest tratament va fi necesar sa asiguri o umiditate a solului. Daca si tu vrei sa il utilizezi, poti cumpara acest produs de pe Emag.

De asemenea, este foarte importanta protectia, asa ca asigura-te ca porti manusi de protectie, masca, dar si o incaltaminte adecvata. Nu ar fi rau sa utilizezi si un costum de protectie.

Tratamentul se aplica atunci cand temperaturile depasesc 6 grade Celsius, insa ideal este ca temperatura sa fie cuprinsa intre 10 si 20 grade Celsius.

Folosind o freza, granulele se vor incorpora in solul din gradina la o adancime de 15-25 cm. Dupa ce granulele au fost incorporate in pamant, va fi necesar sa uzi din abundenta sauprafata de pamant pentru a favoriza descompunerea acestora.

Pamant acoperit pentru dezinfectie
Pamant acoperit pentru dezinfectie

Imediat upa ce ai udat pamantul, suprafata de pamant se va acoperi cu o folie de plastic pentru ca granulele vor elibera u gaz si acesta trebuie pastrat cat mai mult in sol. Asa vei face dezinfectarea solului toamna, in mod corect.

Pamantul se va lasa acoperit intre 10 si 47 de zile, insa cu cat temperaturile sunt mai scazute cu atat timpul de asteptare va fi mai lung. Tocmai de aceea este indicat sa faci dezinfectia solului toamna, pentru ca nu esti presat de timp pentru a planta rasadurile.

Citeste si: Dezinfectarea BIO a solului. Cum sa o faci in mod corect

Dupa ce folia a fost indepartata, va fi necesara o dubla aerare a solului pentru a elibera gazul care a ramas in pamant. Totodata, este necesar si un test de fitotoxicitate, pentru a te asigura ca poti incepe sa plantarea rasadurilor.

Expertii spuun ca cel mai bun test este plantarea catorva rasaduri de salata in pamantul care a fost dezinfectat, iar daca dupa 3-4 zile rasadurile s-au prins poti trece la infiintarea culturii.

Totodata, poti lua o mostra de pamant si poti planta cateva seminte de salata, iar daca acestea nu vor germina inseamna ca solul mai are nevoie de timp pentru ca gazul sa fie eliberat in totalitate.