Ingrijirea orhideelor. Cum sa o faci si ce greseli trebuie evitate
Ingrijirea orhideelor. Cum sa o faci si ce greseli trebuie evitate

Ingrijirea orhideelor. Cum sa o faci si ce greseli trebuie evitate


Ingrijirea orhideelor. Afla cum sa ingrijesti plantele din casa ta, dar mai ales care sunt greselile pe care trebuie neaparat sa le eviti, asta daca vrei sa ai flori sanatoase. Iata ce trebuie sa stii!

Ingrijirea orhideelor. Cum sa o faci si ce greseli trebuie evitate – Cuprins:

Ingrijirea orhideelor. Cum sa o faci si ce greseli sa eviti

Cum sa uzi o orhidee
Cum sa uzi o orhidee

Cea mai mare problema atunci cand vorbim despre ingrijirea orhideelor ramane udarea acestora. Mare atentie! Daca pui prea multa apa, risti ca radacinile sa putrezeasca si ca planta sa moara.

Atunci cand uzi orhideele, ar fi bine sa nu faci cea mai frecventa greseala si anume sa torni apa in ghiveciul plantei. Cel mai bine este sa scufunzi ghiveciul in apa si sa il lasi acolo timp de 10 minute.

Bineinteles, vorbim despre ghiveciul in care vine planta, adica acela care ofera gaurile de aerisire pe lateral. In cazul in care nu stiai, orhideele au nevoie de gaurile laterale de pe ghiveci pentru aerisirea radacinilor si pentru a evita mucegairea sau putrezirea acestora.

Si daca tot am adus vorba de aceste radacini atunci cand vorbim despre ingrijirea orhideelor, stim foarte bine ca orhideele au si radacini aeriene, care de obicei ies din ghiveci. Ei bine, acestea nu se taie sub nicio forma, pentru ca poti rani planta.

Ingrijirea orhideelor
Ingrijirea orhideelor

De asemenea atunci cand te ocupi de ingrijirea orhideelor, nu este indicat sa tai tija florala dupa ce aceasta a inflorit. Chiar daca florile s-au ofilit si au cazut, asta nu inseamna ca tija nu va mai da nastere unor ramuri noi, pe care vor aparea boboci si ulterior flori. Tocmai de aceea, este indicat sa tai tija la 2-3 cm sub locul din care a cazut ultima floare.

Locul in care tii orhideele este deosebit de important si desi avem impresia ca este o planta care iubeste soarele, ne inselam. Orhideea va fi afectata de razele directe ale soarelui, asa ca nu trebuie lasata in lumina acestuia.

Citeste si: Radacini bolnave la orhidee. Cum sa le recunosti si sa le tai in mod corect

O poti pune la o fereastra unde nu beneficiaza de lumina directa a soarelui sau daca nu ai un astfel de loc, o poti proteja punand-o dupa perdea. In acest mod, te asiguri ca planta nu va suferi arsuri si ca te ocupi de ingrijirea orhideelor in mod corect.

Plantele se muta in ghivece noi doar daca are radacini care incep sa putrezeasca. Daca tocmai ai primit sau tocmai ai cumparat o orhidee si ii vei schimba ghiveciul, o sa ii cada toate florile si frunzele isi vor pierde turgescenta. Iti recomandam sa nu schimbi ghiveciul plantei pana nu au trecut cel putin 1.5 – 2 ani. Mare atentie, daca vrei sa inveti despre ingrijirea orhideelor!

Chiar si dupa ce a trecut aceasta perioada, tine minte sa folosesti un ghiveci cu un diametru mai mare cu doar 1 cm. Nu de alta, dar planta poate fi afectata atunci cand faci transplantarea. Atunci cand muti plantele in alt ghiveci asigura-te ca folosesti un substrat special, pentru ca orhideele nu vor creste intr-un pamant destinat pentru majoritatea florilor.