Cum sa uzi orhideele in mod corect. Greseli pe care sa le eviti!
Cum sa uzi orhideele in mod corect. Greseli pe care sa le eviti!

Cum sa uzi orhideele in mod corect. Greseli pe care sa le eviti!


Cum sa uzi orhideele in mod corect. Daca vrei sa ai plante sanatoase, atunci ar trebui sa stii cum trebuie sa uzi florile pentru ca acestea sa fie sanatoase, dar si ferite de boli. Iata care sunt sfaturile specialistilor.

Cum sa uzi orhideele in mod corect. Greseli pe care sa le eviti! – Cuprins:

Cum sa uzi orhideele in mod corect si ce greseli sa eviti

Cum sa uzi orhideele in mod corect
Cum sa uzi orhideele in mod corect

Daca si tu vrei sa inveti cum sa uzi orhideele in mod corect, atunci avem cateva sfaturi extrem de utile pentru tine si iti vom spune greselile pe care ar trebui sa le eviit.

Ei bine, ar trebui sa stii ca orhideele se uda numai dimineata, deoarece pana ce se lasa soarele pamantul ar trebui sa fie uscat. Daca inca nu stiai, orhideele se uda de doua ori pe saptamana pe timpul verii si o data pe saptamana in sezonul rece.

Bineinteles, cel mai indicat este sa verifici substratul de la suprafata ghiveciului, pentru ca se poate intampla ca acesta sa fie inca umed. Asta inseamna ca planta nu mai are nevoie de apa si ca trebuie sa amani operatiunea pe zilele viitoare.

Apa pe care o administrezi plantei este deosebit de importanta. Daca folosesti apa de la robinet, atunci aceasta ar trebui sa stea timp de 24 de ore pentru a se evapora clorul. Indicat ar fi sa folosesti apa de ploaie, deoarece aceasta contine mai multi nutrienti ce vor ajuta planta sa se dezvolte mai bine.

Udarea orhideelor
Udarea orhideelor

Nu credem ca mai este nevoie sa o spunem insa vom repeta acest lucru pentru incepatori: orhideele se vor uda intotdeauna cu apa la temperatura camerei. Evita folosirea apei cu o temperatura foarte scazuta deoarece aceasta va cauza dereglari fiziologice si pot duce la moartea plantei. Astfel, inveti cum sa uzi orhideele in mod corect.

Mai mult, frunzele orhideei nu se vor uda niciodata. Daca ai scapat cativa stropi sau ai udat din greseala frunzele, ar fi bine sa le stergi cu un servetel de hartie. Respecta acest lucru pentru a impiedica aparitia bolilor.

Citeste si: Cum sa salvezi o orhidee cu radacina putrezita. Cauze si tratament!

Mare atentie, daca vrei sa stii cum sa uzi orhideele in mod corect! Apa nu trebuie sa stagneze in centrul rozetei, adica in locul de unde pornesc frunzele. Apa trebuie scoasa de acolo cu ajutorul unui servetel, pentru ca in caz contrar acest lucru duce la moartea plantei.

Cantitatea de apa pe care o administrezi plantei trebuie sa fie limitata. Daca o sa folosesti multa apa, primele semne vor fi frunzele ingalbenite, dar si semne de putrezire a radacinilor. In acest caz, trebuie sa nu mai uzi planta timp de cateva saptamani.

Cel mai bine este sa bagi ghiveciul orhideei intr-un bol cu apa timp de 15 secunde, iar apoi sa il lasi sa se scurga timp de 15 minute. Cu toate ca planta ar putea parea uscata, te asiguram ca are destula apa.