Curatare pensule de machiaj
Curatare pensule de machiaj

Curatare pensule de machiaj. Cum sa o faci cu solutii naturale


Curatare pensule de machiaj. Afla cum sa cureti pensulele cu care te machezi, folosind doar solutii 100% naturale. Recomandam acest mod de a curata pensulele, pentru ca astfel putem prelungi si durata de viata a acestora.

Curatare pensule machiaj. Cum sa o faci folosind solutii 100% naturale – Cuprins:

Curatare pensule machiaj. Cum sa o faci folosind solutii naturale

Curatare pensule de machiaj
Curatare pensule de machiaj

Curatare pensule de machiaj. Sa fim realiste, de multe ori nu curatam pensulele de machiaj pe cat de des ar trebui.

Este necesar sa intelegi importanta acestui procedeu si ca folosind ingrediente naturale, fara chimicale, putem prelungi si durata de viata a pensulelor.

Foarte important de mentionat este ca pensulele murdare pot cauza iritatii sau infectii, dar pot imbatrani si pielea.

Cu toate ca multe dintre noi ar crede ca o curatare cu solutii naturale poate dura mai mult decat de obicei si este mai greu de facut, astazi va vom contrazice! Este foarte usor sa cureti pensulele folosind doar solutii 100% naturale.

Citeste si: Cum sa iti decolorezi parul cu bicarbonat de sodiu

Prima metoda de a curata pensulele de machiaj este sa folosesti sapun natural, fara substante chimice. Poate nu stiai, insa substantele continute de anumite produse de curatat pot provoca reactii alergice.

Un sapun de fata organic este ideal pentru curatarea pensulelor de machiaj, dar poti folosi si un detergent de vase natural, iar acesta va fi extrem de eficient in inlaturarea substantelor uleioase.

Curatare pensule de machiaj. Recomandam sa faci o solutie proprie pentru curatarea pensulelor de machiaj. O poti face chiar la tine acasa folosind ulei de masline, sapun lichid de Castilia, otet si apa calda.

Primul pas in a curata pensula este sa pui o lingurita de ulei pe o carpa curata, iar apoi sa presezi pensula pe suprafata imbibata de ulei.

Fa acest lucru pana ce pensula se imbiba de ulei, iar apoi continuati sa imbibati pe suprafata uleioasa pana ce incep sa se curete urmele vechi de machiaj.

Dupa ce ati facut acest lucru, pune sapun lichid de Castilia si apa calda intr-un bol si spala pensula in solutia obtinuta.

Foloseste-ti degetele pentru a spala perii si pentru a indeparta urmele de machiaj. Poti gasi sapun de Castilia la eMag.ro.

Ultimul pas este sa pui pensula intr-un bol cu otet, pentru a dezinfecta perii.

Cum sa ai grija de pensule de machiaj dupa curatare

Pensule de machiaj
Pensule de machiaj

Curatare pensule de machiaj. Pensulele de machiaj au si ele nevoie de atentie, asa ca atunci cand cand le cureti folosind produse naturale, o sa le si protejezi perii.

Nu uita ca produsele chimice usuca perii unei pensule si astfel pensula devine mai aspra.

Pe langa folosirea produselor naturale, este foarte important sa cureti pensulele in mod corect. Nu uita ca pensulele reprezinta o investitie si vrei sa economisesti banii pe o perioada mai lunga.

Atunci cand cureti pensulele asigura-te ca nu uzi si manerele, pentru ca umezeala se imbiba in manerele de lemn si acestea pot crapa. Si partile metalice au de suferit, pentru ca pot rugini.

Dupa ce ai curatat pensulele, pune-le pe un suport special, cu perii in jos. Daca nu ai asa ceva, iti sugeram sa le invelesti intr-o carpa uscata si sa le pui pe o suprafata plana, pentru ca umezeala sa fie absorbita in mod corect.

Curata pensulele de machiaj o data pe saptamana si astfel iti vei proteja pielea, dar si investitia pe care ai facut-o atunci cand le-ai cumparat.