Cum trebuie sa procedezi dupa ce ai luat teapa pe olx.ro
Cum trebuie sa procedezi dupa ce ai luat teapa pe olx.ro

Cum trebuie sa procedezi dupa ce ai luat teapa pe olx.ro


OLX este cea mai mare platforma cu anunturi de vanzare-cumparare din Romania, asa ca nu e de mirare faptul ca sunt destui vanzatori care vor sa dea tepe si sa nu livreze produsul pe care il au la vanzare. Mai mult, acestia vor sa te pacaleasca si sa iti ia si banii. Iata cum trebuie sa procedezi dupa ce ai luat teapa pe olx.ro.

Cum sa iti dai seama ca vanzatorul de pe OLX vrea sa iti dea o teapa?

Este bine ca inainte de a cumpara ceva de pe olx.ro, sa incerci sa verifici vanzatorul, pentru ca sigur o sa vrei evitarea unei posibile tepe. Pasii pe care trebuie sa ii faci sunt destul de simpli, asa ca nu trebuie sa fii un defectiv pentru a iti da seama de vanzatorul de pe OLX.

Iata cum iti dai seama daca vanzatorul de pe OLX vrea sa-ti dea teapa:

  • Cont nou – in general, vanzatorii in care poti avea incredere au conturi cu o vechime de cativa ani, asa ca acestia sunt cei mai seriosi
  • Livrare cu verificare – aceasta optiune este obligatorie si daca vanzatorul se fereste si spune ca el trimite doar cu Posta Romana, incheie orice discutie cu el, sigur vrea sa te pacaleasca
  • Imagini false – daca pozele pe care le are cu produsul sunt de pe internet, atunci clar nu are produsul. Cel mai bine, este sa verifici daca pozele acestuia sunt luate de pe internet, pe un site ca tineye.com
  • Pretul – daca pretul este prea mic, atunci sigur este ceva in neregula. Nimeni nu vinde chilipiruri, decat daca vrea sa atraga amatorii de… tepe!
  • Cont fals – sunt multi utilizatori care mai adauga la profil un anunt de vanzare cu o masina sau o casa, dar ei fac acest lucru pentru a te induce in eroare. Cine vinde o pereche de adidasi cu 100 de lei, dar si o casa de 80.000 de euro?

Cum procedezi daca ai luat o teapa pe olx.ro?

Daca totusi nu ai fost atent la sfaturile de mai sus si ai cumparat un produs, insa nu l-ai primit, atunci trebuie sa citesti cu atentie ce urmeaza sa iti spunem.

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa incerci sa rezolvi amiabil, contacteaza vanzatorul si vezi daca nu cumva este o neintelegere la mijloc.

Daca vanzatorul nu vrea sub nicio forma sa ajunga la o invoiala cu tine, vei fi nevoit sa contactezi politia, pentru ca acestia au dreptul legal de a cere datele celor de la olx.ro, pentru a afla mai multe despre utilizatorul vizat si pot incepe o ancheta oficiala.

Pe urma, poti merge la sectia de politie sau poti sa depui o plangere online, completand acest formular, de pe site-ul Politiei Romane. Conform celor de la OLX, ei raspund la orice cerinta care vine de la politie, in maximum 48 de ore si vor incepe si o ancheta interna.

Daca vrei sa scapi de electrocasnicele vechi si nu vrei sa le vinzi pe OLX, atunci trebuie sa stii cum poti sa scapi de ele, dar pe deasupra sa iei si bani.