Cum sa-ti petreci timp de calitate langa Bucuresti. 5 oaze de verdeata la mai putin de 50 de kilometri de Capitala
Cum sa-ti petreci timp de calitate langa Bucuresti. 5 oaze de verdeata la mai putin de 50 de kilometri de Capitala

Cum sa-ti petreci timp de calitate langa Bucuresti. 5 oaze de verdeata la mai putin de 50 de kilometri de Capitala


Daca nu vrei sa ajungi sa bati tara in lung si-n lat, avem solutii si iti aratam cum sa iti petreci timp de calitate pe langa Bucuresti. Iata 5 oaze de verdeata care se afla la mai putin de 50 de kilometri de Capitala.

Cum sa-ti petreci timp de calitate langa Bucuresti. 5 oaze de verdeata la mai putin de 50 de kilometri de Capitala – Cuprins

Cele mai bune metode de a iti petrece timp de calitate pe langa Bucuresti

Plimbare cu bicicleta
Plimbare cu bicicleta

Atunci cand nu vrei sa mergi foarte mult cu masina, te poti orienta pe langa Bucuresti, pentru ca vei gasi foarte multe locuri unde poti petrece timp de calitate. Nu trebuie sa conduci 3-4 ore pana la mare, pentru ca poti gasi oaze de liniste si langa Capitala.

Fie ca iti place pescuitul, mersul pe bicicleta sau pur si simplu sa te plimbi printr-o padure racoroasa pe timp de vara, sunt locuri care ofera acest lucru si care se afla la mai putin de 50 de kilometri de Bucuresti.

Bineinteles, vei face si economi pentru ca nu va mai fi necesara cazarea, combustibilul costa mai putine, asa ca vei putea folosi toti acei bani pentru distractia ta. Iti poti lua si prietenii si poti petrece o zi de vis pe langa Bucuresti, cu costuri minime!

5 locuri cu verdeata care se afla la mai putin de 50 de km de Capitala

Lanseta
Lanseta

Am selectat 5 locuri unde vei putea merge cu prietenii sau cu familia, insa trebuie sa retii ca sunt mult mai multe locuri, asa ca daca acestea nu iti vor placea, te poti orienta cu ajutorul lui Google.

Delta Neajlovului sau Balta Comana

Primul loc despre care o sa iti povestim este Delta Neajlovului sau Balta Comana, o zona de poveste care se afla la 39 de kilometri de Bucuresti, adica 45 de minute de mers cu masina.

Pentru cei ce nu stiu, Delta Neajlovului se intinde pe o suprafata de 1.100 ha de zona mlastinoasa, care este alimentata de raul Neajlov. Zona face parte din Parcul Natural Comana si este cea mai mare zona umeda din sudul Romaniei, iar ca biodiversitate se situeaza pe locul doi, dupa Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

Daca o sa te duci cu copiii, trebuie sa stii ca exista si un parc de aventura, o sa poti lua masa sau o sa te poti plimba cu barca pe apa. De asemenea, o sa poti vizita si Manastirea Comana.

Nu uita, este foarte important sa stii cum sa te protejezi impotriva tantarilor sau cum sa calmezi arsurile solare!

Edenland Park – Parc de aventura

Edenland Park este locul ideal pentru cei care cauta un parc de aventura. Locul se afla la 23 de km de Bucuresti si o sa faci doar 23 de minute cu masina. Odata ajunsi acolo, o sa vedeti 12 trasee prin copaci, un loc de tras cu arcul, un perete de escalada, animale foarte bine ingrijite in spatii extrem de mari, dar si echitatie, pentru cei dornici.

Parcul este dedicat iubitorilor de aventura, dar va puteti duce si cu copiii pentru ca exista locuri de joaca, locuri unde se poate manca, mini-zoo, dar si leagane, tobogave, balansoare sau trambuline. Un atelier de pictura este locul unde cei mici pot colora modele din ipsos. Cei ce cauta senzatii tari, pot incerca airsoft, cu replici ale unor arme reale. Mai mult, terenul de paintball are 4.000 de metri patrati, asa ca te poti distra cu prietenii tai la maximum.

Trasee de bicicleta in Padurea Cernica, la Tancabesti sau Caldarusani

Daca iti plac plimbarile cu bicicleta si te-ai saturat de strazile din Bucuresti, poti face un traseu in afara Capitalei. Sunt mai multe trasee, asa ca o sa iti aratam unele dintre ele.

Padurea Cernica este un loc popular pentru biciclistii din Capitala, dar si un loc unde se organizeaza multe concursuri de mountain bike. Traseul se afla la 15 km de Bucuresti, pe langa manastirea Cernica si se intinde pe o distanta de 27 de kilometri.

La Tancabesti, adica la 30 de km de Bucuresti, gasiti un traseu de biciclete care include si macadam. Totusi, daca preferati doar asfaltul, nu este nici o problema pentru ca exista o varianta doar cu asfalt.

La Caldarusani, adica la 36 km de Bucuresti, veti gasi un traseu de biciclete lung de 60 de kilometri, insa nu este un traseu greu, pentru ca poate fi parcurs si de biciclistii fara experienta.

Lacul Snagov
Lacul Snagov

Lacul Snagov

Si lacul Snagov poate fi o destinatie extrem de buna atunci cand vrei sa evadezi din Bucuresti. Daca iti plac plimbarile cu barca sau cu caiacul, o sa te indragostesti de lacul Snagov.

De asemenea, pentru cei ce practica sporturi nautice, Lacul Snagov este locul ideal. De la SUP (Stand Up Paddle), la Wakeboard sau Wakesurf, toate pot fi incercate la doar 40 de kilometri de Bucuresti.

Si daca vrei sa mananci pe malul lacului, vei gasi restaurante unde preparatele din peste te imbie cu mirosul lor. Ce mai astepti?

Complexul Tancabesti pentru pescari

Ultimul loc recomandat este dedicat pescarilor, asa ca recomandam Complexul Tancabesti. Lacul Tancabesti se intinde pe o suprafata de 100 de hectare. Trebuie sa mentionam ca pestele prins in lac se elibereaza, pentru a putea trai fericit in continuare.

Totusi, daca vrei sa mananci peste poti vizita restaurantul complexului. Iar daca vrei doar sa prinzi si sa te lauzi cu poze la prieteni, trebuie sa stii ca Tancabesti 1 este un lac renumit pentru exemplare record de crap, somn, salau sau stiuca. Tancabesti se afla la 29 de kilometri de Bucuresti, asa ca in 28 de minute vei ajunge acolo!