Cum sa-ti faci propriul detergent de rufe la tine acasa. Iti trebuie doar aceste ingrediente
Cum sa-ti faci propriul detergent de rufe la tine acasa. Iti trebuie doar aceste ingrediente

Cum sa-ti faci propriul detergent de rufe la tine acasa. Iti trebuie doar aceste ingrediente


Desi suna ciudat, poti sa iti faci propriul detergent de rufe chiar la tine acasa. Daca vei folosi aceste ingrediente si pasii pe care ti-i vom spune, este extrem de simplu. Iata ce trebuie sa faci pentru a folosi propriul tau detergent de rufe, atunci cand vrei sa eviti produsele din comert.

Detergentul pe care il vei face astazi indeplineste mai multe conditii. In primul rand, este un detergent lichid si nu unul pudra, nu este toxic si este mai prietenos cu mediul inconjurator. Mai mult, acest detergent de rufe nu are niciun miros, asa ca cei alergici il pot folosi cu incredere.

Cum sa-ti faci propriul detergent de rufe la tine acasa. Iti trebuie doar aceste ingrediente – Cuprins:

Cum sa faci detergent de rufe chiar la tine acasa

Dupa cum spuneam, nu este chiar atat de greu sa faci detergent de rufe la tine acasa, asa ca daca urmaresti acesti pasi, o sa fie floare la ureche.

Pentru a face acest detergent o sa ai nevoie de carbonat de sodiu, un produs natural inrudit cu bicarbonatul de sodiu si de un detergent biodegradabil.

Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a face detergent de rufe la tine in casa:

  • Pune 4 cani de apa la fiert
  • Intr-un vas de sticla (nu folositi unul de metal) puneti 3-4 cupe carbonat de sodiu
  • Dupa ce a fiert apa, puneti o cana plina in vas si amestecati foarte bine pentru a dizolva carbonatul de sodiu
  • Dupa ce ati amestecat si s-a dizolvat foarte bine, puneti o cupa de detergent biodegradabil si amestecati foarte bine
  • Adaugati si restul de apa, iar pe urma amestecati
  • Lasati detergentul sa se raceasca si sa ajunga la temperatura camerei
  • Pentru a il pastra in conditii optime, folositi un recipient de sticla, nu de metal!
  • Inainte de a il folosi, este necesar sa agitati foarte bine si sa puneti o cupa plina cu detergent in masina de spalat
  • Daca vrei ca hainele tale sa iasa pufoase, atunci cand le clatesti poti folosi otet pe care il adaugi intr-un balsam de rufe biodegradabil

Pe langa faptul ca acest detergent facut in casa va curata extrem de bine rufele, va fi si prietenos cu mediul inconjurator. De asemenea, este si foarte ieftin, in comparatie cu un detergent pe care il cumperi din comert!

Daca o sa il faci, o sa vezi ca nu vei mai folosi alt tip de detergent. Este usor de facut si curata extrem de bine rufele. Tine minte, este mai bine sa il faci in cantitati mici, pentru ca va fi mai usor de amestecat atunci cand il pui in masina de spalat!

De asemenea, ar fi bine sa stii cum sa folosesti bicarbonatul de sodiu pentru a curata diferite obiecte: incaltari, tigai, cada sau aragazul! Cei care tin ca la ochii din cap la masina lor, trebuie sa stie cum sa foloseasca bicarbonatul de sodiu pentru a ii curata interiorul!