Utile

Cum sa scapi de transpiratie excesiva. Remedii naturale

Cum sa scapi de transpiratie excesiva folosind remedii naturale. Transpiratia este pe cat de neplacuta, pe atat de sanatoasa. Da, este inestetica, nu miroase tocmai placut si ne poate crea o serie de neplaceri, insa este important sa stim ca este un proces absolut normal, natural, prin care corpul nostru isi regleaza temperatura, adica se adapteaza la conditiile de mediu pentru a ne asigura supravietuirea.

Cum sa scapi de transpiratie excesiva. Remedii naturale – Cuprins:

Cauzele transpiratiei abundente

Transpiratie abundenta

Si totusi, diferite probleme de sanatate, activitatea fizica, anxietatea si stresul, dar si temperaturile crescute ne pot produce transpiratie in exces. Adica cea enervanta, care vine la randul ei cu mult disconfort.

Trebuie sa iti mai spun ca hiperdotroza, asa cum se numeste aceasta afectiune in termeni medicali, este influentata si de dieta sau de varsta, de exemplu, si ca cele mai afectate zone, parti ale corpului sunt talpile, axila, palmele, gatul si spatele.

Iti spun si ca dincolo de solutiile care sunt disponibile in farmacii si pentru folosirea carora te-as sfatui sa ai avizul unui medic sau al unui farmacist de incredere, astfel incat sa stii ca produsul este adaptat nevoilor tale, exista si o serie de remedii naturale, la indemana si care nu vin la indemana cu precautii sau contraindicatii… asadar sunt folositoare si ceva mai prietenoase cu organismul tau.

Cum sa scapi de transpiratie excesiva cu remedii naturale

Transpiratie excesiva

Primul remediu natural pe care ti-l recomand este banalul otet de vin pentru ca acesta are o serie de proprietati, inclusiv astringente, adica ce ne intereseaza in acest caz. Acest remediu se aplica seara, pe zonele afectate peste zi de transpiratie excesiva, folosind o discheta demachianta.

Lasa otetul sa actioneze peste noapte, iar dimineata, dupa ce faci dus, aplica pudra de talc si deodorant. O alta reteta este un remediu pe care il vei administra intern si care consta intr-un ametec din doua lingurite de otet de vin si miere, intr-un pahar cu apa. Bea acest amestec o data pe zi, pe stomacul gol. Poti combina cele doua remedii pentru o crestere a eficientei.

Un alt remediu natural, extrem de eficient si deloc costisitor este piatra de alaun. Am mai vorbit desore ea si ti-am spus ca este un cristal natural extras din Asia care nu doar ca acopera mirosul, dar impiedica dezvoltarea bacteriilor care sunt responsabile pentru aparitia acestuia.

Piatra se aplica foarte usor, pe zonele cu probleme, dupa ce a fost umezita putin. Avantajul acestui remediu este ca o astfel de piatra nu costa foarte mult, o poti folosi un timp indelungat, nu pateaza hainele si poate fi utilizata fara probleme si de persoanele care se stiu sensibile la diverse substante, fiind un compus hipoalergenic.

Piatra de alaun

Cartoful este un remediu natural, aflat la indemana oricui. Tot ce ai de facut pentru a ameliora transpiratia excesiva este sa aplici felii de cartof pe zinele cu probleme. Daca solutia asta iti displace, poti rade cartoful si sa infasori produsul in carpa de bumbac inainte de a-l aplica pe zonele cu probleme pentru nu mai mult de 10 minute. Dincolo de ameliorarea transpiratiei, acest remediu te scapa de mirosul neplacut.

Infuzia de frunze de nuc este si ea extrem de eficienta in ameliorarea transpiratiei excesive. Se obtine, foarte simplu, dintr-o lingura de frunze uscate care se infuzeaza intr-o cana de apa clocotita. Acesta este un remediu care se administreaza oral, cate o cana pe zi, nu mai mult de doua saptamani. Poti repeta dupa o perioada de pauza de cel putin o saptamana.

Salvia este cunoscuta ca fiind un antiperspirant natural si eficient pentru ca aceasta actioneaza la nivelul glandelor sudoripare si sustine constrictia acestora, reducand, in acest fel, transpiratia. In plus, prin continutul de magneziu si vitamina B, salvia regleaza glandele sudoripare.

Pentru a obtine acest remediu ai nevoie de o lingurita de frunze de salvie uscate pe care sa le fierbi in doua cani de apa. Se bea cate o cana din aceasta infuzie de trei ori pe zi, timp de o saptamana.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu, cel pe care il tii in camara ta, este un antiperspirant natural pentru ca absoarbe foarte bine umezeala si, in plus, mirosul aferent. Trebuie sa mai stii ca acest remediu scade nivelul pH-ului in zonele cu probleme, ameliorand, in acest fel, problema transpiratiei.

Pentru a folosi acest remediu trebuie sa amesteci o lingurita de bicarbonat de sodiu cu apa pana ce capata consistenta unei paste. Adauga, apoi, cateva picaturi de ulei esential de menta sau de lavanda si aplica remediul pe zonele cu probleme, lasandu-l sa actioneze cel mult un sfert de ora. Clateste apoi cu apa calda. Poti aplica acest remediu de cateva ori pe saptamana.

Citeste si: Remedii naturale negi. Cum sa scapi de acestia

Trebuie sa mai stii ca daca te confrunti cu problema transpiratiei in exces, atunci dieta alimentara este foarte importanta. Primul sfat este sa bei ceai negru pentru ca acesta are proprietati antiperspirante.

Apoi, iti mai spun ca strugurii te ajuta sa iti reglezi temperatura corpului, iar uleiul de menta si cel de arbore de ceai, aplicate pe zonele cu probleme, seara inainte de culcare, te pot ajuta sa transpiri ceva mai putin.

Daca transpiri excesiv la nivelul palmelor, spala-te pe maini cu o solutie din sare, apa si zeama e la o lamaie. Consuma ceva mai putina cafea, grasimi si alege mai degraba cerealele cu un continut ridicat de fibre, alimentele bogate in calciu si consuma multe lichide. Limiteaza consumul de alimente care au un miros puternic, asa cum sunt ceapa si usturoiul si pe cele care sunt foarte picante.

Share
Published by
Cristian Popescu