Cum sa scapi de arsuri gastrice cu metode naturale
Cum sa scapi de arsuri gastrice cu metode naturale

Cum sa scapi de arsuri gastrice folosind metode naturale


Cum sa scapi de arsuri gastrice. Alimentatia nu foarte sanatoasa sau cea dezechilibrata, excesele alimentare sau alimentele foarte picante, alcoolul, fumatul, medicamentele si stresul sunt doar cateva dintre cauzele aparitiei arsurilor gastrice sau excesului de acod gastric.

O senzatie neplacuta de durere si un disconfort care iti da peste cap toata ziua. Desigur, exista multa tratamente clasice pentru tratarea acestor simptome, insa daca te intereseaza mai degraba solutia naturala… iata cateva idei.

Cum sa scapi de arsuri gastrice folosind doar remedii naturale

Arsurile gastrice nu sunt chiar foarte placute, asa ca de fiecare data cand ni se intampla cautam cele mai bune remedii. Daca nu esti un adept al tratamentelor cu pastile, atunci iti recomandam metode 100% naturale pentru a preveni si pentru a trata arsurile gastrice.

Ghimbirul te ajuta in preventie

Arsuri gastrice. Ghimbir
Ghimbir

Chiar daca are o aroma intepatoare, ghimbirul face minuni pentru stomacul tau si pentru a te scapa de arsuri gastrice. Suprima contractiile gastrice, cele care provoaca durerea, amelioreaza iritatia mucoasei stomacului si stimuleaza productia bilei, usurand astfel digestia.

Poti prepara o infuzie de ghimbir dintr-o lingurita de planta maruntita si 250 de mililitri de apa. Amestecul se fierbe cel mult trei minute apoi se strecoara si se bea. Se recomandat cel mult trei cani de infuzie de ghimbir in fiecare zi.

Arsuri gastrice. Busuiocul este un aliat de nadejde

Frunze de busuioc
Frunze de busuioc

Busuiocul este o planta minune care, pe langa faptul ca actioneaza ca antiseptic la nivelul intenstinului, stimuleaza digestia, absoarbe gazele din stomac si ajuta la calmarea asa numitelor arsuri gastrice. Poti infuza 2 lingurite de planta maruntita in 250 de ml de apa fierbinte.

Infuzia va fi acoperita 10 minute, apoi strecurata si bauta. Nu este indicat sa consumi mai mult de trei astfel de infuzii intr-o zi.

Atentie! Aceasta infuzie nu le este recomandata femeilor insarcinate si celor care alapteaza si, in plus, nu se recomanda consumarea acestei infuzii pe termen lung. Cu alte cuvinte, nu bem infuzie de busuioc in fiecare zi timp de un an.

Musetelul si salcamul te pot ajuta daca suferi de gastrita

Arsuri gastrice. Musetel
Musetel

Arsuri gastrice. Gastrita are o componenta de arsuri si disconfort in capul pieptului, fiind asociata cu regurgitarea acidului gastric si respiratie urat mirositoare.

Este o boala care apare pe fondul stresului sever, dar si din cauza consumului de alcool sau al unui regim alimentar bogat in grasimi.

In fapt, gastrita se refera la o inflamatie a mucoasei stomacului. Daca ai astfel de probleme, poti bea o cana de ceai de musetel iniante de fiecare masa a zilei. Musetelul este cunoscut inca din trecut pentru proprietatile sale curative.

Citeste si: Cum sa recoltezi seva de mesteacan si care sunt beneficiile

In cazul afectiunilor digestive, acesta normalizeaza acidul gastric si contribuie la ameliorarea simptomelor specifice sindromului intestinului iritabil, in diaree si colici. Pentru a obtine o cana de ceai trebuie sa infuzezi un plic de ceai in 250 de mililitri de apa fierbinte timp de 10 minute.

Poti adauga miere acestei ceai, insa mare grija. Mierea tinde sa irite mucoasa stomacului asa ca, poate ar fi mai bine sa bei ceaiul neindulcit.

Flori de salcam
Flori de salcam

Arsuri gastrice. Acelasi efect, de calmare a aciditatii gastrice, il are si infuzia de salcam pe care o poti pregati adaugand o lingura de flori de salcam, maruntite, in 250 de mililitri de apa fierbinte.

Aceasta infuzie poate fi consumata de trei ori pe zi timp de cel mult doua saptamani. Totusi iti recomandam sa nu depasesti aceasta perioada sau sa consumi de mai multe ori pe zi.

Roinita calmeaza durerile specifice afectiunilor gastrice

Roinita
Roinita

Durerea in capul pieptului sunt specifice afectiunilor digestive. Practic durerea este produsa de un aliment care arde zona dorsala a gatului, iar durerea produsa poate radia in piept.

Ceaiul de roinita te scapa de acest disconfort. Este suficient sa infuzezi o lingurita de planta maruntita in 250 mililitru de apa, sa acoperi cel mult 10 minute, apoi sa strecori infuzia si sa o bei.

Se recomanda sa faci asta de doua ori pe zi, dupa mesele de pranz si seara. Asadar, roinita poate fi o solutie pentru arsuri gastrice.

Indigestia poate fi ameliorata cu ceai de menta

Arsuri gastrice. Menta
Menta

Arsuri gastrice. Balonarea, indigestia si aciditatea gastrica pot fi ameliorare cu infuzie de menta. Menta are efect antiseptic asupra stomacului si amelioreaza crampele stomacale. Totodata, menta sustine productia de suc la nivelul bilei, un ingredient important pentru o digestie usoara.

Infuzia se pregateste cu o lingurita de menta maruntita adaugata in 250 de mililitri de apa. Cand este gata, se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara si se bea.

Citeste si: Cum sa refolosesti pliculetele dupa ce ti-ai facut ceai

Poti consuma cate o cana dupa fiecare masa. Menta poate fi utilizata in calmarea unor tulburari de tranzit intestinal, asa cum este diareea.

Exista si contraindicatii ale ceaiului de menta la persoanele cu tensiune arteriala mica, dar si la cele care sufera de hernie sau au o aciditate scazuta la nivelul staomacului. Consumata in exces, menta va produce incontinenta urinara, voma, diaree si chiar asfixie asa ca mare atentie.

Iti recomand, ca de fiecare data, ca inainte de a incerca un astfel de leac naturist sa ceri sfatul unui medic, singurul care poate spune ce ceaiuri poti consuma in functie de intregul tau tablou clinic.