Cum sa pastrezi vinul desfacut pentru mai mult de o saptamana
Cum sa pastrezi vinul desfacut pentru mai mult de o saptamana

Cum sa pastrezi vinul desfacut pentru mai mult de o saptamana


Cum sa pastrezi vinul desfacut pentru ca acesta sa reziste mai mult de o saptamana. Daca si tu te-ai lovit de faptul ca ai desfacut o sticla de vin, ai baut un pahar si apoi restul s-a stricat, venim in ajutorul tau si iti spunem cum trebuie sa procedezi.

Cum sa pastrezi vinul desfacut pentru mai mult de o saptamana – Cuprins:

Cum sa pastrezi vinul desfacut si sa il faci sa reziste mai mult

Cum sa pastrezi vinul desfacut pentru o saptamana
Cum sa pastrezi vinul desfacut pentru o saptamana

Si mie imi place vinul, insa de obicei desfac o sticla si beau doar un pahar. Nu pot sa beau o sticla intreaga, asa ca de multe ori acesta se strica. Bani aruncati pe fereastra, insa ar trebui sa stii ca exista o solutie pentru a pastra vinul si a il face sa reziste mai mult.

Citeste si: Cum sa deschizi o sticla de vin daca nu ai un tirbuson

Bineinteles, multi dintre voi ar spune ca o sa bei restul a doua zi, insa de multe ori nu ai starea necesara sau ai prea multa treaba ori caz lat dupa ce te termini o zi de munca. Din fericire, exista un truc pentru a face vinul sa reziste timp de o saptamana.

Cum sa pastrezi vinul desfacut. Pentru a rezolva aceasta problema, o sa ai nevoie de un borcan. Totusi, trebuie sa iti mentionez ca borcanul trebuie sa fie mai mic decat cantitatea de vin care ti-a ramas.

Trucul este urmatorul: trebuie sa umbli borcanul cu vin pana ce acesta este aproape sa dea pe afara. In caz contrar, trucul nu va functiona.

Umple borcanul cu vin pana ce este aproape sa dea pe afara. Atunci cand o sa pui vrei sa infiletezi borcanul, vinul o sa dea pe afara insa nu te panica, pentru ca face parte din acest truc.

Infileteaza foarte bine capacul borcanului, sterge-l de excesul de vin si pune-l la frigider. Astfel, ai invatat cum sa pastrezi vinul desfacut pentru mai mult de o saptamana!

Explicatia este urmatoarea: vinul se strica repede din cauza ca este expus la aer, iar dupa aceea nu mai este cale de intors.

Trucul cu borcanul functioneaza pentru ca nu mai ramane aer absolut deloc, iar in acest fel opresti procesul de degradare al vinului.

Desigur, mai exista o solutie pentru ca vinul sa nu se strice, iar aceea este sa bei toata sticla de vin. Insa pentru ca nu recomandam excesele de niciun fel, nu te sfatuim sa faci acest lucru si vrem sa o iei doar ca pe o gluma!

Lasand gluma la o parte, putem sa va mai dam un sfat. Puteti pune dopul sticlei de vin, iar apoi sa o depozitati la frigider. Vinul nu o sa reziste foarte mult, insa cert este ca nu o sa se strice foarte repede.

Afla si cum se depoziteaza vinul proaspat pentru a se limpezi rapid!