Cum sa obtii eTA pentru Canada. Acte necesare autorizatie electronica de calatorie
Cum sa obtii eTA pentru Canada. Acte necesare autorizatie electronica de calatorie

Cum sa obtii eTA pentru Canada. Acte necesare autorizatie electronica de calatorie


Cum sa obtii eTA pentru Canada. Desi nu este deloc aproape de Romania, Canada atrage in ultimii ani un numar din ce in ce mai mare de turisti din Romania. Nici nu este de mirare ca se intampla asa, Canada fiind o tara cu un potential turistic urias.

Daca te regasesti printre cei care isi doresc sa ajunga in Canada in viitorul apropiat, trebuie sa stii de la bun inceput ca exista o veste buna din punct de vedere al formalitatilor. Mai exact, romanii nu mai au nevoie de viza pentru a calatori in Canada.

Atentie, este vorba doar despre sederile mai scurte de sase luni! In cazul in care aveti deja o viza valabila pentru Canada, nu va mai fi nevoie de aceasta autorizatie electronica pentru a putea calatori.

Cum sa obtii eTA pentru Canada. Acte necesare autorizatie electronica de calatorie – Cuprins:

Cum sa obtii eTA pentru Canada. Acte necesare

Cum sa obtii eTA pentru Canada
Cum sa obtii eTA pentru Canada

Pentru a putea calatori insa in Canada in scop turistic, cei care ajung acolo cu avionul au nevoie de o autorizatie speciala de calatoria – eTA (Electronic Travel Authorization). Ei bine, procesul de obtinere a acestei autorizatii speciale nu este deloc unul atat de complex, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa va faceti griji. Totusi, este important sa stiti de la bun inceput care sunt documentele de care aveti nevoie si prin ce pasi trebuie sa treceti pentru a primi autorizatia.

Autorizatia eTA se obtine doar online si costa 7 dolari canadieni. Asa cum spuneam si in randurile anterioare, procesul de obtinere a acestei autorizatii este destul de facil, totul durand in mod normal numai cateva minute. Potrivit recomandarilor, este de preferat sa obtineti eTA inainte de a va rezerva biletul de avion.

Pentru inceput, asigurati-va ca aveti urmatoarele documente la indemana:

  • pasaport simplu electronic valabil;
  • card bancar de debit sau de credit;
  • adresa valabila de e-mail.

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, autorizatia eTA poate fi obtinuta doar online. Pregatiti mai intai pasaportul si cardul bancar, dupa care aplicati folosind formularul online de pe pagina oficiala a Guvernului Canadei.

Dupa ce ati completat formularul veti plati taxa de 7 dolari canadieni pentru obtinerea autorizatiei eTA pentru Canada. In cele din urma, veti primi un e-mail cu privire la aplicatia pe care tocmai ati trimis-o.

De cele mai multe ori, autorizatia electronica de calatorie este primita tot prin intermediul e-mail-ului in doar cateva minute. In cazul in care este nevoie de mai multe documente, veti primi un e-mail cu mai multe instructiuni in urmatoarele 72 de ore.

Fiecare cerere pentru autorizatia electronica de calatorie (eTA) trebuie depusa si platita individual. Asadar, chiar daca sunteti o familie cu mai multe persoane care urmeaza sa calatoreasca in Canada, cererea pentru autorizatia eTA trebuie sa fie facuta pentru fiecare persoana in parte.

Citeste si: Cum sa obtii un pasaport – acte necesare, taxe, valabilitate, termen de eliberare

Autorizatia electronica de calatorie eTA pentru Canada nu trebuie printata in mod obligatoriu, aceasta urmand sa fie “legata” electronic de pasaportul titularului. Atentie, eTA nu garanteaza intrarea efectiva pe teritoriul canadian!

La intrarea in tara, un ofiter de frontiera va va verifica pasaportul si formularul pe care urmeaza sa il primiti in avion in timpul zborului spre Canada. In cazul in care exista anumite suspiciuni din partea oficialilor canadieni, accesul pe teritoriul canadian va poate fi interzis.

Asa cum am specificat si in randurile precedente, autorizatia de calatorie eTA este necesara numai celor care ajung in Canada pe care aeriana, la bordul unui avion. In cazul in care intrati pe teritoriul Canadei cu trenul, autobuzul, masina sau la bordul unei ambarcatiuni, autorizatia de calatorie eTA nu va mai fi necesara. In acest caz, veti avea nevoie doar de un pasaport valabil! 

Regimul de sedere in Canada trebuie respectat cu sfintenie, autorizatia electronica de calatorie eTA fiind acordata celor care calatoresc pe teritoriul canadian in scop turistic!