Cum sa faci sirop de ridiche neagra, un antitusiv natural
Cum sa faci sirop de ridiche neagra, un antitusiv natural

Cum sa faci sirop de ridiche neagra, un antitusiv natural


Sirop de ridiche neagra. Iata cum sa folosesti ridichea neagra (Raphanus sativus) pentru a scapa de tuse. Acest antitusiv natural poate fi preparat extrem de usor si beneficiile sale pentru sanatate nu pot fi negate.

Beneficii ridiche neagra. Cum te poate ajuta aceasta leguma

Ridiche neagra
Ridiche neagra

Sirop de ridiche neagra. Ridichea neagra nu este chiar o noutate pentru nimeni, iar in trecut era folosita chiar si de faraoni datorita proprietatilor nutritive, a capacitatii de a stimula pofta de mancare sau ca si diuretic.

Dupa aceea, ridichea a fost folosita ca expectorant si ca antitusiv natural. In zilele de astazi, ridichea neagra este utilizata la retete nutritrive, dar si in medicina pentru beneficiile terapeutice.

Ridichea neagra este o sursa excelenta de vitamina B9, iar acesta contribuie pentru a sustine metabolismul corpului, reduce oboseala si imbunatateste sanatatea sistemului imunitar.

Citeste si: Cum sa scapi de burta. 5 sfaturi utile pentru cei ce vor o silueta de invidiat

Datorita continutului ridicat de potasiu, ridichea neagra imbunatateste sanatatea sistemului nervos si muscular, dar in acelasi timp mentine si o presiune arteriala normala. Bineinteles, multi stiu despre acel sirop de ridiche neagra, insa leguma poate fi folosita in foarte multe moduri.

Chiar si afectiunile precum balonarea sau constipatia pot fi reglate cu ajutorul acestei legume. De asemenea, ridichea neagra ajuta si la imbunatatirea digestiei.

Ridichea neagra aajuta si la curatarea ficatului, stimuleaza activitatea biliara si ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in urma procesului de digestie. Totodata, ridichea neagra este recomandata pentru cei ce sufera de insuficienta hepatica sau de tulburari hepatice.

Radacinile de ridiche neagra pot fi utile si in vindecarea bronsitelor. In acelasi timp, sucul de ridiche neagra poate contribui la reducerea afectiunilor cardiovasculare. Daca nu iti place sa bei acest suc, atunci il poti fi folosit pentru arsuri solare, rani cauzate de arsuri sau iritatii ale pielii.

Sirop de ridiche neagra. Cum sa prepari acest antitusiv natural

Sirop de ridiche neagra
Sirop de ridiche neagra

In cazul in care suferi de o tuse enervanta, inainte de a te duce la farmacie, iti recomandam sa incerci acest antitusiv natural. Ridichea neagra este bogata in vitamine si protejeaza sistemul respirator de infectii si ajuta la vindecarea inflamatiilor acestuia.

Totodata, pentru prepararea acestui antitusiv se va folosi si miere. Aceasta este un dezinfectant natural, asa ca va ajuta la reducerea iritatiei gatului si va lupta impotriva bacteriilor.

Pentru prepararea unui sirop de ridiche neagra o sa ai nevoie de un cutit, miere si, bineinteles, o ridiche neagra mai mare. Primul pas este sa speli foarte bine ridichea si sa o usuci.

Citeste si: Cum sa mananci sanatos. Care tipuri de branza sunt cele mai bune?

Dupa aceea, poti pune ridichea intr-un pahar pentru a o mentine dreapta sau poti sa tai fundul acesteia, pentru a o putea pune pe o suprafata plana. Urmatorul pas va fi sa tai partea de sus, adica acel „capac”.

Scobeste foarte bine ridichea, exact ca in imaginea de mai sus. Apoi, umple-o cu miere si las-o sa stea peste noapte. Dimineata, vei descoperi ca acel sirop de ridiche neagra este gata.

De asemenea, mai exista o alta metoda prin care poti prepara acest sirop minune. Taie toata ridichea bucatele, iar apoi pune-le intr-un bol sau intr-un borcan. Dupa aceea, acopera acele bucatele cu miere.

Lasa-le sa stea peste noapte, iar a doua zi strecoara siropul obtinut si pune-l intr-o sticla, pe care o poti pastra la loc intunecat, timp de 2 saptamani.

Acum ca ai preparat siropul de ridiche neagra ar mai trebui sa stii ca acest antitusiv natural se poate administra in felul urmator: 4-5 lingurite pentru copii sau adulti, cu 30 de minute inainte de masa.