Cum sa faci cele mai inspirate urari si felicitari pentru nunta. 20 mesaje pentru miri
Cum sa faci cele mai inspirate urari si felicitari pentru nunta. 20 mesaje pentru miri

Cum sa faci cele mai inspirate urari si felicitari pentru nunta. 20 mesaje pentru miri


Sezonul nuntilor a venit, asa ca este timpul sa faci cadouri de nunta pentru prietenii tai care se casatoresc, iar acestea vor fi acompaniate de mesaje pentru miri. Iata cum sa faci cele mai inspirate urari si felicitari pentru nunta.

Cum sa faci cele mai inspirate urari si felicitari pentru nunta. 20 mesaje pentru miri – Cuprins:

Obiceiuri si traditii inainte de nunta la romani

Haideti sa vedem, mai intai, care sunt obiceiurile si traditiile inainte de nunta la romani. Ei bine, dupa ce viitoarea mireasa este ceruta in casatorie, mirele trebuie sa ceara permisiunea viitorilor socri. Acest obicei se numeste petit si consta in obtinerea aprobarii viitorilor socri, pentru a se putea casatori cu viitoarea mireasa. Iata cum trebuie sa procedeze viitorii miri atunci cand vor sa isi cumpere o casa sau un apartament!

Un alt aspect important este alegerea nasilor, adica viitori parinti spirituali ai mirilor. Nasii au un rol esential in desfasurarea nuntii, mai ales ca nasul trebuie sa plateasca atunci cand faci nunta la biserica. De asemenea, nasii trebuie sa plateasca pentru voalul miresei si lumanari, iar nasul trebuie sa ofere cel mai mare dar de nunta.

Cununia este un moment important din timpul nuntii, pentru ca prin intermediul preotului, mirii isi vor unii destinele in fata Lui Dumnezeu. Conform traditiei, mirele va sta in dreapta miresei in Biserisca, iar nasa va sta langa mireasa, in timp ce nasul va sta langa mire. Lumanarile vor fi tinute aprinse pe toata durata cununiei, pentru ca sunt considerate a fi marturii ale unirii celor doi miri in fata Lui Dumnezeu.

La iesirea din Biserisca, se obisnuieste sa se arunce peste miri cu grau sau orez, iar acest lucru se face pentru a aduce noroc si prosperitate in viata celor care tocmai s-au casatorit. Mai mult, la iesirea din Biserica, mirele nu trebuie sa se dezlipeasca de mireasa, pentru ca traditia spune ca in acest fel, acestia nu se vor dezlipi niciodata unul de celalalt.

Cum sa faci cele mai bune urari si felicitari pentru nunta

Tine cont ca nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viata noastra, asa ca urarile trebuie sa fie pe masura. Mirii trebuie sa isi aduca aminte cu drag de aceasta zi, iar noi trebuie sa le fim aproape si sa le trimitem un mesaj prin care sa ii felicitam pentru alegerea facuta.

Iata 10 urari haioase pentru nunta:

 • Felicitari ca ai reusit sa iei parte la cel mai mare mit al vietii: casatoria fericita!
 • A fi casatorit e ca si cum ai urma studiile la o scoala de teatru. Ajungi sa joci orice, de la comedii pana la tragedii. Dar asta nu vi se va intampla si voua, casa de piatra!
 • De la “singur” la “casatorit”, de la “disponibil” la “luat”, de la “fara griji” la “fara bani”…chiar esti sigur ca vrei sa faci asta?!
 • A fi casatorit e ca si cum ai urma studiile la o scoala de teatru. Ajungi sa joci orice, de la comedii pana la tragedii. Dar asta nu vi se va intampla si voua, casa de piatra!
 • Ce au in comun: iesirile in oras cu baietii si timpul petrecut asa cum iti place tie? Exact! Sunt doua dintre lucrurile de la care trebuie sa iti iei “Adio!”
 • Casatoria este despre comunicare si compromis. Ea se va ocupa de partea care tine de comunicare, iar tu vei face compromisurile!
 • Sa nu iti fie teama inainte de a spune marele “DA”. Oricum nu ai alta optiune. Felicitari!
 • Esti pe cale de a fi martor la una dintre marile miracole ale vietii; este uimitor cum vei putea trai cu o persoana cu care te vei certa in fiecare zi. Felicitari ca ti-ai gasit miracolul
 • In viata trebuie sa tinem mereu ochii larg deschisi. In schimb intr-o casatorie este mai bine sa ii inchidem. Casa de piatra!
 • Stiti care este secretul unei casnicii fericite? Nici noi! Va dorim toate cele bune in noua etapa a vietii voastre!

10 mesaje de felicitare pentru nunta:

 • Viata nu este intotdeauna usoara, asa ca fiti pregatiti pentru a proteja fericirea familiei. Merita. Felicitari cu ocazia nuntii!
 • Sa va faceti casa si familia cel mai sigur loc de pe pamant. Felicitari cu ocazia casatoriei!
 • Nimic nu poate fi mai bun decat sa incepi o noua familie. Sa o apreciezi si sa o onorezi intreaga viata. Felicitari pentru casatorie!
 • Familia voastra este precum un copil: are nevoie de iubire, atentie si grija pentru a deveni puternica si frumoasa. Felicitari pentru casatorie!
 • Abia v-ati casatorit, dar abia astept sa va vad copiii simpatici. Felicitari, dragi miri!
 • Am vazut ca formati un cuplu minunat si meritati sa aveti o viata fericita impreuna. Felicitari cu ocazia nuntii!
 • Sa aveti grija unul de celalalt, din moment ce de acum inainte sunteti cei mai apropiati oameni de pe pamant. Felicitari cu ocazia nuntii!
 • Fie ca familia voastra sa fie precum o insula linistita in aceasta lume nebuna. Felicitari cu ocazia nuntii!
 • Timpul zboara si lucrurile se schimba, dar imi doresc ca dragostea voastra sa ramana neschimbata. Felicitari!
 • Cred ca lumea exista numai multumita iubirii si oamenilor care iubesc. Iar voi sunteti cel mai frumos exemplu in acest sens. Felicitari pentru casatorie!