Economizor apa. Apa este fara doar si poate cea mai importanta resursa a planetei. Din pacate, nu toti beneficiem in aceeasi masura de aceasta resursa, in toate colturile lumii traind sute si sute de mii de oameni care nu au acces la apa.
De ce este important sa economisim apa?
Economizor apa. Daca pentru noi apa este ceva normal, trebuie sa constientizam ca pentru altii este un lux! Iar asta ar trebui sa ne puna pe ganduri…
In plus, mai trebuie sa constientizam si faptul ca am ajuns intr-o perioada in care capacitatea planetei de a genera resurse noi nu mai tine pasul cu nivelul de consum al societatii noastre.
Citeste si: Cum sa cureti depunerile de calcar de pe capul de dus, cauzate de apa dura
In aceste conditii nu este de mirare ca se vorbeste din ce in ce mai des despre economisirea resurselor.
Nu putini sunt cei care au luat decizia in ultimii ani de a face economie la apa. Si nu vorbim despre o decizie luata numai din considerente financiare!
Lasand la o parte ca este o decizie destul de usor de pus in practica de fiecare dintre noi, economisirea apei se va simti pe termen lung si la nivelul mediului inconjurator.
Daca si tu te gandesti la o strategie de economisire a apei, ai ajuns in locul potrivit.
In randurile urmatoare iti vom oferi cateva idei pe care le poti pune in aplicare incepand chiar de astazi in cazul in care vrei cu adevarat sa economisesti apa!
Cum sa economisesti apa
Economizor apa. Putem incepe discutia cu cateva sfaturi practice care pot fi puse in aplicare extrem de simplu. Spre exemplu, atunci cand speli vasele poti lasa sa curga o cantitate mai mica de apa la robinet.
De asemenea, atunci cand faci dus nu este nevoie ca apa sa fie lasata sa curga permanent cu o presiune mare. Totodata, este de preferat sa faci un dus rapid in defavoarea unei bai clasice in cada.
Nici atunci cand te speli pe dinti sau te barbieresti nu ai nevoie ca apa sa curga fara oprire.
Potrivit estimarilor facute de specialisti, un robinet care curge liber iroseste apa cu un debit de sase litri pe minut, ceea ce nu este deloc putin.
Daca folosesti masina de spalat foarte des ai putea sa planifici lucrurile astfel incat sa o pui in functiune doar in momentul in care este plina.
De asemenea, poti opta pentru locuinta ta pentru niste plante care nu necesita cantitati mari de apa.
Ce este un economizor de apa?
Economizor apa. Desi pare usor de pus in practica, trebuie sa recunoastem ca tuturor ne este greu sa introducem in rutina noastra de zi cu zi obiceiul de a economisi apa.
Tocmai din acest motiv va recomandam sa optati pentru economizor pentru apa.
Mai exact, vorbim despre o piesa de dimensiuni reduse, care poate fi instalata pe fiecare baterie din locuinta.
Aceasta optimizeaza nivelul apei care curge la robinet in asa fel incat sa nu existe un consum prea mare de apa.
Si nivelul de presiune este reglat tot prin intermediul acestui economizor. Acest instrument poate fi gasit in orice magazin si poate fi instalat extrem de usor prin infiletare.
Economizor apa. Avantajele unui astfel de dispozitiv
Economizor apa. Economizorul pentru apa vine la pachet cu cateva avantaje extrem de importante pentru cei interesati de acest aspect al economisirii resurselor.
Prin intermediul acestuia, presiunea apei este adusa la un nivel optim in permanenta.
Astfel, chiar daca presiunea este mai mare, tu vei obtine un jet de apa temporizat si constant. Bineinteles, in asa fel si factura de la finalul lunii va fi mult mai redusa.
Si, asa cum spuneam si in randurile urmatoare, economizorul pentru apa poate fi instalat extrem de usor pe orice baterie din baie sau bucatarie, nefiind nevoie de interventia unui instalator.
Cele mai multe dintre modelele care se regasesc in comert sunt compatibile cu peste 95% dintre bateriile de pe piata.
In plus, ecoomizorul pentru apa nu este deloc scump, acesta putand fi gasit in mai toate magazinele de specialitate la un pret modic. Poti cumpara un economizor de apa de pe eMag.ro.
Mai mult decat atat, investitia se va amortiza destul de rapid, costurile pentru apa devenind mai mici odata cu montarea acestor instrumente.
Afla si cum sa scapi de mirosul de canalizare din baie sau cum dezgheti conductele de apa si sa previi inghetarea acestora!