Economisire bani. Cum sa o faci pentru a avea o batranete linistita
Economisire bani. Cum sa o faci pentru a avea o batranete linistita

Economisire bani. Cum sa o faci pentru a avea o batranete linistita


Economisire bani. Cum sa faci asta si ce trebuie sa stii. Poate ca ai 20 sau 30 de ani, sau poate ceva mai mult, insa cel mai probabil nu te gandesti deja prea serios la anii de batranete, nu-i asa?! Ceea ce reprezinta o greseala pe care foarte multi oameni o fac, din pacate!

Economisire bani. Cum sa o faci pentru a avea o batranete linistita – Cuprins:

Economisire bani. Cum sa faci asta si ce trebuie sa stii

Economisire bani
Economisire bani

Daca vrei sa nu ai probleme financiare atunci cand o sa fii la pensie, cel mai bine ar fi sa incepi inca de pe acum sa faci ceea ce trebuie pentru a iti asigura o batranete linistita. Te-ai intrebat oare vreodata cand sa incepi sa economisesti, de fapt, pentru a avea o batranete linistita?! Iti oferim cateva idei in randurile urmatoare, s-ar putea dovedi extrem de utile pentru felul in care privesti spre viitor! 

Sistemul public de pensii a fost dezvoltat cu mai bine de un secol in urma si a functionat fara probleme prea mari pana in ziua de astazi. Numarul pensionarilor este din ce in ce mai mare de la un la altul insa, ceea ce este destul de ingrijorator. Tocmai de aceea, trebuie sa stii ceva despre cateva metode de economisire bani.

Insa nu numai atat, problema cea mai mare este cea legata de faptul ca numarul angajatilor care contribuie la sistemul public de pensii este tot mai mic. In aceste conditii, nu este de mirare ca sunt tot mai multi tineri care se gandesc ca nu vor mai prinde pensia sau ca statul nu ii va mai ajuta deloc atunci cand vor ajunge la batranete si nu vor mai putea munci. 

Pentru a indeparta toate aceste pericole, fiecare dintre noi ar trebui sa luam in calcul anumite solutii complementare care sa ne asigure venituri in plus si un trai decent la varsta pensionarii.

Cu totii ne dorim o batranete linistita, insa trebuie sa constientizam ca nu putem doar sa stam si sa asteptam cum vor fi lucrurile peste cateva decenii. Astfel, este important sa stii din timp ce optiuni ai ca sa iti suplimentezi veniturile si sa iti pastrezi stilul de viata pe care il ai acum si atunci cand nu vei mai lucra. 

Economii
Economii

Economisire bani. Cea mai buna idee pe care o poti pune in practica este aceea de a incepe sa economisesti luna de luna. Evident, cu cat incepi sa economisesti mai devreme, cu atat mai bine!

Nu trebuie sa fie o suma foarte mare, important este sa pui deoparte un mic procent din veniturile pe care le ai in fiecare luna. Pentru inceput iti poti indrepta atentia catre un depozit bancar pe care sa il faci, in care sa iti pui economiile si in care sa stii ca nu intri decat in situatii de forta majora. 

Economisirea trebuie facuta insa inteligent, asa ca pe parcurs trebuie sa incepi sa te educi din punct de vedere financiar pentru a stii ce posibilitati ai la indemana pentru a iti multiplica acei bani pe care reusesti luna de luna sa ii pui deoparte.

Citeste si: Cum sa faci o afacere in agricultura. 6 idei cu buget redus

Economisire bani. Sa tii banii la saltea nu mai este o solutie in ziua de astazi, iar depozitele bancare nu mai reprezinta o solutie prea buna pe termen lung, in special pentru sumele mai mari de bani. Tinand cont de inflatia din ce in ce mai mare cu care ne confruntam, este de la sine inteles ca banii trebuie investiti. 

Cand vorbim insa despre investitii, nu avem cum sa nu vorbim despre risc. Este important sa iti dai seama care este riscul pe care esti dispul sa ti-l asumi. Spre exemplu, statisticile ne arata ca titlurile de stat ofera in general siguranta, in timp ce investitiile in actiuni aduc un randament mai bun.

O investitie in zona crypto nu se poate dovedi extrem de benefica, din cauza faptului ca volatilitatea pe aceasta piata este extrem de mare, ceea ce inseamna ca exista si o buna sansa sa iti pierzi banii! Iti recomandam sa nu incerci aceasta metoda de economisire bani.

Potrivit specialistilor, cea mai buna solutie este reprezentata de diversificare. Nu iti pune niciodata toti banii intr-un singur loc, lucrurile pot evolua in feluri la care nici nu te gandesti acum. Investind in mai multe directii, nu vei fi afectat atat de tare in cazul in care pe un anumit plan lucrurile nu merg asa cum ti-ai dorit tu!