Cum sa cureti o masa de ping pong
Cum sa cureti o masa de ping pong

Cum sa cureti o masa de ping pong. Cea mai buna solutie!


Cum sa cureti o masa de ping pong. Iata ce solutie trebuie sa folosesti pentru a curata urmele de pe suprafata delicata. De ce ar trebui sa eviti solutiile chimice de curatare sau solventii si cum protejezi suprafata mesei.

Cum sa cureti o masa de ping pong. Cea mai buna solutie! – Cuprins:

Cand s-a nascut jocul de ping pong?

Tenis de masa
Tenis de masa

Daca inca nu stiai, iti spunem ca jocul de ping pong dateaza din Epoca Victoriana, adica in perioada domniei reginei Victoria a Regatului Unit, din 20 iunie 1837 pana la moartea acesteia, pe 22 ianuarie 1901. Conform Wikipedia, jocul era popular in inalta clasa, dupa cinele oficiale.

Citeste si: Cum sa joci snooker si care sunt regulile jocului

Exista o poveste conform careia tenisul de masa a fost un joc creat de soldatii britanici din India, intre anii 1860 si 1870. Masa de tenis era una obisnuita, fileul era format din carti, iar alte doua carti serveau drept palete.

In anul 1901, numele de ping pong a devenit marca inregistrata de compania britanica J.Jaques & Son LTD, care producea echipamentul necesar pentru a juca. Compania britanica a vandut drepturile pentru numele ping pong americanilor de la Parker Brothers.  

Cum sa cureti o masa de ping pong, ce solutie ar trebui sa folosesti

Cum sa cureti o masa de ping pong
Cum sa cureti o masa de ping pong

Afla cum sa cureti o masa de ping pong daca esti un jucator pasionat. In cazul in care iti place competitia, stii foarte bine ca suprafata mesei de ping pong trebuie sa fie extrem de bine curatata pentru ca mingea de tenis sa cada perfect.

Totusi, trebuie sa ai si grija cum cureti masa de ping pong. De ce? Pentru ca solutiile chimice de curatare si solventii pot indeparta vopseaua de pe masa de ping pong. Drept urmare, este mai bine sa folosesti produse naturale pentru a o curata.

Primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand cureti o masa de ping pong, este sa demontezi fileul, pentru ca in aceasta operatiune de curatare mai mult te va incurca.

Dupa aceea, prepara o solutie de curatare din otet si apa, utilizand parti egale. Amesteca foarte bine, iar apoi imbiba o carpa curata in solutie, dar ai grija sa storci excesul de lichid. Sterge suprafata mesei de ping pong si asigura-te ca nu ratezi niciun colt.

Foloseste miscari circulare, pentru a curata amprentele de pe masa de ping pong sau eventuale urme de lichide ori praf. La final, sterge masa de ping pong folosind o carpa curata inmuiata in apa.

Bineinteles, si fileul are nevoie de curatare asa ca pentru a face acest lucru iti sugeram sa il lasi inmuiat timp de 45 de minute in solutia de otet si apa. Doar atat, iar apoi lasa-l la uscat. Dupa ce fileul s-a uscat, monteaza-l la loc si spor la joaca!