Tigai care nu se lipesc. Cum sa le folosesti in mod corect, pentru a nu se strica
Tigai care nu se lipesc. Cum sa le folosesti in mod corect, pentru a nu se strica

Tigai care nu se lipesc. Cum sa le folosesti in mod corect, pentru a nu se strica


Tigai care nu se lipesc. Cum sa folosesti tigaile de care nu se lipeste nimic, in mod corect. Iata ce ar trebui sa stii pentru a nu le strica si de ce este bine sa le acorzi o mai mare atentie atunci cand le folosesti.

Tigai care nu se lipesc. Cum sa le folosesti in mod corect pentru a nu se strica – Cuprins:

Tigai care nu se lipesc. Cum sa le folosesti in mod corect

Tigai care nu se lipesc
Tigai care nu se lipesc

Fie ca ne place sa gatim oua ochiuri, burgeri sau o friptura suculenta, aceste tigai care nu se lipesc sunt extrem de folositoare in Bucatarie. Totusi, ar fi bine sa stii cum sa le folosesti in mod corect, pentru a nu le strica si pentru a le putea utiliza pe termen lung.

Cu toate ca pare rezistent, acel strat care acopera tigaia, de care nu se lipeste mancarea, trebuie sa nu fie zgariat. De ce? Ei bine, mancarea va incepe sa se lipeasca atunci cand folosesti tigaia, asa ca aceasta nu va mai fi atat de buna.

In primul rand, trebuie sa stii ca aceste tigai nu se curata in masina de spalat vase. Temperaturile ridicate si substantele chimice din acele tablete de curatat vor degrada, in timp, stratul protector al tigailor. Cel mai bine este sa le cureti folosind un burete si detergent lichid de vase.

Atunci cand gatesti folosind aceste tigai este indicat sa nu utilizezi ustensile de gatit care sunt facute din metal. O sa zgarii suprafata neaderenta, asa ca cel mai bine este sa utilizezi ustensile de lemn sau plastic.

Tigaie zgariata
Tigaie zgariata

Dupa ce ai gatit folosind o astfel de tigaie nu uita sa o speli. Toata acea grasime sau urmele de arsura o sa afecteze stratul neaderent in timp, asa ca de fiecare data dupa ce ai mancat asigura-te ca ai curatat tigaia in care ai gatit.

Si daca tot am vorbit de gatit, ar fi bine ca atunci cand utilizezi aceste tigai care nu se lipesc sa dai focul prea tare. Acest tip de tigai sunt facute pentru a fi utilizate la temperaturi medii, iar daca dai focul prea tare nu faci decat sa strici suprafata neaderenta. Pe langa asta, sunt eliberate substante chimice pe care cu siguranta nu le vrei in mancarea ta.

Citeste si: Cum sa cureti o tigaie arsa fara sa o deteriorezi

Dupa spalare, ar fi bine sa nu pui tigaile unele peste altele. Este posibil sa zgarii acel strat protector, asa ca cel mai bine este sa le agati, asta daca ai spatiu in bucatarie. In caz contrar, incearca sa pui o carpa intre tigai, pentru a te asigura ca nu zgarii suprafata neaderenta.

Totodata, ar fi bine sa stii ca tigaia nu se pune imediat sub un jet de apa rece imediat dupa ce ai terminat de gatit. Este recomandat sa le lasi sa se raceasca si abia apoi sa le speli. 

Dupa cum vezi, aceste tigai care nu se lipesc au nevoie de un tratament mai special, insa nu este ceva foarte complicat. Iti recomandam sa respecti aceste sfaturi, mai ales daca vrei sa folosesti tigaile pe termen lung.