Sfaturi practice

Simboluri cuptor electric. Cum sa le citesti si ce reprezinta

Simboluri cuptor electric. Afla cum sa le citesti, ce reprezinta si cum sa le folosesti atunci cand gatesti pentru cei dragi. Iata ce inseamna fiecare semn al cuptorului si la ce trebuie sa ai grija cand pregatesti de mancare. Ce trebuie sa stie orice pasionat de gatit.

Simboluri cuptor electric. Cum sa le citesti si ce reprezinta – Cuprins:

Simboluri cuptor electric. Cum sa le citesti si ce reprezinta

Semne rotita cuptor electric

Simboluri cuptor electric. Te-ai uitat vreodata la simbolurile cuptorului tau electric inainte sa gatesti si te-ai intrebat ce face fiecare? Ei bine, majoritatea nu stiu ce reprezinta, asa ca ne-am gandit sa lamurim pe toata lumea.

Semnele cuptorului electric sunt pozitionate langa acea rotita si de acolo se selecteaza fiecare, in functie de mancarea pe care o gatesti. Iata ce reprezinta fiecare si cand ar trebui sa le folosesti.

Semne cuptor electric gatire

In cazul in care aveti un patrat cu o linie in partea de jos, atunci caldura va veni din partea de jos a cuptorului si este recomandata pentru cozonaci, briose, checuri sau preparate in bain-marie (baie de abur). Atunci cand linia exista si sus, caldura vine si din partea de jos, dar si din partea de sus. Este recomandat sa o folosesti pentru pizza, foietaje, peste si prajituri

Patratul cu o linie in partea de jos si cu un ventilator, inseamna ca acesta va functiona, iar caldura va veni doar din partea de jos.

Cand avem doar simbolul ventilatorului, trebuie sa stii ca va functiona elementul de incalzire aflat in peretele cuptorului, asa ca ventilatorul va distribui uniform caldura la interior.  Recomandam aceasta functie pentru peste, legume, lasagna sau prajituri.

Simboluri cuptor electric. Functia grill este reprezentata de acel gratar cu doua linii in zig zag. Cuptorul va folosi doar elementul superior de incalzire si nu necesita preincalzire.

Totodata, va trebui sa folosesti si o tava pe care o vei pozitiona sub gratar pentru a colecta grasimea care se scurge atunci cand gatesti. O poti folosi pentru antricot, frigarui sau pentru legume.

Semne cuptor electric

Atunci cand exista doar o linie in zig zag, atunci va functiona doar un element de incalzire. Daca patratul are o linie in zig zag si un ventilator, aceasta este functia grill cu convectie de aer.

Neaparat foloseste si o tava pe care o pozitionezi sub gratarul cuptorului pentru a colecta grasimea care se va scurge in timpul prepararii. Recomandam aceasta functie de gatit pentru peste, bucati mai mari de carne, friptura de vita, pui la rotisor sau hamburger.

Pictograma cu o linie in zig zag si o linie dreapta in partea de jos, ne indica faptul ca preparatul va primi caldura din partea de jos, iar in partea de sus este pornita functia grill.

Functia de dezghetare a alimentelor este reprezentata de un patrat cu un fulg de nea la interior. Cuptorul se va incalzi la o temperatura intre 30 si 60 de grade Celsius. Bineinteles, lumina cuptorului este activata de pictograma cu un bec in interiorul patratului.

Simboluri cuptor electric

Simboluri cuptor electric. Simbolul cu un patrat si trei linii la interior, reprezinta functia de incalzire a farfuriilor cu mancare. Asadar, atunci cand vrei sa folosesti o farfurie pentru a incalzi mancarea data viitoare, nu uita aceste simboluri.

Acele 9 puncte la interior reprezinta curatarea pirolitica. Totusi, avem mai multe detalii despre acest lucru in acest articol, asa ca poti invata cum sa cureti un cuptor electric.

Patratul cu un clopotel la interior reprezinta alarma, care te va anunta cand este gata un preparat. Ceasul in interiorul unui patrat este functia pentru programarea timpului de coacere.

Simbolul cu o cheie intr-un patrat se refera la siguranta copiilor si blocheaza usa cuptorului. Cei mici nu o vor putea deschide si vei putea evita anumite accidente!

Cum sa cureti cuptorul electric

Curatare cuptor electric

Simboluri cuptor electric. Dupa ce o sa gatesti, va trebui sa si cureti cuptorul tau electric, asa ca o sa iti aratam ce trebuie sa faci pentru indeparta resturile de mancare ramase inauntru. Este o operatiune importanta si mai ales necesara, daca obisnuiesti sa folosesti cuptorul in mod frecvent.

Primul pas este sa golesti cuptorul, adica sa scoti toate rafturile si tavile din interior. Dupa aceea, amesteca 60 de grame de bicarbonat de sodiu cu putina apa, pana ce vei obtine o pasta.

Intinde pasta pe peretii cuptorului electric, insa evita zonele pe unde vine caldura. Toata pasta alba isi va schimba culoarea in maro, din cauza grasimilor, insa nu trebuie sa te sperii asa ca incearca sa cureti cat de bine poti. Dupa ce ai terminat, lasa pasta de bicarbonat sa actioneze timp de 12 ore sau peste noapte.

A doua zi, foloseste o laveta umeda pentru a indeparta pasta de bicarbonat de sodiu intarita. Nu o sa poti indeparta tot, asa ca pentru a curata interiorul cuptorului in totalitate trebuie sa folosesti un recipient cu pulverizator pe care il vei umple cu otet.

Aceasta substanta va inlatura toate resturile de bicarbonat. Nu te speria daca face spuma, este o reactie chimica normala. La final, sterge totul folosind o laveta umeda.

Nu uita nici de rafturi si tavi, pe care le poti curata folosind detergent de vase si apa fierbine. Lasa-le sa stea intr-un lighean cu apa, iar peste cateva ore scoate-le si o sa arate ca noi.

Afla si cum sa cureti un cuptor cu microunde si care sunt metodele pe care ar trebui sa le folosesti!

Share
Published by
andrei