Curatare parchet cu otet. Cum sa il utilizezi in mod corect
Curatare parchet cu otet. Cum sa il utilizezi in mod corect

Curatare parchet cu otet. Cum sa il utilizezi in mod corect


Curatare parchet cu otet. Afla ce tip de otet trebuie sa folosesti, cum sa il utilizezi in mod corect pentru a nu afecta stratul de lac si de ce este o alternativa la produsele mai scumpe de curatare din magazine. Ce trebuie sa stii!

Curatare parchet cu otet. Cum sa il utilizezi in mod corect – Cuprins:

Curatare parchet cu otet. Cum sa il folosesti si de ce este util

Curatare parchet cu otet
Curatare parchet cu otet

Curatare parchet cu otet. In cazul in care nu stiai, otetul poate fi utilizat pentru a curata suprafetele din baie, toaletele si chiuvetele, insa poate fi folosit si pentru a curata parchetul din casa.

Vorbim despre un ingredient natural, care nu este toxic, iar daca ai o problema cu mirosul atunci afla ca acesta va disparea numaidecat daca aerisesti incaperea respectiva.

Totusi, tine cont ca otetul este acid, asa ca daca o sa il folosesti prea des atunci poate ataca suprafetele din lemn. Tine minte ca otetul nu trebuie utilizat nici pentru curatarea suprafetelor de marmura, granit sau piatra naturala.

Pentru a curata parchetul din casa o sa ai nevoie de otet alb, care practic contine 95% apa si 5% acid acetic. De asemenea, iti mai recomandam sa folosesti ulei de in.

Bineinteles, primul pas cu care va trebui sa incepi va fi sa dai cu aspiratorul. In acest mod, te asiguri ca scapi de praful deja existent.

Dupa aceea, o sa ai nevoie de 100 ml otet pe care il pui in 3 litri de apa calduta, iar apoi adaugi si un capacel cu ulei de in. Amesteca totul foarte bine, iar apoi pregateste un mop pentru a curata parchetul.

Solutie pentru curatarea parchetului
Solutie pentru curatarea parchetului

Stoarce mopul foarte bine inainte sa il utilizezi, pentru ca apa poate strica suprafetele de lemn. Odata ce ai terminat de dat cu mopul pe toata suprafata, ar fi bine sa lasi geamul deschis pentru ca totul sa se usuce rapid.

De multe ori se intampla ca pe parchetul din casa sa apara urme de la tocurile pantofilor. Afla ca acestea se curata rapid folosind lana de otel, un material pe care il gasesti in magazineel de bricolaj. Tot ce trebuie sa faci este sa freci suprafata murdara, insa nu apasa foarte tare pentru a nu afecta lacul parchetului.

Citeste si: Curatare cabina dus de calcar. Cum sa o faci sa arate ca noua

Ce nu ar trebui sa folosesti pentru curatarea parchetului de lemn. Ei bine, expertii ne sfatuiesc sa evitam periile rigide sau produsele abrazive. Acestea pot zgaria suprafata stratului protector, asa ca parchetul se poate strica.

Totodata, afla ca pentru parchetul laminat nu se utilizeaza produse ce contin amoniac sau clor deoarece acesta decoloreaza stratul de decor si lasa pete ce nu se mai pot indeparta.

La final, iti mai spunem ca stratul protector al parchetului laminat poate fi afectat de acizi si baze agresive.