Lumanare in borcan. Cum sa scoti resturile de ceara si sa il cureti
Lumanare in borcan. Cum sa scoti resturile de ceara si sa il cureti

Lumanare in borcan. Cum sa scoti resturile de ceara si sa il cureti


Lumanare in borcan. Cum sa scoti resturile de ceara dintr-un borcan pentru a il putea refolosi. Care sunt cele mai usoare metode si cum poti sa rezolvi acest lucru rapid si usor. Iata ce trebuie sa stii!

Lumanare in borcan. Cum sa scoti resturile de ceara si sa il cureti – Cuprins:

Lumanare in borcan. Cum sa scoti si sa cureti resturile de ceara

Lumanare in borcan
Lumanare in borcan

Daca si tu te-ai lovit de acest lucru si ai incercat sa scoti resturile de ceara dintr-o lumanare in borcan, atunci o sa iti explicam ce ar trebui sa faci. Nu de alta, dar poti refolosi borcanul pentru a face o noua lumanare sau in alte scopuri.

Prima metoda pentru a scoate resturile de ceara dintr-un borcan este sa folosesti o cratita cu apa clocotita sau sa fierbi apa intr-un ibric. Pentru aceasta operatiune o sa ai nevoie si de un prosop, pentru a nu te opari.

Pune apa intr-o cratita pana ce trece peste nivelul borcanului si il umple, iar apoi lasa apa sa dea in clocot. Alternativ, poti pune apa la fiert intr-un ibric, iar apoi sa o torni in acel borcan.

De indata ce apa va incepe sa fiarba, ceara va pluti la suprafata. Lasa apoi apa sa se raceasca si foloseste o mica strecuratoare pentru a culege resturile de ceara. Mare atentie sa nu arunci apa la chiuveta, pentru ca resturile de ceara pot infunda scurgerea.

Pentru a curata in totalitate, va trebui sa repeti acesti pasi pana ce borcanul va ramane curat si ai indepartat toate resturile de ceara care au mai ramas.

Congelator
Congelator

O alta metoda sa cureti un borcan in care a fost o lumanare este sa il bagi in congelator. Lasa borcanul sa stea in congelator pe toata perioada noptii. Dupa ce o sa stea la o temperatura scazuta, ceara o sa inceapa sa se faramiteze, asa ca o sa fie destul de usor sa cureti acele resturi.

Trebuie doar sa pui borcanul cu gura in jos si resturile de ceara o sa inceapa sa cada. Te poti folosi si de un cutit pentru a te asigura ca dezlipesti toata ceara lipita de peretii borcanului. La final, curata borcanul cu detergent de vase si apa.

Citeste si: Ceara pe haine. Iata cum sa o scoti si sa elimini petele

O a treia metoda este sa te folosesti de un cuptor. O sa ai nevoie de o hartie de copt si de niste folie de aluminiu. Pentru a evita posibile accidente, te sfatuim sa dezlipesti etichetele lipite pe borcan, daca este cazul.

Dupa aceea, acopera borcanul cu folie de aluminiu, iar apoi acopera totul cu hartia de copt. Borcanul trebuie pus cu gura in jos pe o alta hartie de copt si totul pus intr-o tava.

Mai departe, va fi nevoie sa incalzesti cuptorul la o temperatura de 90 grade Celsius si sa lasi borcanul acolo timp de 15 minute. Dupa ce timpul s-a scurs, opreste focul la cuptor si lasa totul sa se raceasca. Mare atentie sa nu te frigi!

La final, dupa ce ai indepartat toate resturile de ceara, va fi nevoie sa speli borcanul folosind detergent de vase si apa.