Ceara pe haine. Iata cum sa o scoti si sa elimini petele
Ceara pe haine. Iata cum sa o scoti si sa elimini petele

Ceara pe haine. Iata cum sa o scoti si sa elimini petele


Ceara pe haine. Iata cum sa elimini petele si sa cureti ceara de pe hainele tale. Fie ca vorbim despre ceara de epilat sau ceara de lumanare, metoda este aceeasi. Afla ce trebuie sa faci pentru a iti curata hainele.

Ceara pe haine. Iata cum sa o scoti si sa elimini petele – Cuprins:

Cum sa scoti ceara de pe haine

Ceara pe haine. Acestea trebuie sa fie cele mai dificile pete. Daca ai avut un eveniment nefericit si te-ai patat cu ceara, ar trebui sa stii cum sa o elimini. Nu de alta, dar daca o vei lasa asa, va fi destul de greu sa scoti pata pe viitor. Sfatul nostru este sa actionezi imediat.

Citeste si: Cum sa speli hainele in mod corect. Mituri care nu sunt adevarate!

Primul pas pe care trebuie sa il faci pentru a elimina ceara de pe haine este sa incerci sa scoti excesul folosind un cutit sau un alt instrument ascutit.

Ceara trebuie sa fie uscata, iar atunci cand o razuiesti trebuie sa fii atent sa nu tai materialul. Nu uita ca il curatam, nu il aruncam.

Ceara pe haine. Cum sa o cureti
Ceara pe haine

Dupa ce ai eliminat excesul de ceara cat a fost posibil, fierul de calcat va rezolva restul problemei. O sa ai nevoie si de un o bucata de hartie, un prosop de hartie sau un servetel, pentru ca ceara sa nu se lipeasca de talpa fierului de calcat si sa fie nevoie sa il cureti.

Metoda este simpla: pune servetelul sau prosopul de hartie pe suprafata afectata de ceara, iar apoi apasa usor cu fierul de calcat. Mare atentie sa nu arzi materialul, asa ca nu exagera cu fierul cald pe suprafata afectata.

Ceara pe haine. Si uscatorul de par este o solutie atunci cand nu poti folosi fierul de calcat. Incalzeste suprafata unde te-ai patat cu ceara, iar apoi curata cu un servetel de hartie, pentru a absorbi totul din haina patata.

Spirtul te va ajuta sa scoti pata de ceara de pe haine si sa elimini petele. Pune spirt pe pata de ceara, iar apoi foloseste apa pentru a o elimina. Asigura-te ca dupa aceea pun haina la uscat.

Cel mai important este sa ai rabdare inainte de a curata petele de ceara. Nu o sa poti curata atunci cand tocmai te-ai patat, asa ca las-o sa se raceasca.

O sa fie mult mai simplu sa cureti petele cand ceara este solida, decat atunci cand aceasta este moale si s-a intins pe o suprafata destul de mare.

Nu freca pata cu degetul, pentru ca vei face mai mult rau. Las-o sa se usuce, iar apoi aplica una din metodele pe care ti le-am explicat mai sus.