Dezghetare frigider si congelator. Cum sa o faci in mod corect
Dezghetare frigider si congelator. Cum sa o faci in mod corect

Dezghetare frigider si congelator. Cum sa o faci in mod corect


Dezghetare frigider si congelator. Afla cum sa faci aceasta operatiune in mod corect si de ce ar trebui facuta periodic. Nu uita ca gheata depusa pe interiorul peretilor interiori va reduce eficienta si va creste factura la energie electrica.

Dezghetare frigider si congelator. Cat de des trebuie facuta?

Dezghetare frigider si congelator
Dezghetare frigider si congelator

Inainte de a incepe operatiunea de dezghetare, ar trebui sa stii cat de des trebuie sa faci acest lucru pentru frigiderul tau. Conform expertilor, este recomandat sa faci aceasta operatiune o data pe an sau de fiecare data cand gheata depaseste grosimea de 1 centrimetru.

Ar mai trebui sa stii ca grosimea ghetii de la interior va creste de fiecare data cand deschizi usa frigiderului. Umiditatea din aerul care va intra in congelator sau frigider se va depune pe peretii interiori, iar treptat grosimea acestuia va incepe sa creasca.

Drept urmare, frigiderul va trebui sa consume mai multa energie pentru ca gheata depusa pe peretii interiori va actiona ca un strat izolator. Totodata, mancarea pe care o tii in congelator s-ar putea sa se strice pentru ca nu va mai sta la o temperatura de sub 0 grade Celsius.

Cum sa dezgheti frigiderul si congelatorul in mod corect

Congelator dezghetat
Congelator dezghetat

Acum ca ne-am lamurit si cat de des trebuie sa dezgheti frigiderul, haideti sa incepem aceasta operatiune. Iata ce pasi ar trebui sa urmezi si care este ordinea logica de a face acest lucru.

Primul pas este sa scoti frigiderul din priza si sa lasi usile deschise pentru ca aerul cald sa patrunda la interior.

Urmatorul pas este sa incepi sa golesti frigiderul si congelatorul. Daca faci acest lucru pe timpul iernii, atunci pune alimentele la rece folosindu-te de un spatiu deschis. In cazul in care o faci in timpul verii, iti sugeram sa folosesti o lada frigorifica pentru a pune toate alimentele pe care le aveai in congelator.

Dezghetare frigider si congelator. Mare atentie, nu este recomandat sa dezgheti si sa ingheti alimentele din nou. Daca acestea s-au dezghetat, atunci iti sugeram sa le consumi, pentru ca din dorinta de a economisi, s-ar putea sa faci mai mult rau decat bine. Retine faptul ca folosind o lada frigorifica, alimentele nu se vor dezgheta imediat, asa ca ai timp destul sa faci ordine in frigider si sa il cureti.

Acum, trebuie sa vorbim un pic despre dezghetarea frigiderului si congelatorului. Daca mai ai un alt frigider sau ai pus alimentele intr-o lada frigorifica, atunci ar trebui sa lasi gheata sa se topeasca in mod natural. Este cea mai simpla metoda si trebuie doar sa lasi usile frigiderului deschise si sa lasi temperatura ridicata sa isi faca treaba.

Daca alegi aceasta metoda, iti sugeram sa pui niste prosoape vechi in raftul de jos al frigiderului sau al congelatorului, pentru ca gheata se va topi si acolo se va aduna apa. Ai nevoie de rabdare, asa ca nu te grabi.

In cazul in care vrei ca dezghetarea frigiderului si a congelatorului sa se faca in mod rapid, atunci poti folosi metoda cu apa fierbinte. Trebuie sa pui apa la fiert, iar cand aceasta a dat in clocot pune-o intr-un vas de plastic.

Gheata sparta in congelator
Gheata sparta in congelator

Dupa aceea, pune vasul de plastic in frigider sau in congelator, insa ai grija sa il pui pe un prosop. Inchide usa si lasa aburii fierbinti sa isi faca treaba. Trevuie sa stii ca va trebui sa inlocuiesti apa la fiecare 10 de minute, pentru ca aceasta se va raci. Bineinteles, depinde si de grosimea stratului de gheata din congelatorul tau.

Dezghetare frigider si congelator. Cand gheata incepe sa se topeasca, foloseste un cutit sau o spatula multinfunctionala de plastic pentru a o putea inlatura mai repede. Este cea mai eficienta si rapida metoda pe care o poti aplica.

Acum ca toata gheata s-a topit, ar trebui sa si cureti frigiderul pentru a indeparta si eventualele mirosuri urate care mai apar. Drept urmare, ar trebui sa si cureti frigiderul extrem de bine.

Dupa parerea noastra, nu este o idee buna sa folosesti substante chimice in locul unde tii mancarea, asa ca iti recomandam solutii 100% naturale. Poti folosi o pasta obtinuta din bicarbonat de sodiu si apa, cu ajutorul careia cureti peretii folosind un burete abraziv. La final, lateste cu o laveta umeda si apa.

Cum sa cureti frigiderul si congelatorul

Cum sa cureti frigiderul si congelatorul
Cum sa cureti frigiderul si congelatorul

Dezghetare frigider si congelator. In cazul in care exista si pete, poti folosi o solutie de bicarbonat de sodiu, apa si otet, dar si o perie. Va trebui sa amesteci un pic de apa cu bicarbonat si sa formezi o pasta, iar apoi sa pulverizezi otet.

Nu te speria, otetul o sa declanseze o reactie chimica, insa nu se va intampla nimic. Dupa aceea, freaca bine cu o perie sau cu un burete abraziv, pentru a indeparta toate petele.

Pentru a scoate si mirosurile urate din frigider, iti mai recomandam ca pe viitor sa pui cateva felii de lamaie sau un bol cu bicarbonat de sodiu. Totodata, si cateva bucati de vata imbibate in suc de lamaie te vor ajuta.

Dupa ce ai terminat de curatat frigiderul si congelatorul, ai sters totul si este perfect uscat, inchide usile si baga-l in priza. Asteapta ca interiorul sa se raceasca, iar apoi pune alimentele la loc.

Afla si cum sa cureti toata bucataria folosind lamaie. 10 lucruri pe care le poti face sa arate ca noi cu acest fruct!