Dezghetare frigider cu functie No Frost. Cum sa o faci si cat de des trebuie
Dezghetare frigider cu functie No Frost. Cum sa o faci si cat de des trebuie

Dezghetare frigider cu functie No Frost. Cum sa o faci si cat de des trebuie


Dezghetare frigider cu functie No Frost. Afla cum sa faci acest lucru in mod corect, dar mai ales cat de des trebuie sa faci asta. Cu toate ca aveai impresia ca un astfel de frigider nu se dezgheata, venim cu niste sfaturi utile pentru a sti ce sa faci pe viitor.

Dezghetare frigider cu functie No Frost. Cum sa o faci si cat de des trebuie – Cuprins:

Dezghetare frigider cu functie No Frost. Cum sa o faci in mod corect

Dezghetare frigider cu functie No Frost
Dezghetare frigider cu functie No Frost

Daca si tu ai un astfel de frigider in casa ta, cu siguranta te-ai gandit ca acesta nu are nevoie de o dezghetare, la fel cum o faceai cu frigiderele clasice. Ei bine, producatorii vin sa ne contrazica si ne dau sfaturi utile, asa ca de acum incolo vom sti cum sa procedam.

Dezghetare frigider cu functie No Frost. Este sau nu nevoie sa faci asta? Conform producatorilor, daca frigiderul tau are functii No Frost sau Frost Free, tot va fi nevoie sa il dezgheti insa acest lucru trebuie facut de 1-2 ori pe an.

Totodata, va trebui sa igienizezi si spatiul in care tii alimentele inghetate. Pe scurt, interiorul frigiderului va trebui curatat foarte bine, iar asta te va ajuta sa pastrezi mai bine alimentele pentru o perioada mai lunga de timp.

Desigur, si modul in care faci dezghetarea este foarte important, asa ca va trebui sa urmezi anumiti pasi pentru ca totul sa fie facut in mod corect. Primul pas va fi sa scoti frigiderul din priza si sa lasi usile deschise pentru ca aerul mai cald sa patrunda la interior si sa inceapa procesul de dezghetare.

Curatarea frigiderului
Curatarea frigiderului

Pasul 2 include scoaterea alimentelor. Iti sugeram sa verifici si alimentele pe care le ai in frigider pentru a sti ce sa arunci. Nu uita nici de sertare, pentru ca toate trebuie scoase si curatate. Trebuie sa faci o dezghetare ca la carte a unui frigider cu functie No Frost.

Pasul 3 include curatarea frigiderului si mai ales dezinfectarea acestuia. Pentru a face acest lucru iti recomandam sa folosesti produse speciale si care nu contin clor sau substante corozive.

Citeste si: Miros urat in frigider. Cum sa previi formarea acestuia

De asemenea, poti folosi si o solutie facuta in casa asa ca o sa ai nevoie de otet, bicarbonat de sodiu si apa. Amesteca un pic de apa cu bicarbonat de sodiu pana ce obtii o pasta si freaca foarte bine peretii interiori ai frigiderului. Dupa aceea, pulverizeaza otet si sterge foarte bine peretii. Nu te speria daca o sa faca spuma, este o reactie chimica normala si te va ajuta sa cureti totul foarte bine.

Daca exista mirosuri urate in frigider, poti folosi cateva felii de lamaie sau poti pune un bol cu bicarbonat de sodiu. Mai poti folosi chiar si cateva bucati de vata pe care le-ai imbibat in suc de lamaie. O dezghetare a unui frigider cu functie No Frost inseamna si eliminarea mirosurilor urate provenite de la mancarurile pe care le tii la interior.

Dupa ce ai terminat curatenia, asigura-te ca peretii interiori s-au uscat si totul este curat. Ultimul pas inseamna sa bagi frigiderul in priza si sa astepti ca interiorul sa se raceasca. Pentru a pune alimentele in congelator, asteapta ca temperatura sa atinga valoarea de -18 grade Celsius.