Curatarea geamurilor. Cum sa o faci in mod corect si ce solutie sa folosesti
Curatarea geamurilor. Cum sa o faci in mod corect si ce solutie sa folosesti

Curatarea geamurilor. Cum sa o faci in mod corect si ce solutie sa folosesti


Cum sa cureti geamurile in mod corect si ce solutie sa folosesti. Cu toate ca este vazuta ca o operatiune simpla, curatarea geamurilor necesita rabdare, dar pe langa asta ar trebui sa stii si ce ingrediente sa folosesti sau care sunt pasii pe care sa ii urmezi. Iata ce trebuie sa faci.

Cum sa cureti geamurile in mod corect – Cuprins:

Curatarea geamurilor. Cum sa o faci in mod corect

Curatarea geamurilor
Curatarea geamurilor

In primul rand, trebuie sa stii ca pentru curatarea geamurilor nu trebuie sa folosesti produse scumpe, asa ca nu te speria ca o sa iti recomandam cele mai scumpe solutii. Dimpotriva! Iti recomandam sa folosesti o solutie din otet cu apa, mai exact o parte otet si doua parti apa.

Acum, hai sa vedem cum sa cureti geamurile in mod corect. Ar fi bine sa incepi cu curatarea geamurilor la interior, asa ca pentru a face asta o sa ai nevoie de o galeata cu apa rece, in care sa pui cateva picaturi de detergent lichid de vase.

Cand cureti geamurile la interior ar fi bine sa pui un prosop sau o carpa dedesubt, pentru ca este posibil sa curga putina apa. Curatarea se face cu o carpa din microfibra sau un burete ori o laveta. Bineinteles, se incepe din partea de sus si termini operatiunea in partea de jos.

Ar fi bine sa nu uiti de curatarea ramelor sau a tocurilor, pentru ca si acolo se aduna mizerie. Asadar, foloseste laveta moale sau carpa din microfibra pentru a indeparta murdaria care se depune de-a lungul timpului.

Depuneri de praf
Depuneri de praf

Dupa ce ai terminat curatarea geamurilor, este momentul sa folosesti solutia de otet si apa, pe care sa o pui intr-un recipient cu pulverizator. Amesteca foarte bine inainte de a o aplica, iar apoi pulverizeaza pe suprafata geamului. Geamul se sterge folosind prosoape de hartie sau 1-2 pagini de ziar.

Daca raman urme de murdarie, sterge geamul inca o data. De regula, este indicat sa pulverizezi de 2-3 ori pana ce solutia va lasa geamurile sclipitoare.

De asemenea, trebuie sa stii ca geamurile se curata cel mai bine intr-o zi racoroasa si innorata. Apa cu detergent va lasa urme atunci cand bate soarele in geam, asa ca ar fi bine sa te ocupi de curatare in alta zi sau sa faci dimineata ori seara.

Citeste si: Cum sa cureti geamul de la semineu si ce solutie sa folosesti

Dupa ce ai terminat curatarea geamurilor la interior, este momentul sa le cureti si la exterior. Acolo vei avea un pic mai mult de munca, pentru ca vor exista mai multe pete, dar si mai multa mizerie.

Bineinteles, trebuie sa incepi prin a umple o galeata cu apa rece si in care sa pui cateva picaturi de detergent. Folosind carpa din microfibra sau o laveta, curata geamurile pentru a indeparta mizeria. Nu de alta, dar nu vrei sa le stergi in starea in care se afla, pentru ca nu vei face decat sa zgarii destul de rau.

Dupa ce ai curatat geamurile foarte bine, este momentul sa le stergi cu solutia de apa si otet pe care ai preparat-o mai devreme. Bineinteles, este bine sa faci asta intr-o zi fara soare, pentru a nu iti ingreuna munca!