Cum sa speli hainele in mod corect. Mituri care nu sunt adevarate
Cum sa speli hainele in mod corect. Mituri care nu sunt adevarate

Cum sa speli hainele in mod corect. Mituri care nu sunt adevarate!


Cum sa speli hainele in mod corect. Afla care sunt cele 8 mituri complet neadevarate si ce nu ar trebui sa faci atunci cand speli hainele. Pentru ca mereu auzim in stanga si in dreapta diverse sfaturi, am decis sa vedem pe care ar trebui sa le ocolesti.

Cum sa speli hainele in mod corect. Mituri care nu sunt adevarate – Cuprins:

Cum sa speli hainele in mod corect. Mituri care nu sunt adevarate

Stim ca auziti peste tot sfaturi despre cum sa spalati hainele si cum este bine sa faceti acest lucru.

Totusi, nu toate aceste sfaturi sunt bazate pe stiinta, asa ca am decis sa demontam aceste mituri si sa va spunem de ce nu sunt chiar recomandate.

Masina de spalat
Masina de spalat

„Spalatul cu apa calda omoara microbii” – O multime de persoane cred ca spalatul hainelor in apa calda o sa omoare microbii.

Desigur, ar fi bine daca s-ar intampla asa insa apa calda nu face acest lucru, iar daca folosesti apa clocotita, hainele tale vor avea de suferit.

Apa calda chiar favorizeaza raspandirea microbilor, ceea ce inseamna ca inrautateste problemele. Cea mai buna metoda de a dezinfecta hainele este sa folosesti… dezinfectant!

Detergent de rufe
Detergent de rufe

„Mai mult detergent va spala hainele mai bine” – Daca adaugi mai mult detergent, o sa obtii haine mai curate. Credem ca ai auzit si tu acest sfat, mai ales de la persoane care nu se pricep absolut deloc. Ei bine, si acest mit este fals!

Citeste si: Cum sa cureti depunerile de calcar din masina de spalat

Mai mult, daca adaugi mai mult detergent, acest lucru o sa dauneze hainelor, dar si masinii de spalat.

Detergentul care nu se dizolva in masina de spalat va ajunge pe hainele tale si sigur nu vrei sa se intample acest lucru.

Nu este bine nici pentru materialele din care sunt fabricate hainele, dar nici pentru pielea ta.

Totodata, detergentul in exces se poate depune in masina de spalat, iar asta inseamna ca o sa ii reduci durata de viata, dar si eficacitatea.

Blugi spalati
Blugi spalati

„Ar trebui sa iti speli blugii mai des” – Daca o sa iti speli blugii mai des, poti sa iti iei adio de la perechea ta favorita.

Blugii sunt confectionati din materiale rezistente, asa ca ii poti purta de mai multe ori inainte de ai baga in masina de spalat.

Denim-ul, adica materialul din care sunt confectionati blugii, poate suferi daca este spalat prea des, iar fibrele tesaturii se vor slabi si se vor uza.

Nu spala blugii atat de des si ai sa vezi ca acestia o sa tina mai mult, iar culoarea o sa se mentina si ea!

Sosete spalate
Sosete spalate

„Sosetele se distrug in masina de spalat si dispar” – Ne imaginam o masina de spalat care mananca sosete, corect? Ei bine, nici acest mit nu este adevarat, asa ca sosetele nu dispar pur si simplu.

De obicei, le gasesti in garnitura de cauciuc sau in locuri greu accesibile. Cauta si pe langa masina de spalat, daca nu cumva le-ai scapat inainte sa le bagi la curatat.

Haine micsorate
Haine micsorate

„Uscatorul micsoreaza hainele” – Este un adevarat cosmar sa iti gasesti bluza sau tricoul preferat cu 3 marimi mai mici.

Data viitoare cand pui hainele in uscator, nu mai da vina pe acesta, pentru ca hainele se miscosreaza de obicei in masina de spalat.

Uscatorul de haine actioneaza ca si un fier de calcat care largeste hainele si nu le micsoreaza. Tocmai de aceea ar fi indicat sa citesti eticheta hainelor inainte de a le baga la spalat.

Haine delicate
Haine delicate

„Masinile de spalat nu pot face si o spalare de mana” – Ei bine, poti rezolva acest lucru atunci cand vrei sa cureti haine care, conform producatorului, se spala doar de mana.

Trebuie sa fii atenta, iar cand speli acele haine selecteaza programul pentru haine delicate. Este indicat sa pui hainele intr-un saculet speciale pentru a preveni prinderea acestora in masina de spalat.

Balsam de rufe
Balsam de rufe

„Foloseste intotdeauna balsam de rufe” – Nu spunem ca balsamul de rufe nu este bun in anumite situatii, insa nu este o necesitate de fiecare data cand spalam rufele.

Citeste si: Cum sa folosesti corect masina de spalat? 10 lucruri pe care sa nu le bagi niciodata la spalat

Poti folosi balsam de rufe pentru a iti face hainele sau paturile ori asternuturile pufoase, dar pentru alte lucruri poate fi daunator.

Nu ar trebui sa folosesti balsam de rufe pentru prosoape, pentru ca poti impiedica materialul sa mai absoarba apa atunci cand il vei folosi sa te stergi.

Fixativ
Fixativ

„Petele se indeparteaza cu fixativ sau sifon” – Acest mit dateaza din anii 1950, insa atunci cand vei incerca sa cureti petele de cerneala cu fixativ, ai sa vezi ca nu este posibil. Dimpotriva, fixativul poate sa intinda pata!

Despre sifon se crede acelasi lucru, iar daca o sa il folosesti atunci cand te-ai patat, o sa vezi ca nu o sa mai poti curata pata absolut deloc.

In loc sa folosesti aceste solutii, ar fi indicat sa cureti pata cu putina apa si sa faci acest lucru din interior catre exterior. Bineinteles, dupa aceea trebuie sa pui hainele la spalat!