Cum sa scoti petele si mirosul de urina de pe covor, dupa ce cainele si-a facut nevoile in casa
Cum sa scoti petele si mirosul de urina de pe covor, dupa ce cainele si-a facut nevoile in casa

Cum sa scoti petele si mirosul de urina de pe covor, dupa ce cainele si-a facut nevoile in casa


Cand iti iei un catelus, trebuie sa intelegi faptul ca o sa dureze un pic pana cand acesta va intelege ca trebuie sa isi faca nevoile in afara casei. Nu are de unde sa stie, asa ca nu te enerva prea rau pe el.

Totusi, tu poti sa inveti mai repede cum sa scoti petele de urina de pe covor, dar si mirosul de urina al catelului, dupa ce acesta si-a facut nevoile in casa.

Cum sa scoti petele si mirosul de urina de pe covor, dupa ce cainele si-a facut nevoile in casa – Cuprins:

Cum sa iti inveti cainele sa isi faca nevoile afara?

Cum inveti cainele sa isi faca nevoile afara
Cum inveti cainele sa isi faca nevoile afara

Inainte sa ne apucam de curatat si de scoaterea petelor, credem ca ar fi de folos sa iti inveti catelul sa ceara afara atunci cand trebuie sa isi faca nevoile. Ei bine, cea mai simpla metoda de a iti invata cainele sa isi faca nevoile afara, este sa ii creezi un program.

Atunci cand este mic, cainele trebuie scos din 2 in 2 ore afara, mai ales dupa ce s-a trezit, dupa ce s-a jucat sau dupa ce a mancat. Totodata, asigura-te ca iti lauzi cainele de fiecare data cand si-a facut nevoile afara. In acest fel, va prinde incredere si va intelege ca asta se vrea de la el.

Daca surprindeti catelul facandu-si nevoile in casa, intrerupeti acest lucru, insa aveti grija sa nu il speriati. Mai mult, trebuie sa il scoateti afara la locul lui unde isi face nevoile, iar dupa ce a facut acest lucru laudati-l! Nu pedepsiti cainele si mai ales, nu il certati dupa ce ati gasit un loc unde el si-a facut nevoile. Nu va intelege si ii provocati doar frica.

Cainii nu sunt ca oamenii si nu vor intelege cearta la ceva timp dupa ce a facut un lucru. Totodata, este foarte important sa curatati zonele murdare care miros a urina, pentru ca el va continua sa isi faca nevoile in acele locuri.

Cum sa scoti mirosul si petele de pe covor, dupa ce cainele si-a facut nevoile in casa

Pete urina caine pe covor
Pete urina caine pe covor

Stim cu totii ca mirosul de urina a cainelui de pe un covor, nu este foarte placut asa ca trebuie sa actionati destul de repede pentru a evita si petele. Cu cat urina sta mai mult pe covor, cu atat va fi mai greu sa scoateti mirosul, dar si petele. Iata ce trebuie sa faci si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi.

Daca locul unde cainele a facut pipi este inca ud, ia un prosop pentru a absorbi umezeala excesiva. Dupa aceea, pune intr-un recipient cu pulverizator o solutie de apa si otet (50:50), amesteca foarte bine iar apoi pulverizeaza asupra zonei afectate. Freaca zona afectata cu un prosop curat, iar apoi las-o sa se usuce.

Acum ca am termiat cu petele, trebuie sa ne ocupam si de miros. Pentru a elimina mirosul de urina dintr-un covor, trebuie sa folosim bicarbonat de sodiu. Aplica un strat generos pe zona unde cainele si-a facut nevoile, iar apoi lasa bicarbonatul sa actioneze timp de 24 de ore.

Al treilea pas este sa folosesti o solutie din apa oxigenata si apa de la chiuveta (50:50), in care adaugi cateva picaturi de detergent de vase. Pune aceasta solutie peste bicarbonatul de sodiu care a stat pentru 24 de ore, iar apoi freaca usor cu o perie. La final, aspira zona si las-o sa se usuce.

Afla si cum sa iti dai seama ca un caine este constipat sau cum sa cureti petele de pe covoare cu bicarbonat de sodiu.