Cum sa scapi de animalele si pasarile care traiesc in cosul casei tale
Cum sa scapi de animalele si pasarile care traiesc in cosul casei tale

Cum sa scapi de animalele si pasarile care traiesc in cosul casei tale


Pe timp de iarna, este esential ca hornul casei tale sa fie curat, pentru a evita anumite probleme si pentru siguranta ta. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii cum sa scapi de animalele si pasarile care traiesc in cosul casei tale.

De ce este necesar sa cureti hornul casei inainte de venirea iernii?

Cos de fum
Cos de fum

In primul rand, trebuie sa stii ca daca nu cureti cosul de fum al casei tale, risti o amenda intre 500 si 1.000 lei. De ce? Ei bine, legea spune asa, ca poti lua o amenda pentru „neexecutarea verificarii, repararii si curatarii periodice, cel putin o data pe an, a cosurilor pentru evacuarea fumului, precum si nerealizarea elementelor de izolare termica a acestora“.

Nu uita ca in horn se acumuleaza funingine si alte reziduuri rezultate in urma procesului de ardere al lemnelor, iar o posibila infundare a acestuia inseamna cresterea pericolului de intoxicare cu monoxid de carbon.

Curatarea catalitica este cea mai simpla metoda pe care o poti face, iar acest procedeu include Folosirea unor buturugi, prafuri sau pudre speciale pe care le puteti cumpara din comert.

Cum sa scapi de animalele sau pasarile care pot trai in hornul casei tale?

Nu este o surpriza ca animalele sau pasarile aleg sa isi faca un cuib in cosul casei tale, pentru ca acolo sunt ferite de posibili pradatori. Daca ai cumva aceasta problema, atunci mai mult ca sigur ai deja un cuib plin cu mancare, fecale sau chiar si pui.

In cazul in care exista animale sau pasari in hornul casei tale, atunci trebuie sa fi auzit o multime de fosnete, zgomot de aripi sau de gheare. Mai mult, in soba ta trebuie sa gasesti o multime de fecale, gainat sau pene. Iata ce animale sau pasari poti gasi in hornul casei tale si cum scapi de ele!

Liliac
Liliac

Liliecii reprezinta o problema, insa ai mare grija sa nu ii omori pentru ca sunt protejati de lege in Romania. Nu vom omora animalele, doar le vom indeparta din hornul casei.

Stim cu totii ca liliecii sunt activi atunci cand soarele apune, asa ca este momentul perfect sa instalam o plasa deasupra hornului, pentru a ne asigura ca acestia nu se mai intorc. Totodata, exista si niste usi speciale, care le permit liliecilor sa iasa, insa acestia nu mai pot intra.

Capcana de soareci
Capcana de soareci

Soarecii sunt un alt motiv pentru care trebuie sa ne ingrijoram. Acestea sunt animale nocturne, asa ca o sa ii auzi daca ai aceasta problema. In primul rand, trebuie sa afli cum ajung in horn, pentru a astupa gaurile respective.

Urmatorul pas este sa asezi capcane de soareci in jurul gurii de acces, pentru a ii prinde si a ii scoate din acel loc. Nu vrei sa ii omori pentru ca este extrem de greu sa ii scoti din horn, iar mirosul de animal mort va fi ingrozitor.

Porumbei pe cosul casei
Porumbei pe cosul casei

Pasarile isi vor face cuib in hornul case fara niciun fel de efort, asa ca nu te mira daca te vei lovi de aceasta problema. Cea mai simpla metoda de a face pasarile sa plece sunt zgomotele puternice sau lumina puternica.

Totodata, poti bloca iesirea cosului, iar pasarea va cobora in soba. Foloseste manusi pentru a putea sa scoti pasarea de acolo. Nu incerca sa faci focul, pentru ca va arde si cuibul, iar acesta poate fi un pericol de incendiu. Dupa ce pasarea a plecat de acolo, scoate si cuibul.

Veverita
Veverita

Veveritele se pot catara foarte repede, dar cateodata pot ramane blocate. Totodata, o veverita femela poate alege hornul pentru a face o vizuina pentru puii ei. Primul semn ca ai o veverita in horn vor fi cojile de nuci sau alune din soba.

Cea mai simpla metoda de a scapa de veverite, este sa pui o funie indeajuns de groasa pe care animalul sa o foloseasca pentru a iesi de acolo. De indata ce esti sigur ca aceasta a iesit, pune o plasa de sarma deasupra hornului, pentru a te asigura ca animalutele nu se vor mai intoarce.

Afla si cum sa cureti cosul de fum al casei fara sa ai nevoie de un specialist sau cum sa iti pregatesti casa pentru iarna.