Cum sa recunosti un pepene galben copt. Trucuri utile
Cum sa recunosti un pepene galben copt. Trucuri utile

Cum sa recunosti un pepene galben copt. Trucuri utile


Pepene galben copt. Cum sa cumperi cel mai bun pepene si care sunt semnele care iti arata ca acesta este copt. Iata la ce trebuie sa fim atenti atunci cand il cumparam de la piata sau de la supermarket.

Cum sa recunosti un pepene galben copt. Trucuri utile – Cuprins:

Pepene galben copt. Cum sa il recunosti cand il cumperi

Pepene galben copt
Pepene galben copt

Daca iti plac pepenii galbeni, atunci ar trebui sa stii cum sa recunosti un pepene galben copt atunci cand il cumperi. Nu de alta, dar nu este foarte placut atunci cand tai pepenele si gustul nu este pe masura asteptarilor.

In primul rand, trebuie sa stii mirosul este foarte important. Asadar, daca pepenele pe care vrei sa il cumperi are un parfum placut, atunci inseamna ca este copt si va fi gustos.

In cazul in care pepenele nu are niciun miros, este foarte posibil ca acesta sa fi fost cules fara sa fie copt. La polul opus, daca pepenele are un miros prea puternic, este foarte probabil sa fie deja trecut.

Foarte important este si locul unde a fost coada pepenului. In cazul in care coada este inca acolo, inseamna ca pepenele a fost cules inainte sa fie copt. Daca acel loc este neted, atunci coada s-a desprins foarte usor pentru ca acel pepene galben era copt deja.

Totodata, pepenele trebuie sa fie destul de greu pentru marimea pe care o are. Acest lucru indica faptul ca este zemos si bogat in apa.

Felii de pepene
Felii de pepene

Mai mult, atunci cand apesi pe coaja pepenelui, aceasta trebuie sa fie elastica si nu tare. Este iarasi un semn care iti arata ca acel pepene este copt.

Si daca tot am vorbit de coaja, aceasta trebuie sa fie galbena sau crem. Striatiile arata cat este de copt, asa ca daca sunt mai pronuntate, ai in fata un pepene gustos.

Ar fi bine sa bati si cu degetul in coaja. Un pepene galben va suna a gol, iar acesta este iarasi un semn ca acesta este bine copt.

Citeste si: Cum sa iti dai seama daca un pepene este bun fara sa-i faci dop

In cazul in care pepenele are coaja gaurita sau cu pete maro ori negre, te sfatuim sa nu il cumperi. Cel mai probabil, acesta este deja stricat.

Bineinteles, dupa ce ai cumparat pepenele, ar fi bine sa stii si cum sa il racesti mai repede. Ei bine, cea mai rapida metoda este sa tai pepenele, iar apoi sa tai fiecare felie in parte si sa o pui intr-un castron.

Castronul se acopera cu o folie alimentara, iar apoi se va baga la frigider. In aproximativ 1-2 ore vei putea savura un pepene galben copt si racoritor!