Cum sa pui nuci la incoltit si care este cea mai buna metoda
Cum sa pui nuci la incoltit si care este cea mai buna metoda

Cum sa pui nuci la incoltit si care este cea mai buna metoda


Cum sa pui nuci la incoltit. Afla care este cea mai buna metoda pentru a sadi nucile, dar si care sunt cele mai bune pentru a le folosi pentru samanta si pentru a obtine cele mai bune rezultate. Iata ce trebuie sa stii daca si tu vrei sa incerci!

Cum sa pui nuci la incoltit si care este cea mai buna metoda

Cum sa alegi nucile cele mai bune

Cum sa pui nuci la incoltit
Cum sa pui nuci la incoltit

Daca si tu vrei sa pui nuci la incoltit, afla ca este foarte important si ce fel de nuci folosesti pentru asta. Nu de alta, dar procesul de incoltire va dura ceva si tocmai de aceea trebuie sa te asiguri ca ai si nuci de calitate.

Cea mai buna perioada pentru a alege nucile este toamna, atunci cand acestea incep sa cada din pom. Si daca tot am mentionat asta, trebuie sa stii ca pentru a pune nucile la incoltit trebuie sa le alegi doar pe acelea care sunt in pom si care sunt acoperite de acea coaja verde.

Expertii ne sfatuiesc ca atunci cand culegem nucile sa nu lovim sau sa indepartam acea coaja verde. Totodata, ar fi indicat sa alegi nuci din zona in care locuiesti, pentru ca acestea sa fie deja adaptate la conditiile climatice.

Asadar, gaseste un nuc pe o raza de 160 km, pentru a te asigura ca vei obtine un nuc de calitate, adaptat deja la conditiile climatice din zona in care vrei sa il plantezi.

Este indicat sa eviti nucile care sunt cumparate din comert, pentru ca de obicei acestea provin de la un hibrid sau de la un soi de nuc adaptat pentru alte conditii climatice. Drept urmare, nucul nu va fi adaptat la conditiile de mediu din zona in care locuiesti. Trebuie sa pui nuci la incoltit doar daca le-ai cules din imprejurimi!

Cum sa pui nuci la incoltit

Nuci verzi
Nuci verzi

Dupa ce ai cules nucile pe care vrei sa le pui la incoltit, urmatorul pas va fi sa le cureti de coaja. Pentru a indeparta acea coaja verde va trebui sa pui nucile intr-o galeata cu apa si sa le tii acolo pana ce coaja se va fi inmuiat.

Dupa ce le-ai curatat de coaja, nucile vor trebui tinute in apa rece timp de 10 zile. Pentru asta, este indicat sa folosesti o galeata sau chiar o caserola cu apa, pe care sa o acoperi. Este esential sa faci asta cand vrei sa pui nuci la incoltit!

Urmatorul pas va fi sa pui nucile in pamant. O sa ai nevoie de o caserola cu pamant sau un recipient mai mare, insa mare atentie pentru ca acesta trebuie sa fie destul de adanc pentru a permite dezvoltarea nucii dupa ce a incoltit.

Citeste si: Cum sa cureti petele de nuci verzi de pe maini sau haine

Asadar, nucile se vor pune in pamant, iar apoi se vor acoperi. Stratul de pamant care acopera nucile trebuie sa aiba o grosime de 4-5 cm.

Dupa plantare, nucile se uda pana ce pamantul devine umed la suprafata. Urmatorul pas va fi sa pui recipientul in care ai plantat nucile intr-un loc ferit de lumina si cu o temperatura constanta, de exemplu intr-un beci. Nucile trebuie ferite de inghet, mare atentie!

Intre timp, nucile o sa incolteasca si o sa fie gata de plantare. Plantarea se va face in gauri cu o adancime de aproximativ 5-7.5 cm, iar nucile se vor aseza in pozitie laterala cu lastarul pozitionat in partea de sus.

Nu uita ca daca plantezi mai multi nuci, distanta intre acestia trebuie sa fie de 3.5-3.7 metri, pentru ca nucii au coroana destul de mare si trebuie sa se dezvolte in mod corect.