De ce cad nucile verzi si cum sa previi acest lucru
De ce cad nucile verzi si cum sa previi acest lucru

De ce cad nucile verzi si cum sa previi acest lucru


De ce cad nucile verzi. Afla care sunt principalele cauzele care duc la acest fenomen, dar mai ales cum sa il previi. Nu de alta, dar nucile care cad pot fi stricate, ceea ce inseamna ca recolta poate fi compromisa.

De ce cad nucile verzi si cum sa previi acest lucru – Cuprins:

De ce cad nucile verzi. Cum sa previi si cum intretii pomii

De ce cad nucile verzi
De ce cad nucile verzi

Probabil ca foarte putine persoane au facut tratamente fitosanitare la nucii din gradina, insa de multe ori nucile nu s-au facut sau pur si simplu au cazut din pom.

De ce cad nucile verzi? Ei bine, in cele ce urmeaza o sa dezbatem acest subiect si o sa iti explicam care sunt cele mai intalnite cauze pentru care nucii pierd fructele verzi.

In primul rand, poate fi vorba despre boli si daunatori. Antracnoza nucului este una dintre cele mai intalnite boli la nuci, iar pentru a te asigura ca pomii sunt protejati va fi nevoie sa aplici stropiri cu produse ce contin cupru, iar in acest caz recomandam Alcupral 50, Champ 77 WG, zeama bordeleza sau Cuproxat Ultra.

O alta boala care afecteaza nucii este bacterioza nucului, care afecteaza pomii in timpul infloritului. Si in acest caz, se recomandam un tratament cu unul dintre produsele mentionate mai sus.

La capitolul daunatori, mentionam viermele merelor. Acesta se va instala in interiorul nucilor, iar pe masura ce se dezvolta va manca fructele.

In acest caz, va trebui sa aplici un tratament cu K-Othrine SC 7.5 Flow, Oleorgan sau Tebustar EW. Totusi, este recomandat sa folosesti capcane cu feromoni si atunci cand observi prezenta adultilor, sa faci stropirile.

Nuca stricata
Nuca stricata

De ce cad nucile verzi? Totusi, nucile pot cadea si din alte cauze. Una dintre acestea ar fi ca pomii nu au destula apa. Nucii au nevoie de multa apa, mai ales in perioada in care infloreste sau in cea in caer se leaga fructele. Tocmai de aceea, in caz de umiditate scazuta, se intalneste si fenomenul de cadere a fructelor.

Expertii recomanda sa facem mulcirea solului in jurul nucilor, pentru a ne asigura ca umiditatea este retinuta in sol si pentru a impiedica evaporarea apei din sol. Pentru mulcire, poti folosi paie, rumegus sau scoarta de copac.

Fertilizarea este iarasi foarte importanta, insa nu uita ca trebuie facuta dupa o analiza a solului. Daca folosesti o cantitate prea mare de ingrasamant, nucii vor dezvolta prea multe ramuri si fructele vor incepe sa cada.

Citeste si: Cum sa cureti petele de nuci verzi de pe maini sau haine

Expertii ne recomanda sa fertilizam nucii folosind cantitati mici de ingrasaminte, insa de mai multe ori de-a lungul unui an. Se vor folosi ingrasaminte de tip NPK.

De ce cad nucile verzi. Si taierile sunt foarte importante, asa ca pomii ar trebui inspectati in fiecare toamna sau primavara. Dupa taieri, este absolut necesar sa aplici si tratamente fitosanitare, pentru a proteja pomii.

Nu uita nici de tratamentele pe perioada sezonului rece, pentru ca sunt foarte importante. In acest caz, se va folosi ulei horticol si substante pe baza de cupru, pentru a se reduce rezerva de boli si pentru a elimina daunatori care ierneaza in scoarta pomilor.