Cum sa procedezi daca ai scapat telefonul in apa si cum sa scoti umezeala din acesta
Cum sa procedezi daca ai scapat telefonul in apa si cum sa scoti umezeala din acesta

Cum sa procedezi daca ai scapat telefonul in apa si cum sa scoti umezeala din acesta


Stim cu totii ca un telefon scapat in apa e ca si stricat, insa daca respecti sfaturile noastre s-ar putea sa iti salvezi smartphone-ul. Iata cum sa procedezi daca ai scapat telefonul accidental in apa si cum sa scoti umezeala din el cat mai repede.

Cum sa procedezi daca ai scapat telefonul accidental in apa

Telefon in apa
Telefon in apa

Ei bine, se poate intampla oricui sa scape accidental un telefon in apa, insa cel mai important este sa stii cum sa reactionezi si sa procedezi in acest caz. Daca o sa sari peste acesti pasi, este posibil sa iti iei adio de la telefonul tau.

Primul pas este sa scoti telefonul cat mai repede din apa, cu cat sta mai mult cu atat riscul de a il mai vedea functionand vreodata este mai mic. Fiecare secunda conteaza asa ca trebuie sa il scoti imediat chiar daca l-ai scapat in toaleta.

Dupa ce l-ai scos din apa, opreste-l imediat. Apa si electricitatea nu fac echipa buna, asa ca daca telefonul nu s-a inchis imediat, ar trebui sa te ocupi. Totodata, scoate si cartela SIM, dar si cardul SD daca smartphone-ul tau vine echipat cu asa ceva.

Uscare telefon
Uscare telefon

Urmatorul pas este sa il pui intr-un prosop si sa scoti cat de multa apa poti. Acorda atentie in zona portului de incarcare si a difuzoarelor, pentru ca acolo este zona unde apa face cele mai mari daune.

Acum ca ai scapat de apa de la suprafata, este momentul sa trecem la pasul urmator. Totusi, nu incerca sa folosesti un uscator de par pentru a grabi procesul sau sa il lasi pe caloriferul cald timp de cateva ore. Aceste metode vor accelera procesul de defectare al telefonului.

Cum sa scoti apa din telefon cu orez
Cum sa scoti apa din telefon cu orez

Cea mai buna metoda de a scoate umezeala dintr-un telefon este sa il pui intr-un bol plin cu orez. Asigura-te ca ai uscat bine telefonul la exterior atunci cand alegi aceasta metoda.

Dupa ce ai acoperit complet telefonul cu orez, il poti pune sub o lampa de lumina care genereaza caldura sau la lumina soarelui, pentru a accelera procesul de evaporare a apei. Mare atentie, daca este vara si este foarte cald afara, ar trebui sa aveti grija ca telefonul sa nu se incinga, asa ca verificat telefonul constant pentru ca acesta sa nu fie incins.

Aceasta metoda poate dura mai mult de 24 de ore, asa ca lasa-l acolo pana cand crezi ca apa s-a evaporat complet. Unele telefoane nu o sa isi mai revina, indiferent de cat de mult ai lasat telefonul la uscat.

Dupa ce s-a terminat procesul de absorbtie al umezelii, verifica atent daca nu se gasesc mici particule de orez in interiorul telefonului. Verifica portul de incarcare, locul unde pui cartela SIM sau cardul SD. Foloseste o scobitoare pentru a le curata.

Mai poate fi reparat un telefon dupa ce este scapat in apa?

Telefon scapat in apa
Telefon scapat in apa

Dupa ce ai scos toata umezeala din telefon, este momentul adevarului, adica atunci cand incerci sa pornesti telefonul pentru prima data de la accident. Daca acesta a pornit, atunci esti norocos si telefonul tau va functiona in continuare!

In cazul in care nu a pornit, nu te speria, mai exista metode pentru a repara telefonul si este posibil ca apa sa fi provocat un scurtcircuit la baterie si aceasta sa se fi descarcat complet. Pune-l la incarcat si incearca din nou peste 30 de minute.

Daca nu porneste, verifica ecranul telefonului sa vezi daca arata normal. In cazul in care exista o decolorare a ecranului sau acesta palpaie, telefonul tau nu mai poate fi salvat.

Atunci cand telefonul tau nu se mai deschide deloc, atunci inseamna ca anumite componente s-au defectat si in cele mai multe cazuri nu se mai poate repara. Poti incerca sa il duci la service, iar acolo decizi daca merita sa platesti o eventuala reparatie sau daca pur si simplu este mai avantajos sa iti cumperi unui nou. Si daca alegi un nou model, asigura-te ca acesta rezista la apa si nu se defecteaza atat de usor!

Afla si cum sa iti dai seama daca cineva iti spioneaza conversatiile pe WhatsApp sau cum sa-ti stergi contul de Instagram!