Cum sa indepartezi urmele de lipici de la eticheta unui produs
Cum sa indepartezi urmele de lipici de la eticheta unui produs

Cum sa indepartezi urmele de lipici de la eticheta unui produs


Cum sa indepartezi urmele de lipici de la eticheta unui produs pe care tocmai l-ai achizitionat. Nu de alta, dar este bine sa stii cum sa faci asta pentru a nu zgaria suprafata respectiva, Iata care sunt cele mai bune metode.

Cum sa indepartezi urmele de lipici de la eticheta unui produs – Cuprins:

Cum sa indepartezi urmele de lipici de la eticheta

Cum sa indepartezi urmele de lipici de la eticheta
Cum sa indepartezi urmele de lipici de la eticheta

Daca s-a intamplat sa achizitionezi ceva recent, stii foarte bine ca produsele vin cu o eticheta lipita pe suprafata acestora. Fie ca vorbim despre piesele de mobilier sau borcane pentru muraturi, toate aceste produse vin cu o eticheta pentru a putea fi scanate si pentru a putea fi platite.

Totusi, problema intervine atunci cand vrei sa cureti acea eticheta, pentru ca de multe ori se rupe si raman urme de lipici pe mobilierul proaspat cumparat. Iata ce trebuie sa faci pentru a indeparta etichetele fara probleme.

Daca vorbim despre suprafete de metal, trebuie sa stii ca cele mai bune solutii pentru a indeparta acel lipici sunt spirtul medicinal sau apa oxigenata.

Spirtul este util pentru ca dizolva acel adeziv, asa ca nu o sa afecteze suprafata afectata. In cazul in care nu ai spirt sau apa oxigenata, poti incerca spray-ul WD-40, uleiul de cocos sau uleiul pentru bebelusi. Pur si simplu pui una dintre solutii pe o bucata de vata, freci foarte bine acea eticheta si o sa vezi ca se va dezlipi cu usurinta.

Urme de lipici de la eticheta pe metal
Urme de lipici de la eticheta pe metal

Pentru suprafetele din plastic iti recomandam sa nu folosesti solutiile de mai sus. O alternativa este otetul si detergentul lichid de vase. 

Daca este posibil, pune obiectul de plastic in apa calduta cu putin detergent lichid de vase si lasa-l la inmuiat. In caz contrar, inmoaie o bucata de vata in apa cu detergent de vase si freaca eticheta lipita pe produs. Dupa aceea, folosind tot o bucata de vata pune putin otet si indeparteaza urmele de lipici.

Citeste si: Curatare super glue. Cum se curata de pe maini, plastic, haine, metal sau sticla

Suprafetele de lemn sunt mult mai sensibile, asa ca trebuie sa ai mare grija pentru ca poti strica suprafata pe care este lipita eticheta. Pentru acestea de exemplu Dezlipici sau o alta solutie similara. Totusi, dupa ce ai indepartat eticheta, iti recomandam sa cureti suprafata cu o solutie degresanta, pentru ca o sa ramana urme de grasime.

Daca eticheta este lipita pe o suprafata de sticla afla ca lucrurile sunt mult mai simple. Poti folosi putina vata inmuiata in acetona si o sa vezi ca eticheta este indepartata numaidecat.

De multe ori se intampla sa gasim etichete lipite si pe haine, iar dupa ce le-am dezlipit vom mai gasi urme de lipici. Cea mai buna solutie pe care sa o folosesti este detergentul, asa ca pur si simplu baga hainele la spalat, nu te mai chinui cu nimic pentru ca risti ca suprafata lipicioasa sa se scamoseze. Masina de spalat va rezolva totul foarte repede!