Sfaturi practice

Cum sa folosesti sarea amara sau sarea Epsom. Sfaturi utile

Cum sa folosesti sarea amara sau sarea Epsom. Sfaturi utile pe care cu siguranta nu le stiai si pe care le poti utiliza si tu de acum incolo. Ce trebuie sa stii si ce alte utilizari mai are.

Cum sa folosesti sarea amara sau sarea Epsom. Sfaturi utile – Cuprins:

Ce este sarea Epsom

Sare Epsom

In cazul in care nu stiai, sarea amara mai este denumita si sarea Epsom, iar aceasta nu este chiar o sare ci un compus mineral de magneziu si sulfat.

Practic, acest sulfat de magneziu este o substanta solida, cristalinam, ce are o culoare alba si este amar la gust. Il mai poti gasi si sub denumirea de epsomit.

Sarea amara poate fi folosita ca si deshidratant, ca ingrasamant chimic pentru ca reprezinta o sursa de magneziu pentru plante, dar si pentru a curata tenul sau pentru a calma durerile musculare.

Cum sa folosesti sarea amara

Cum sa folosesti sarea amara

Ei bine, sarea amara te poate ajuta sa te relaxezi si sa elimini stresul. Tot ce trebuie sa faci este sa pui putina in cada in care faci baie, iar ionii de magneziu vor penetra pielea, ceea ce inseamna ca va creste productia de serotonina sau hormonul fericirii. Asadar, foloseste un pic de sare amara atunci cand faci baie si o sa te simti plin sau plina de energie!

In cazul in care ai avut o zi cu activitate fizica intensa, sarea Epsom te poate ajuta sa reduci tensiunea musculara sau sa calmezi durerile legate de intinderile musculare.

Citeste si: Cum sa folosesti sare amara ca si ingrasamant organic in gradina

Sarea amara poate avea si efect laxativ, asa ca o poti utiliza daca suferi de constipatie. Pune o lingura de sare amara in 100 mililitri de apa, iar apoi stoarce o lamaie.

Amesteca foarte bine si bea acel lichid, iar efectele se vor vedea in cateva ore. Acelasi amestec poate fi luat pentru detoxifia organismul.

Expertii spun ca sarea amara poate avea acelasi efect ca planta de aloe vera. Pe scurt, poti folosi acest sulfat de magneziu pentru a elimina inflamatiile provocate de ciupiturile de tantari si intepaturile de albine sau viespi. Mineralele vor reduce inflamatiile si pielea se va vindeca mai repede.

Exfoliere cu sare amara

Sarea amara poate fi folosita si pentru a exfolia pielea. Nu numai ca vei indeparta celulele moarte de pe suprafata pielii, dar aceasta va fi mult mai catifelata si va straluci.

Doamnele pot beneficia de efectele sulfatului de magneziu si atunci cand isi spala parul. Efectul? Ei bine, parul va avea mai mult volum daca o sa il masezi cu sare Epsom si o lasi sa actioneze timp de 20 de minute.

In cazul in care ai calcaie crapate, ar fi bine sa stii ca sarea amara te poate ajuta sa scapi de acea piele moarta. Foloseste sare amara si o piatra ponce, iar apoi o sa ramai surprins sau surprinsa de efecte.

Bineinteles, sarea amara poate fi folosita si pentru curatenie. Pentru ca este abraziva, sarea Epsom poate fi folosita cu succes pentru a curata faianta din baie. Indeparteaza cu succes grasimea, murdaria si depunerile de calcar.

Rosii coapte

Legumele si fructele beneficiaza din plin de beneficiile acestui sulfat de magneziu. Sarea amara poate creste productia de ardei, rosii sau capsuni daca stropesti plantele o data la doua saptamani cu un amestec obtinut din 3 litri de apa si o lingura de sare Epsom.

Totodata, poti folosi sarea amara pentru plantele din ghicece. Presara pe suprafata pamantului sare Epsom o data pe saptamana si o sa vezi efectele foarte repede.

Urmele de arsura de pe tigai pot fi indepartate foarte usor daca folosesti sare amara. Pune o jumatate de lingura de sare in tigaia arsa si un pic de apa calda, las-o sa actioneze timp de 10 minute si o sa cureti urmele de arsusa numaidecat.

Share
Published by
Cristian Popescu