Cum sa folosesti o foaie de smirghel. Ce alte utilizari mai are
Cum sa folosesti o foaie de smirghel. Ce alte utilizari mai are

Cum sa folosesti o foaie de smirghel. Ce alte utilizari mai are


Cum sa folosesti o foaie de smirghel. Ce utilizari are in afara de cea de a slefui si cum ar trebui sa o folosesti. Iata ce trebuie sa stii si de ce ar fi bine sa ai mereu asa ceva in casa la tine.

Cum sa folosesti o foaie de smirghel. Ce utilizari are – Cuprins:

Cum sa folosesti o foaie de smirghel

Foaie de smirghel
Foaie de smirghel

Dupa cum bine stim, foaia de smirghel este folosita pentru a slefui suprafete de lemn, insa ar fi bine sa stii ca aceasta mai are si alte utilizari.

In primul rand, trebuie sa stii ca foaia de smirghel este extrem de folositoare daca vrei sa ascuti o foarfeca. Pur si simplu trebuie sa tai foaia si foarfeca se va ascuti fara prea mult efort. Totusi, taie o bucatica mica sa nu strici prea mult!

Daca obisnuiesti sa porti papuci in casa, cu siguranta te-ai lovit de faptul ca unele perechi au talpa prea lucioasa si poti aluneca. Ei bine, pentru a rezolva aceaasta problema, foloseste o foaie de smirghel pentru a slefui talpa, iar astfel o sa aiba mai multa aderenta. Asigura-te ca faci asta intr-un spatiu unde poti curata dupa ce ai terminat.

In acelasi timp, smirghelul poate fi folosit pentru a face treptele mai sigure, mai ales pe timp de iarna sau atunci cand sunt ude. Pune o foaie pe fiecare treapta si in acest fel vor fi mai vizibile si vor avea aderenta mai buna!

In cazul in care ai o pisica drept animal de companie, ar trebui sa stii ca foile de smirghel sunt folositoare pentru ca animalul sa nu iti mai zgarie mobila. Practic, pisicile vor ura senzatia pe care o au atunci cand zgarie acea foaie si vor renunta la obiceiul pe care il au.

Faruri matuite
Faruri matuite

Daca farurile masinii s-au matuit, este bine sa stii ca o coala de smirghel cu granulatie foarte mica este solutia ideala pentru a indeparta acele zgarieturi. Cat timp faci asta, nu uita ca acea hartie trebuie udata permnent!

In cazul in care nu poti curata o tigaie de mancare arsa, atunci foloseste o hartie de smirghel pentru a indeparta urmele de arsura. Totusi, nu uita ca acea hartie este abraziva, asa ca nu apasa foarte tare si nu o folosi pentru tigaile la care tii prea mult!

Citeste si: Curatare plita ceramica. Cum sa faci asta si ce solutie sa folosesti

In acelasi timp, o foaie de smirghel este extrem de utila atunci cand vrei sa cureti un tocator de lemn foarte uzat sau foarte murdar. Acesta va slefui suprafata de lemn si va indeparta urmele de murdarie sau taieturi. Acelasi lucru poti face si cu lingurile de lemn.

Smirghelul este folositor si atunci cand vrei sa tii melcii sau limacsii la distanta de plantele tale. Pune foi de smirghel in jurul culturilor si o sa vezi ca daunatorii nu te vor mai deranja!

Totodata, poti folosi smirghelul pentru a indeparta urmele de rugina de pe diverse unelte de gradinarit. Pentru a nu le zgaria prea tare, alege foi cu granulatie mai mica!