Cum sa folosesti ketchup-ul si la ce mai poate fi utilizat
Cum sa folosesti ketchup-ul si la ce mai poate fi utilizat

Cum sa folosesti ketchup-ul si la ce mai poate fi utilizat


Cum sa folosesti ketchup-ul. Cu toate ca multi folosesc acest sos pentru un burger sau pentru o portie de cartofi prajiti, ar trebui sa stii ca mai poate fi utilizat si in alte scopuri. Iata ce mai poti face cu acesta!

Cum sa folosesti ketchup-ul si la ce mai poate fi utilizat – Cuprins:

Cum sa folosesti ketchup-ul

Cum sa folosesti ketchup-ul
Cum sa folosesti ketchup-ul

Ei bine, trebuie sa stii ca acel sos de rosii sau ketchup-ul mai poate fi utilizat si in alte feluri. Nu de alta, dar ar fi bine sa stii data viitoare cand cumperi o sticla.

In primul rand, ar trebui sa stii ca ketchup-ul poate fi utilizat cu succes la curatarea bijuteriilor. Cu toate ca pare greu de crezut, sosul de rosii poate inlocui solutiile profesionale si poate reda stralucirea bijuteriilor.

Metoda de curatare este simpla, trebuie doar sa pui bijuteriile intr-un bol, sa le acoperi cu ketchup, sa le amesteci foarte bine pentru a te asigura ca sosul ajunge si in locurile greu accesibile si apoi sa le lasi acolo timp de 10 minute. La final, clateste-le cu apa rece si lasa-le la uscat. Te poti ajuta si de o periuta de dinti pentru a curata foarte bine urmele de sos.

Totodata, ketchup-ul poate fi utilizat pentru a curata tigaile si oalele de cupru. Pune putin sos de rosii pe buretele de vase, apoi presara un pic de sare si curata tigaile folosind miscari circulare. Dupa aceea, lasa sosul sa actioneze timp de 5 minute, iar apoi clateste-le foarte bine.

Mai poti folosi ketchup-ul pentru a curata rugina de pe diverse obiecte. Acidul acetic prezent in sosul de rosii de ajuta sa cureti rugina si sa redai stralucirea metalului.

Cap de dus
Cap de dus

Daca vrei sa faci curat in baie, ar fi bine sa stii ca sosul de rosii te poate ajuta sa redai stralucirea bateriilor de la chiuveta sau de la cada. Trebuie doar sa pui ketchup pe acestea, apoi sa il lasi sa actioneze timp de 10 minute si dupa aceea sa clatesti foarte bine. Mai poti folosi sosul si la curatarea dopurilor pentru chiuveta sau cada utilizand aceeasi metoda ori la curatarea capului de dus.

Totodata, mai poti folosi ketchup-ul si pentru a curata bateriile de alama ale chiuvetelor sau cazilor ori in cazul clantelor. Pune ketchup pe acestea, lasa-l sa actioneze timp de 40 de minute, iar la final curata totul folosind o laveta umeda.

Citeste si: Tigai care nu se lipesc. Cum sa le folosesti in mod corect, pentru a nu se strica

In cazul in care ai un set de tacamuri de argint, ar fi bine sa stii ca acestea se pot curata foarte usor utilizand ketchup. Daca acestea au multe detalii, poti folosi si o periuta de dinti pentru a iti usura munca si pentru a le reda stralucirea.

La final, iti mai spun ca poti folosi ketchup-ul pentru a curata masina de insecte. Dupa cum bine stii, insectele lipite pe masina se iau destul de greu pe timpul verii, asa ca sosul de rosii te va ajuta numai decat. Pune ketchup pe suprafata murdara, lasa-l sa actioneze timp de 15 minute si apoi clateste foarte bine. O sa vezi ca insectele dispar numaidecat!