Cum sa folosesti ierburile aromatice si pentru ce tipuri de carne sunt potrivite
Cum sa folosesti ierburile aromatice si pentru ce tipuri de carne sunt potrivite

Cum sa folosesti ierburile aromatice si pentru ce tipuri de carne sunt potrivite


Cum sa folosesti ierburile aromatice, dar mai ales cum sa faci asocierea acestora in functie de tipul de carne pe care vrei sa il pregatesti. Iata ce trebuie sa stii atunci cand gatesti acasa la tine!

Cum sa folosesti ierburile aromatice pentru ce tipuri de carne sunt potrivite – Cuprins:

Cum sa folosesti ierburile aromatice. Asocierea acestora in functie de tipul de carne

Cum sa folosesti ierburile aromatice
Cum sa folosesti ierburile aromatice

Daca si tu vrei sa stii cum sa folosesti ierburile aromatice atunci cand gatesti, o sa iti explicam care este asocierea corecta in functie de tipul de carne.

Spre exemplu, carnea de porc nu poate asezonata cu orice condimente, asa ca ar trebui sa stii ca pentru a manca o friptura aromata acest tip de carne poate fi asociata cu urmatoarele ierburi aromatice: cimbru, fenicul, marar, coriandru, salvie, rozmarin, menta sau anason.

In cazul in care vrei sa gatesti carne de pui, afla ca aceasta poate fi gatita folosind urmatoarele ierburi aromatice: oregano, dafin, chimen, salvie, cimbru, coriandru, tarhon, patrunjel, busuioc, maghiran, piper sau chimen ori marar.

Multa lume consuma si carnea de vita, asa ca pentru a obtine o friptura aromata ar trebui sa stii ca acest tip de carne se gateste folosind tarhon, salvie, rozmarin, busuioc, dafin, maghiran, salvie sau chimen.

Cum sa folosesti ierburile aromatice. Cei ce prefera carnea de miel sau oaie o pot gati folosind urmatoarele ierburi aromatice: rozmarin, salvie, menta, cimbru, maghiran, marar, sofran, coriandru, chimen, nucsoara sau marar.

Bineinteles, ar trebui sa stii si ce fel de ierburi aromatice sa folosesti atunci cand gatesti peste. Cei ce prefera aceasta carne mai usoara trebuie sa stie ca pot folosi salvie, rozmarin, creson, oregano, fenicul, coriandru, marar, anason, menta, patrunjel, busuioc sau lemongras ori dafin.

Friptura marinata
Friptura marinata

Cum sa folosesti ierburile aromatice. Mai trebuie sa stii ca pentru fripturile la gratar sau cele care se gatesc intr-un timp scurt este recomandat sa condimentezi carnurile. Practic, faci un amestec de ierburi aromatice dupa care le presari sau freci bucatile de carne.

Daca vrei sa servesti o friptura frageda ar fi indicat sa marinezi carnea, insa este indicat sa o faci pentru retetele in care timpul de gatire este mai lung, de exemplu atunci cand se pregatesc la cuptor.

Citeste si: Cum sa faci cuburi cu verdeturi naturale pentru supe si ciorbe

Pentru cei ce nu stiu, marinada este un amestec de ulei, ierburi aromatice si mirodenii, dar si un ingredient acid precum vinul, otetul, sosul de soia sau un suc de lamaie ori portocale. Expertii spun ca nu ar trebui sa adaugam sare in marinada deoarece risti sa deshidratezi carnea.

De regula, carnea se lasa sa stea in marinada pentru cel putin doua ore, insa este indicat sa o lasi peste noapte si abia a doua zi sa o gatesti.

Acum ca stii cum sa asociezi ierburile aromatice cu tipurile de carnuri, ar trebui sa experimentezi diferite retete pentru a iti testa papilele gustative si pentru a vedea care sunt condimentele pe care le preferi.