Cum sa folosesti cafeaua. Ce alte intrebuintari mai poate avea prin casa
Cum sa folosesti cafeaua. Ce alte intrebuintari mai poate avea prin casa

Cum sa folosesti cafeaua. Ce alte intrebuintari mai poate avea prin casa


Cum sa folosesti cafeaua. Ce alte intrebuintari mai are prin casa, pe langa faptul ca ne trezeste dimineata. Iata ce trebuie sa stii si ce utilizare mai au boabele de cafea.

Cum sa folosesti cafeaua. Ce alte intrebuintari mai poate avea prin casa – Cuprins:

Cum sa folosesti cafeaua

Cum sa folosesti cafeaua
Cum sa folosesti cafeaua

Trebuie sa recunoastem faptul ca majoritatea dintre noi se bucura de o cafea fierbinte cel putin o data pe zi. Aceasta bautura nu numai ca ne “readuce” la viata dimineata, dar are si cateva proprietati pe care nu le putem ignora.

Totusi, cafeaua mai are si alte intrebuintari. Iata ce trebuie sa stii, daca si tu obisnuiesti sa ai cafea in casa. Ce mai poti face cu aceasta.

Ei bine, poate cel mai cunoscut mod de a utiliza cafeaua este ca si exfoliator. Zatul de cafea, spre exemplu, poate fi folosit pentru a indeparta celulele moarte de pe suprafata pielii, asa ca doamnele se pot bucura de beneficii.

Cafeaua mai poate fi utilizata si pentru doamnele care au parul brunet. Cum? Ei bine, cafeaua te ajuta sa il inchizi la culoare, iar pe langa asta va face parul mult mai stralucitor.

Pentru a o utiliza pentru par, trebuie sa faci o cafea mai tare si dupa ce iti uzi parul sa pui o casca de dus. Desigur, va fi nevoie sa stai in cada sau cu capul pe marginea chiuvetei timp de 45 de minute inainte sa te clatesti!

Cafea pentru par
Cafea pentru par

Folind zatul de cafea poti sa te asiguri ca elimini mirosul urat din frigider. Pur si simplu pui putin zat pe o farfurie, pe care apoi o pui in frigider si o lasi sa stea timp de cateva zile.

In cazul in care vrei sa cureti blatul de la bucatarie si nu vrei sa folosesti substante chimice, afla ca zatul de cafea te poate ajuta sa cureti acea suprafata. Zatul este putin efect abraziv, asa ca poti curata suprafetele fara niciun fel de probleme.

Daca obisnuiesti sa cultivi legume in gradina, afla ca poti folosi zatul ca si ingrasamant. La fel, zatul se poate folosi si pentru flori, afla mai multe in ghidul pe care ti l-am pregatit.

Daca ai curatat ceapa sau usturoi, cu siguranta acele mirosuri s-au impregnat in palmele tale. Ei bine, zatul de cafea te ajuta sa le elimini, asa ca pur si simplu trebuie sa te speli pe maini doar cu zat si sa freci foarte bine.

Furnici in casa
Furnici in casa

Si daca tot suntem in bucatarie, afla ca poti scapa de furnici folosind cafea macinata sau zat de cafea. Presara putin in zonele unde ai observat furnicile si o sa vezi ca aceastea vor fi indepartate de mirosul puternic.

Cafeaua mai poate fi utilizata si in cazul melcilor sau a limacsilor (melci fara cochilie). La fel ca in cazul furnicilor, foloseste cafea sau zat de cafea in jurul plantelor afectate.

Zatul de cafea poate fi utilizat si pentru atragerea ramelor. Amesteca zatul cu pamantul din curte si ramele isi vor face treaba imbunatatind calitatea solului.

Totodata, zatul de cafea poate fi utilizat si cand faci compost. Fiind bogat in azot, zatul te va ajuta sa obtii un ingrasamant de calitate. Nu ar fi rau sa citesti si cum poti sa obtii compost folosind metoda Berkeley.