Cum sa faci un nod la cravata
Cum sa faci un nod la cravata

Cum sa faci un nod la cravata. 6 tipuri si modele


Atunci cand te duci la un interviu pentru un job nou, la un botez, la o nunta sau la o petrecere intr-un restaurant elegant, trebuie sa iei in considerare purtarea unui costum si a unei cravate. Este absolut necesar, pentru ca haina face pe om.

Nu-ti face griji daca nu stii cum sa faci un nod la cravata, pentru ca de-asta suntem aici. Iti vom arata 6 tipuri si modele, pe care le poti incerca, pentru a iti surprinde prietenii si sotia. Iata cum se fac 6 modele de noduri la cravata si ce trebuie sa stii despre acestea.

Cum sa faci un nod la cravata. 6 tipuri si modele – Cuprins

Cand a aparut, de fapt, cravata?

Cum sa faci un nod la cravata. 6 tipuri si modele
Cum sa faci un nod la cravata. 6 tipuri si modele

Ei bine, primii care purtau un astfel de accesoriu erau mercenarii croati care au luptat in Franta in timpul razboiului de 30 de ani, ce a avut loc intre 1618 si 1640. Acestia purtau o esarfa traditionala si au starnit interesul parizienilor.

Pentru cei ce nu stiu, cuvantul „hrvat” inseamna „croati” in limba croata, iar francezii foloseau cuvantul „croates” pentru a descrie acest popor. Asadar, accesoriul a primit numele de „cravat” si astazi s-a ajuns la numele de cravata. Louis al XIV-lea a inceput sa poarte aceasta esarfa in anul 1646 si a stabilit un nou standard in societate. Mai mult, acest accesoriu a facut furori in Europa si a inceput sa fie purtat de femei, dar si de barbati.

Cravata a evoluat si a ajuns sa fie un simbol al elegantei, iar forma si dimensiunile ei s-au schimbat de-a lungul timpului. Astazi, cravata este purtata de obicei la un costum si da mari batai de cap celor care nu stiu sa faca un nod. Tocmai de asta, va vom explica exact cum sa procedati.

Daca urmeaza sa te duci la o nunta, afla si cum sa faci cele mai bune urari pentru miri. Daca esti nas, trebuie sa stii cum se plateste atunci cand faci nunta la biserica.

Cum sa faci un nod la cravata, 6 metode pe care sa le incerci

Desi exista 4 mari tipuri de noduri la cravata, am decis sa mai adaugam doua, pentru ca este bine sa le stiti si pe acestea. Cu cat mai multe, cu atat mai bine, pentru ca puteti diversifica.

Cum sa faci nod simplu la cravata
Cum sa faci nod simplu la cravata

O sa incepem cu cel mai simplu model de nod la cravata, dar si ce mai folosit. Nu uita, daca esti dreptati, urmeaza pasii din imagini, ca si cum te-ai uita in oglinda.

Primul pas este sa incrucisezi capatul lat cu cel ingust si sa il treci prin spatele celui ingust, pentru a ajunge in dreapta cu partea din spate orientata anterior.

Dupa aceea, treceti capatul lat inapoi in partea stanga, prin fata captului ingust, astfel incat sa formati o bucla. Treceti capatul lat printre nod si gat. Acum, introduceti capatul lat prin bucla facuta anterior. Ultimul pas este sa aranjati nodul, pentru ca il fixa.

Cum sa faci nod Windsor (dublu) la cravata
Cum sa faci nod Windsor (dublu) la cravata

Urmatoarea metoda se numeste nodul Windsor, care mai e cunoscut ca nodul dublu la cravata. Numele vine de la Ducele de Windsor, cel care a si inventat acest nod. Dupa modelul simplu, acest nod este cel mai folosit tip si este indicat pentru camasile care au un guler in stil italian ori pentru cravatele subtiri.

Primul pas in a face acest nod este sa infasori cravata in jurul gulerului, tinand partea lata cu mana stanga. Infasurati fata cravatei peste partea din dreapta si stabiliti lungimea partii subtiri a cravatei, iar specialistii recomanda sa fie de 1.5 – 2 ori mai scurta decat partea lata.

Continuati cu infasurarea partii late a cravatei peste partea subtire din dreapta. Treceti partea lata prin fata partii subtiri din dreapta jos in partea stanga.

Trageti cravata prin spatiul dintre cravata si guler, iar partea lata va cobora prin nodul pe care l-ati facut mai devreme. Trageti toata in jos, insa aveti mare grija sa nu stricati nodul sau sa indoiti cravata. Ajustati nodul tragand de partea subtire.

Cum sa faci nod half-Windsor la cravata
Cum sa faci nod half-Windsor la cravata

Cu toate ca pare mai simplu, nodul half-Windsor este mai dificil si potrivit pentru cravatele subtiri, din matase.

Incepeti cu infasurarea cravatei in jurul gulerului si tineti partea lata in dreapta, apoi infasurati fata cravatei peste coada din partea stanga. Cand cravata ajunge in partea de jos, treceti peste coada in partea dreapta. Ajustati si lungimea cozii, adica partii inguste, care terbuie sa fie de 1.5 – 2 ori mai scurta decat cea a fetei, partea lata.

Continuati cu ridicarea fetei cravatei pe sub coada din stanga si coborati prin nodul facut la inceput. Ajustati nodul ridicand de partile care intra sub guler.

Cum sa faci nod Trinity la cravata
Cum sa faci nod Trinity la cravata

Nodul Trinity pentru cravata, este destul de complicat, insa rezultatul final va atrage toate privirile persoanelor de sex feminin! Totusi, acesta este folosit pentru ocaziile sofisticate.

Primul pas de a face nodul Trinity este sa infasori cravata in jurul gulerului si sa treci partea subtire peste partea lata de doua ori, exact ca in imagini. Pe urma, duceti partea subtire prin spatele nodului, exact ca in imagini.

Urmariti pasii 9, 10, 11 si 12, iar cand finalizati nodul, va fi necesar sa ascundeti capatul subtire al cravatei pe sub guler.

Cum sa faci nod Pratt sau Shelby la cravata
Cum sa faci nod Pratt sau Shelby la cravata

Nodul de cravata Pratt sau Shelby, este cunoscut pentru simetria sa. Nu este foarte lat si se potriveste cam in orice situatie.

Primul pas in a face acest nod este sa intoarceti cravata pe dos si sa duceti partea lata pe sub partea subtire.

Folositi in continuare partea lata pentru a va duce prin spatele nodului, iar la final partea va iesi in fata. Ajustati nodul trangand de ambele parti, insa cu grija.

Cum sa faci nodul Eldredge la cravata
Cum sa faci nodul Eldredge la cravata

Poate cel mai complicat nod la cravata, Eldredge este si unul dintre cele mai elegante. Pentru a face acest nod este necesar sa treceti partea subtire peste cea lata, pe urma pe sub, insa va fi destul de greu de explicat asa ca trebuie sa urmariti pozele.

Dupa cum vedeti, nu este foarte usor sa faceti acest nod, insa cu siguranta Eldredge va atrage toate privirile.

La acest nod va folositi doar de partea subtire si daca veti urma pasii, o sa vedeti ca aceasta se ascunde perfect intr-un nod. Nu ati fi crezut, nu-i asa?